Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

I dag lanseres Paramount+

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ ankommer Norden i dag.

Skrevet av / 25.03.21 - 09:30
I dag lanseres Paramount+

Med høstens lansering av Disney+ i Norden har kampen om de attraktive strømmeabonnentene virkelig hardnet til.

Netflix har (godt hjulpet av lockdown under koronapandemien) allerede passert 200 millioner abonnenter, mens «nykommeren» Disney+ nylig passerte 100 millioner – og det på litt over ett år.

Les også Mye mer fra Disney+ Fra 23. februar vil du kunne se langt flere filmer og serier på Disney+ (mot en høyere pris).

For én måned siden utvidet Disney+ tilbudet kraftig med det ny voksen-segmentet «Star».

Les også «Arya Stark» slippes ut i sivilisasjonen! Nykommeren Paramount+ lanseres med Maisie Williams som rappkjeftet eremitt som brått slippes ut i det fri. Morsomst, men noget uforløst.

Som allerede annonsert kaster nå nok en internasjonal aktør seg på strømmetoget. Strømmetjenesten «CBS All Access» relanseres som «Paramount+» i USA, og lanseres i Norge i dag.

Siden 2017 har ViacomCBS hatt en strømmetjeneste i Danmark: «Paramount+», nå lanseres snart tjenesten i resten av Norden samt 20 andre land.

Jordan Peele i «The Twilight Zone», kommer snart til Paramount+ (Foto: Paramount)

Den nye strømmetjenesten er tilgjengelig via Apple TV-kanalene på Apple TV-appen for første gang i Norden fra og med i dag.

Apple TV-appen er tilgjengelig i Norden på iPhone, iPad, Apple TV, iPod touch og MacBooks. Smart TV-er: Samsung, LG  og Sony, samt på spillkonsollene PlayStation and Xbox.

Paramount+ er nå også tilgjengelig via partnerplattformene Telenor, Allente og Comhem Play+.

Paramount+ vil, i løpet av april, bli tilgjengelig via en egen app, samt ParamountPlus.com, på Android-mobil, Android-TV og Amazon Fire TV.

Paramount+

Med nordenlanseringen vil abonnentene få tilgang til mer enn 6.000 filmer og serieepisoder fra Paramount Pictures, Showtime, Comedy Central, MTV og Nickelodeon. Mer viktig er det at alle fremtidige serier fra blant annet Showtime KUN vil bli tilgjengelig på Paramount+.

Paramount + vil gi forbrukerne en førsteklasses innholdsopplevelse til et prispunkt som er betydelig lavere enn andre strømmetjenester, noe som er viktig for både forbrukere og distribusjonspartnerne.

– Kelly Day, President of Streaming, ViacomCBS Int.

Nylig gikk Paramount+ ut med abonnementsprisen, som legger seg på hyggelig lave 69,- i måneden.

Nye abonnenter vil kunne se tjenesten gratis over en syvdagers prøveperiode.

Lurer du på hvordan Paramount+ klarer seg prismessig mot de andre strømmeaktørene? Les vår komplette strømmeguide her.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Fra og med i dag vil Paramount+ være det eksklusive hjemmet til alle kommende Showtime-produksjoner, som blant annet First Ladies, med Viola Davis i hovedrollen som Michelle Obama. Serien får premiere på Paramount+ senere i år.

Direktør for ViacomCBS i Norden, Jesper Dahl, uttaler i pressemeldingen at:

Vi er veldig glade for å være et av de første markedene i verden som gir unike historier, ikoniske stjerner og et underholdningsfjell til seere i alle aldre. Ikke bare har vi en unik partnerskapsmodell med TV operatører og andre mediegiganter, men vi lanserer også vår egen app direkte til forbrukerne.

Ved lansering vil seerne kunne se alle de tre sesongene av den noget opphausede (moderne) westernserien Yellowstone med Kevin Costner i hovedrollen som sleip kveg-tycoon. Paramount+ vil ha eksklusive visningsrettigheter på sesong 3 i Norden; dette medfører at lokale strømmetjenester vil miste blant annet Homeland og Yellowstone fra sin portefølje.

 

En rekke originalproduksjoner fra CBS All Access får eksklusiv premiere på Paramount+, deriblant Guilty Party (med Kate Beckinsale) og The Harper House.

På grunn av korona, har Kate Beckinsale erstattet Isla Fisher i hovedrollen i den kommende Paramount+-serien «Guilty Party» (Foto: Paramount)

Følgende eksklusive titler vil være tilgjengelig fra lanseringsdagen i Norden:

Maisie Williams i «Two Weeks to Live» (Foto: Paramount)

Kommende Paramount+ Originals og eksklusive serier som får premiere på Paramount+ i Norden er:

  • The Man Who Fell to Earth med Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave og The Old Guard) i hovedrollen. Den kommende serien er basert på Walter Tevis roman med same navn og den ikoniske kultklassikeren med David Bowie. Serien vil følge en fremmed karakter som kommer til jorden ved et vendepunkt i den menneskelige evolusjonen. Han blir nødt til å konfrontere sin egen fortid for å bestemme fremtiden vår.
  • Mayor of Kingstown, laget av den Oscar-nominerte serieskaperen Taylor Sheridan som tar et nærmere blikk på USAs fengselsvesen.
  • Lioness, også fra serieskaper Taylor Sheridan
  • The Offer, en miniserie om innspillingen av The Godfather – en av de mest legendariske filmene i Paramounts historie.
  • Guilty Party, serie, med Kate Beckinsale i hovedrollen.
  • The Harper House.
  • Y:1883, en prequelserie til Yellowstone.

Den nye strømmetjenesten vil også tilby nye originalserier, som American Rust og Halo.

Halo, sesong 1 (Foto: Paramount)

Paramount+ lover også lokalprodusert, nordisk, innhold på tjenesten. Men det eneste de så langt har annonsert (en dansk barneanimasjonsserie, Hunden Ib, som allerede er vist på NRK) vitner ikke akkurat om store ambisjoner på dette området. Et felt som domineres av Netflix og HBO.

Les også Mer nordisk strømmeinnhold Også nykommeren på strømmemarkedet, Paramount+, vil produsere lokalt, nordisk, innhold.

Netflix har siden 2016 ledet an i dette viktige segmentet (Marseille, sesong 1), og lanserte allerede for to år siden sin første nordisk serie, The Rain (som i fjor kom med sin tredje sesong) i Danmark.

Deretter har Netflix lansert Hjem til julRagnarok og Kadaver i Norge, samt Quicksand – störst av allt og  den fornøyelige Kjærlighet & anarki i Sverige. I Danmark slapp de for kun 3 uker siden den spennende serien Equinox – og har allerede annonsert den kommende Chosen.

HBO Nordic har har på sin side lansert den norske serien Beforeigners, de to svenske seriene Gösta og Bjørnstad, samt den kommende (norske) Velkommen til Utmark.

Tom Cruise, her fra Prekestolen i Norge i «Mission: Impossible – Fallout» (Foto: Paramount)

Paramount+ vil også være hjemmet til en noen av verdens største filmserier som Mission Impossible, Indiana Jones og Gudfaren-trilogien, i tillegg til eksklusive strømmepremierer på filmer som Light of My Life, Tesla, Capone, Survive the Night, Wild Rose og Escape from Pretoria.

 

Med lanseringen av Paramount+ vil strømmemarkedet bli enda er fragmentert, der flere og flere aktører sitter med eksklusive rettigheter på filmer og serier; det være seg nye så vel som arkivtitler.

Det store spørsmålet blir jo nå hva de små, nasjonale strømmetjenestene som TV Sumo og Viaplay i fremtiden skal tilby av innhold, om alle de store internasjonale filmselskapene trekker ut sitt innhold for å tilby det eksklusivt på sine egne strømmetjenester.

Og, er publikum virkelig villig til å abonnere på 3-5 strømmetjenester?

For at du skal kunne ta et kvalifisert valg over hvilken strømmetjeneste du absolutt bør abonnere på, har vi testet samtlige av de store for deg. Lese guiden her!

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Gir smartklokken deg den dataen du trenger?

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top