Lokalt innhold fra Paramount+

Også nykommeren på strømmemarkedet, Paramount+, vil produsere lokalt, nordisk, innhold.
Annonse
Annonse
forfatter

Med høstens lansering av Disney+ i Norden har kampen om gunsten til strømmepublikumet virkelig strammet seg til.

Nå kaster nok en aktør seg på strømmetoget. Strømmetjenesten «CBS All Access» relanseres snart som «Paramount+» i USA, og kommer til Norge den 25. mars i år.

Siden 2017 har ViacomCBS hatt en strømmetjeneste i Danmark: «Paramount+», nå lanseres snart tjenesten i resten av Norden samt 20 andre land.

Med nordenlanseringen vil abonnentene få tilgang til mer enn 6.000 filmer og serieepisoder fra Paramount Pictures, Showtime, Comedy Central, MTV og Nickelodeon. Mer viktig er det at alle fremtidige serier fra blant annet Showtime KUN vil bli tilgjengelig på Paramount+.

Paramount+

 

Annonse

Paramount holder, så langt, kortene tett til brystet med hensyn til konkret hvilke serier og filmer som vil bli tilgjengelig i Norden fra lansering av strømmetjenesten. Men nå har de lettet litt på informasjonen, og lover lokalt (nordisk) innhold.

Hunden Ib vil bli den første lokalproduserte TV-serien fra Paramount+, samtidig lover den nye strømmetjenesten en offensive satsing på lokalt nordisk innhold.

Hunden Ib er produsert av VIS KIDS, en divisjon av ViacomCBS International Studios, i samarbeid med det danske produksjonsselskapet MiniCosmos. Serien er rettet mot yngre barn og følger eventyrene til en liten og nysgjerrig hund. Sesong 1 vil være tilgjengelig på Paramount+ ved lansering.

Her skal det legges til at sesong 1 allerede har blitt vist på blant annet NRK, og at det først er fra sesong 2 at den vil bli vist eksklusivt på Paramount+. Andresesongen vil lanseres en gang sommeren 2021.

I pressemeldingen fra Paramount+ uttaler Jesper Dahl, nordisk sjef i ViacomCBS:

Annonse

Vi er alltid på jakt etter det beste innhold over hele verden. I dag er jeg veldig glad for å annonsere at vi har funnet en liten hund ved navnet Ib i det nordiske markedet. Dette er vårt første skritt i en offensiv satsing på egetprodusert innhold i Norden for den kommende strømmetjenesten Paramount+, og vi er veldig glade for at det er den nye sesongen av det populære formatet Hunden Ib takket være vår partner MiniCosmos.

Les også
Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Tiden vil vise hva Paramount+ har å by på av lokalt innhold – en ting er helt sikkert, det de så langt har annonsert er så langt ifra noe som minner om en offensiv satsing.

Netflix har siden 2016 ledet an i dette løpet (Marseille, sesong 1), og lanserte allerede for tre år siden sin første nordisk serie, The Rain (som i fjor kom med sin tredje sesong) i Danmark.

Deretter har Netflix lansert Hjem til jul (sesong 1 og 2), Ragnarok og Kadaver i Norge, samt Quicksand – störst av allt og  den fornøyelige Kjærlighet & anarki i Sverige. Ved nyttår lanserte de den danske serien Equinox – samt den kommende Chosen.

HBO Nordic har har på sin side lansert den norske serien Beforeigners, samt de to svenske seriene Gösta og Bjørnstad.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
Historisk Golden Globe til avdød stjerne.
Amazons strømmetjeneste vil tilby mer eksklusivt innhold til nordiske kunder, og lanserer et samarbeid med ErosSTX.
Etter en lang koronapause er ventetiden (snart) over - se traileren til fjerdesesongen her.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde
Billig inngangsbillett til analog fotografering.