Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Disse enhetene får Disney-strømming

Disney har akkurat lansert sin nye strømmetjeneste, men hvordan får man tilgang? Her er enhetene som støtter Disney+.

Skrevet av / 19.08.20 - 12:10
Disse enhetene får Disney-strømming

Disneys nye strømmetjeneste Disney+ lanseres 15. september i Norge, og har allerede lansert et tilbud til norske brukere. Men hvor inni den forheksa skauen… blir det av selve Disney-appen, og hvordan får man tilgang? Vi har fått mange kommentarer fra lesere som lurer på hvor de finner Disney+ på sin TV, mobil eller andre enheter.

Oppdatering 15. september: Disney+ appen er nå tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Mer info her:

Les også Disney+ lanseres i dag Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!

Nå har Disney tatt bladet fra munnen, og laget en egen «Spørsmål og svar» på sin Hjelpesenter-side som oppdateres jevnlig med nyttig informasjon.

Flere enheter, brukerprofiler og offline-modus

Her kan vi blant annet lese at Disney+ vil bli tilgjengelig på de aller fleste mobiler, nettbrett og smart TV-enheter av nyere dato(se komplett liste lenger ned), samt nettlesere til Windows, Mac og Chromebook fra 15. september. Avspilling på mobilnettlesere støttes derimot ikke: Her henvises man til Android- eller iOS-appen.

Disney+ vil kunne strømmes på opptil 4 enheter samtidig, og tillater opptil 7 brukerprofiler per konto. Det vil være også mulig å laste ned filmer og serier og se dem i offline-modus, slik blant andre Netflix tilbyr i dag. Hvis du reiser utenlands til et sted hvor Disney+ er tilgjengelig, kan du også strømme innhold som er tilgjengelig i det landet.

Hvis vi har tolket informasjonen riktig, vil det meste av Disneys originalinnhold (samt noen andre titler) bli tilgjengelig med norske undertekster og/eller norsk dubbing.

4K HDR-kvalitet på nyere innhold

En del nyere innhold som Star Wars: The Mandalorian og Frost vil bli tilgjengelig i 4K Ultra HD oppløsning og Dolby Vision HDR på enheter som støtter dette. Disney er samtidig nøye med å poengtere at du behøver en høyhastighets internettlinje for best mulig opplevelse – helst 25 mbps eller mer for å se innhold i Dolby Vision kvalitet.

Star Wars-serien The Mandalorian er en av de mest etterlengtede Disney-titlene som snart kommer til Norge. (Foto: Disney / Lucasfilm)

Når det gjelder nøyaktig hvilke filmer og serie-universer som blir tilgjengelig i den norske versjonen, holder Disney kortene tett til brystet frem mot 15. september.

Følgende enheter vil støtte norsk Disney+:

  • Samsung smart TV-er (2016 eller nyere med Tizen OS)
  • LG smart TV-er (WebOS 3.0 og nyere)
  • Android smart TVer (f.eks Sony og Philips, med Android 5.0 Lollipop eller nyere)
  • Apple TV HD (fjerde generasjon)
  • Apple TV 4K (iOS 11 eller nyere)
  • Apple iPhone/iPod Touch/iPad ( iOS/iPadOS 11.0 og nyere)
  • Fra en iOS enhet til TV-er som er kompatible med AirPlay 2
  • Alle Android-telefoner med OS 5.0 (Lollipop) eller nyere(Obs! Android Open Source-enheter støttes ikke).
  • Chromecast
  • PlayStation 4, PS4 Pro og PS4 Slim
  • Xbox One
  • Xbox One S
  • Xbox One X

Den nye Disney+ appen vil bli tilgjengelig på de ulike plattformenes app-butikker (App Store, Google Play Store m.fl) i forbindelse med lanseringen 15. september:

Les også Disney+ lanseres i dag Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!

 

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

4 hendelser på “Disse enhetene får Disney-strømming”

  1. Lars Olav Karlsen

    Jeg vil tro man også vil kunne laste ned appen på Oneplace dekoderen til Canal Digital som går på adroid – da jeg kan laste ned alt tilgjengelig i google playstore

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Lyd & Bilde
Scroll to Top