Korona-boost for Netflix

Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.
Annonse
Annonse
forfatter

Mens koronaviruset herjer som en tsunami med Jordens befolkning, bringer med seg død og fordervelse i sitt kjølvann, og samtidig fører til børsras og historisk nedgang i omsetningen til mange bedrifter, så er det faktisk noen som går imot trenden i disse ekstraordinære tider.

Netflix er definitivt et av motstrøms-selskapene.

Reed Hastings, administrerende direktør og Netflix’ gründer har grunn til å gni seg i hendene i disse tider. (Foto: Netflix)

Industrindeksen Dow Jones, i USA, har hatt en nedgang på ca. 20 % så langt i år, hovedindeksen på Oslo børs har gått ned 22 % (NB! Var ned hele 32,5 % den 23. mars), Stockholmsbørsen har falt ca. 16 % og børsen i København har opplevde en nedgang på ca. 4 % siden nyttår (var 23 % ned den 23. mars).

Netflix-aksjen derimot, har opplevd en OPPGANG på imponerende 40 % siden nyttår! Her kan det også legges til at Netflix-aksjen hadde en oppgang på vanvittige 4000 % i perioden 2009-2019.

Tiger King: Murder, Mayhem and Madness (Foto: Netflix)

Nå er det sjelden Lyd & Bilde behefter seg med børskurser, men denne gangen gjør vi et unntak. Den voldsomme kursoppgangen til Netflix reflekterer nemlig en økning på solide 25 % mer tid brukt på strømmetjenesten siden nyttår, samt en abonnementsvekst på 16 millioner abonnenter i årets første kvartal.

Annonse

Hastings & Co har nå passert 183 millioner abonnenter globalt.

Noe som igjen må relateres til at vi siden primo mars 2020 har tilbragt mer tid innendørs, og dermed foran TV-/PC-/mobilskjermen enn noengang før, samt at kinosaler verden over holder stengt.

Et av de store spørsmålene nå, er om koronaviruset og dets påfølgende endrede seervaner vil forandre måten vi konsumerer film på for godt. Er det vi nå ser begynnelsen på slutten for kinoene, eller vil de nok en gang «gjenoppstå»? Hva tror du? Kommenter gjerne nedenfor.

Enn så lenge fortsetter Netflix sin enorme innholdsproduksjon, og kan notere seg for solide seertall på blant annet Tiger King, Too Hot to Handle, Casa de Papel, Messiah, samt møkkafilmen Spenser Confidential (85 millioner skal visstnok ha kastet bort 2 timer av livet sitt på Mark Wahlberg-mølet).

Om nedstengningen av samfunnet trekker ut i tid, vil nødvendigvis lanseringstempoet måtte skrus noe ned, også hos Netflix. Dog er de i den heldige posisjonen at de produserer innhold i snart enhver krik og krok av verden, og sånn sett har langt mer fleksibilitet enn mange andre serie-/filmselskaper.

Annonse

I morgen slipper Netflix nok en film som garantert vi bli en seersuksess, actionfilmen Extraction, med Chris Hemsworth i hovedrollen. Les vår anmeldelse her.

Chris Hemsworth i Extraction – premiere i morgen (Foto: Netflix)

Netflix er dog ikke den eneste strømmetjenesten som tjener på at folk tilbringer langt mer tid innenfor husets fire vegger, nykommeren Disney+ passerte nylig 50 millioner abonnenter, og det kun 5 måneder etter at tjenesten ble lansert i USA.

Forventet lanseringstidspunkt i Skandinavia, for Disney+, er «til sommeren» – la oss håpe at vi, innen tid tid, kan tilbringe langt mer tid utendørs sammen med venner og kjente.

Realityserien «Too Hot to Handle, sesong 1» går som en farsott, verden rundt, på Netflix i disse koronatider (Foto: Netflix)
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.
Den er stor, den er stilig - og vi får nok aldri se den i Norge.
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.