Search
Generic filters

Anmeldelse : Disney+: 35 serie- og filmtips

Serie- og filmtips: Disney+

I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?

Karakter
Eventyr
Disney+: 35 serie- og filmtips

I dag har Disney lansert sin egen strømmetjeneste, Disney+, i Norge. Men hva skal du se av alt det vanvittig omfattende innholdet?

Les også Trenger du virkelig Disney+? Med lanseringen av Disney+ er strømmekrigen for alvor i gang, men hvilke strømmeabonnement MÅ du ha?

Disney+ er tilgjengelig på de aller fleste mobiler, nettbrett og smart TV-enheter av nyere dato (eksakt hvilke enheter kan du se her), samt nettlesere til Windows, Mac og Chromebook.

Hva kan jeg se på Disney+?

Om tjenesten er teknisk god og brukervennligheten utmerket er slettes ikke uvesentlig, men det viktigste er tross alt innholdet.

Og la oss rydde den største misforståelsen knyttet til Disney+ av veien, dette er så absolutt ikke en tjeneste kun for barnefamilier.

Ingen har en større film- og seriekatalog enn Disney. Et arkiv som fikk et vanvittig påfyll av solide arkivtitler med selskapets gigantoppkjøp av 21st Century Fox.

Avatar (Foto: Disney/Fox)

Flaggskipene i Disney+ er det komplette Disney-arkivet, med alt fra Snehvit til Den lille havfruenFrost, og Mickey Mouse Clubhouse, animasjonsfilmene fra Disney/Pixar (Toy Story), Marvel-universetStar Wars-universet, dokumentarmangfoldet fra National Geographic og det enorme filmarkivet til Fox, med blant annet Avatar og X-Men.

Fra lanseringsdagen i Norden (15. september) er over 500 animasjons- og spillefilmer, 7.300 serieepisoder og ca. 40 Disney+ Originals tilgjengelig.

 

PS! Her kan du tegne deg for norsk abonnement på Disney+.

Her gir vi deg noe tips over anbefalte filmer og serier fra strømmegiganten med de store, sorte museørene.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
Logg inn for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 3 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Klassisk Star Wars!

Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.

Snehvit og de syv dvergene

At det har gått 72 år siden Walt Disneys (og verdens!) første helaftens tegnefilm hadde premiere er utrolig på flere måter; ikke minst gjelder det hvor godt selve filmen og historien har tålt alle disse årene, den føles ikke gammel i det hele tatt, i tillegg får vi med denne Blu-ray-utgivelsen en billedkvalitet som overhodet ikke står tilbake for dagens filmer.

Skjønnheten og udyret

Disney gikk virkelig tilbake til røttene med Sjønnheten og Udyret.

Star Wars – The Complete Saga

For lenge siden i en by langt, langt borte satt en ung mann ved navn George Lucas og skrev et manus. Et manusskript som utviklet seg til et av filmhistoriens mest kjente og innbringende prosjekter – Star Wars. Endelig, etter år med venting er tidenes mest populære trilogi tilgjengelig på det ultimate hjemmeunderholdningsformatet – Blu-ray.
Vi trodde vi var gått lei av superheltfilmer, Avengers 3 viser at det fortsatt er krutt i genren.

X-Men Origins: Wolverine

Etter å ha melket X-men franchisen til siste dråpe med de tre X-men-filmene, har noen “lure” hoder i Marvel Entertainment funnet ut at de nå kunne tjene noen ekstra grunker på å fortelle forhistorien til hovedkarakterene.
Endelig, endelig slippes Walt Disney beste film på Blu-ray! Historien om den lille tregutten Pinocchio som plutselig våkner til liv, og deretter må vise at han har et godt hjerte før han kan bli en ekte gutt, er intet annet en et filmatisk mesterverk fra ende til annen!
En av tidenes vakreste filmer!
Etter gigantsuksessen med relanseringen av klassikeren Beauty and the Beast i 3D på kino sist år, gjentok nylig Disney suksessen med en av de største moderne klassikerne, den dataanimerte og usedvanlig sjarmerende Finding Nemo.

Toy Story 3

I det herrens år 1995 kom en film som skulle revolusjonere animasjonsfilmgenren for all fremtid.
For lenge siden, i et samfunn fjernt, fjernt fra dagens, så et romeventyr dagens lys. Illusjonen brast for 17 år siden, kan dagens «trollmann» (J.J. Abrams) puste nytt liv i Kraften?
Med Innsiden ut befester Disney/Pixar seg som den beste og mest innovative aktøren innenfor det lukrative animasjonsmarkedet.
Disney har begynt å filmatisere sine største animasjonssuksesser, og med live-versjonen av Askepott får vi en innertier av en eventyrfilm!

Alice in Wonderland

Få barnebøker er vel så utradisjonelle og herlig uforutsigbare som Lewis Carrolls klassiker Alice in Wonderland.
46 år siden premieren relanseres nå Walt Disneys 19. klassiker på BD. For de av dere som ennå ikke har denne godbiten i samlingen er det bare å løpe og kjøpe!

Dyredokumentar med voiceover

Disneys nyinnspilling av The Lion King er en blandet opplevelse. Aldri har vi sett bedre, mer naturtro, animasjon – men teknologien står i veien for det emosjonelle.
Tidenes mest omtalte 3D-film, som nærmest ene og alene gjeninnførte formatet på kino, ble sluppet på BD for 2 1/2 år siden – i 2D! På grunn av en eksklusiv avtale med Panasonic har den gemene hop måttet vente til nå før de kan nyte den fullt ut på sin egen 3D-TV.

Elefantastisk!

Liveversjonen av Dumbo fornyer klassikeren, men de gamle er fortsatt eldst.
Helt siden Brian Singer regisserte den første filmen om X-Men i 2000 har serien med filmene om Marvel-superheltene vært en stor suksess både på kino og Blu-ray-markedet
For fjerde gang setter vi oss i tidsmaskinen og reiser tilbake til istiden for å bli med på opplevelsene til Manny, Sid, Diego – og Scrat.
For fjerde gang tar Johnny Depp på seg sminke, kostyme og pirathatten i det han ”konverterer” til den halvgale piraten med tvilsom diksjon, Jack Sparrow!
En av Disneys mest minneverdige skurker, Maleficent fra Tornerose, får her fortelle sin dystre historie.
Vaiana er en av Disneys visuelt lekreste filmer, men historien er langt fra like spektakulær.
Panteren kvesser klørne mot samfunnets undertrykkelse, i en visuell fest av en film.
I det Marvel-universet bygger opp til den mye opphausede The Avengers (sommeren 2012) får nok en superhelt sin filmdebut. En svært sjarmerende film med superhelt i retroinnpakning har det blitt!
En godkjent seanse om opprinnelsen til Han Solo.

You go girl!

Heftige Brie Larson kicks ass som hardtslående superhelt med atomkrefter.
Ironien og sarkasmen ligger som en rød tråd gjennom vårt tredje møte med tordenguden – og det fungerer.
Filmer om diverse superhelter har blitt hverdagskost for filmpublikummet de siste årene. Ant-Man er uansett er friskt tilskudd til genren, og den makter å balansere humor og action på en tilfredsstillende måte.

Spektakulær avslutning!

Alle krefter forenes i det superheltene skal sette en stopper for ondskapen en gang for alle, i en actionspekket film krydret med gode karakterer og følelser.

Wall-E

Disney/Pixar skuffer sjelden, med et lite unntak for Cars har de alltid levert toppfilmer – så også med Wall-E. Navnet til den lille roboten Wall-E står for ”Waste Allocation Load Lifter Earth-Class”, og det er akkurat dét han er, en rydderobot.
Frozen er i ferd med å slå alle Disneys omsetningsrekorder, foreløpig ligger den like bak megasuksessen The Lion King. Vi forstår suksessen godt, for dette er en «ufarlig» film som appellerer til absolutt hele familien.
De utrolige 2 tar opp tråden fra førstefilmen. Fortsatt solid underholdning, men definitivt ikke nyskapende.
21. mars 2004 hadde Home on the Range premiere, på forhånd hadde Disney annonsert at dette ville bli den siste håndtegnede helaftens tegnefilmen fra studioet som har gitt oss klassikere som Snehvit, Pinocchio og Den lille havfruen.
Med Guardians of the Galaxy har Marvel tatt brodden av den pompøse sci-fi genren en gang for alle – og det med humor, action og bravur.
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
Amerikanerne forsøker å gjenskape magien fra Braveheart – og krasjlander.
Beinhard sosialrealisme mikses med interessante karakterer og et rotete, uferdig plott i Netflix’ nyeste storfilm.
Lovecraft Country har potensialet i seg til å bli høstens store serie-snakkis.
Elisabeth Moss er enestående i «remake» av thrillerklassiker.
To einstøinger går hverandre på nervene i et medrivende, og kompromissløst, drama.
Andresesongen om «gutten-som-alltid-drømte-om-å-bli-president» er ikke like frisk og stilsikker som førsterunden.
«Black Panther» på actionmettet narkojakt i New Yorks bakgater.
Et meget vellykket samarbeide mellom den amerikanske krimkongen Harlan Coben og polsk TV-produksjon.