Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny dansk Netflix-serie: Chosen

Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.

Skrevet av / 26.11.20 - 12:00
Ny dansk Netflix-serie: Chosen

Netflix girer opp med flere danske produksjoner, og annonserer den nye danske Netflix Original-serien Chosen.

Den seks episoder lange serien er skrevet av Christian Potalivo og Jannik Tai Mosholt – duoen bak en av de mest sette ikke-engelske seriene på Netflix, The Rain.

Christian Potalivo og Jannik Tai Moshol. Chosen (Foto: Netflix)

Med en stadig mer intens kamp om strømmeabonnentene, er et av strømmegigantens sterkeste kort satsing på mer lokalprodusert innhold.

Netflix har siden 2016 ledet an i dette løpet (Marseille, sesong 1), og lanserte allerede for to år siden sin første nordisk serie, The Rain (som tidligere i år kom med sin tredje sesong) i Danmark.

Deretter har Netflix lansert Hjem til julRagnarok og Kadaver i Norge, samt Quicksand – störst av allt og  den fornøyelige Kjærlighet & anarki i Sverige. I Danmark annonserte de nylig Equinox-serien – og nå altså den kommende Chosen.

Les også Kamikaze på dansk HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.

Chosen er en sci-fi oppveksthistorie, om en ung jente som får virkeligheten snudd på hodet når alt hun trodde var sant viser seg å være feil, og hun innser at verden er ikke så trygg og god likevel. Netflix hevder i pressemeldingen at Chosen er en spennende og absurd historie om et tenåringsliv med press, hemmeligheter, løgner og identitet – plassert i en dansk by, i utkanten av Danmark.

Emma har alltid følt seg annerledes enn alle andre i Middelbo – en liten dansk by som ble verdenskjent da en meteor traff byen for 17 år siden. Middelbo er derimot ikke slik den en gang var, og spørsmålet er om den noen gang har vært slik? Når Emma ved et uhell oppdager at historien med meteoren er en løgn, blir en farlig og usannsynlig sannhet om den søvnige byen avslørt – en sannhet som er mye mer lumsk og utrolig enn hun noen gang kunne sett for seg. Var det en meteor som traff byen for 17 år siden eller var det noe mye mer kraftig? Med den nylig oppdagede sannheten blir Emma tvunget til å innse at hun er alene, og at venner og byen ikke vil redde henne når hun trenger de som mest.

Les også The Rain, sesong 1 Netflix forsøker å vise oss hva som kan skje med oss skandinaver når velferdsstatens komfortable sikkerhetsnett kollapser under oss.

De ansvarlige produsentene og skaperne Christian Potalivo og Jannik Tai Mosholt uttaler i pressemeldingen:

Vi har alltid vært fascinert av menneskers frykt for det ukjente og rare. Det er en kraftig drivkraft i oss mennesker, og vi er ofte mer bekymret for hva som skiller oss en hva som faktisk binder oss sammen, noe som var inspirasjonen til denne serien. Vi har et sterkt ønske om å se nærmere på hva det er som skaper unge voksnes identiteter – slitet med kjærlighet og håp, den evige tvilen og søken etter hvem du er og hva du må gjøre for å passe inn og føle at du hører til.

«The Rain» var en fantastisk mulighet til å fortelle en historie i en sjanger som vi sjeldent ser i Skandinavia, og vårt samarbeid med Netflix har vært en glede som bare har vokst seg større og sterkere med årene. Derfor var det også helt naturlig at Netflix var den rette partneren for «Chosen», og det perfekte stedet å utvikle og fortelle en historie som er universell, bruker sci-fi genren som drivkraft, men som også henter fra våre liv og danske temaer.

Chosen_3 Chosen_4
<
>
Chosen (Foto: Netflix)

Vi kunne ikke vært mer fornøyd med å igjen skulle samarbeide med Christian og Jannik som har bevist at de ikke bare er veldig talentfulle historiefortellere, men også fantastiske samarbeidspartnere. Denne historien skyver grensene for hva man kan forvente av sci-fi sjangeren, samtidig har den den samme karakterdrevne historien som The Rain – noe som fengslet både seere i Danmark og utlandet.

– Tesha Crawford, Director Nordics Original Series (Netflix)

Les også Ny dansk Netflix-serie får premiere 30. desember! Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.

 

Produksjonen av Chosen er forventet å starte i Danmark på nyåret.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Game over?

Percy Jackson-trailer

Mr. & Mrs. Smith vender tilbake!

Mord i Venezia: Klar for strømming!

Bedre enn Yellowstone?

Spidey!

Reacher-trailer

Fornyet!

Kommer til strømming

Men Yellowstone var ikke (helt) død

Slik fungerer Dashtoon

Kommer til Disney+!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top