Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Paramount+ lanseres i Norge på nyåret

Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.

Skrevet av / 18.09.20 - 13:40
Paramount+ lanseres i Norge på nyåret

Med denne ukes lansering av Disney+ i Norden har kampen om gunsten til strømmepublikumet virkelig strammet seg til.

Nå kaster nok en aktør seg på strømmetoget. Strømmetjenesten «CBS All Access» relanseres snart som «Paramount+» i USA, og kommer til Norge tidlig i 2021.

Les også Trenger du virkelig Disney+? Med lanseringen av Disney+ er strømmekrigen for alvor i gang, men hvilke strømmeabonnement MÅ du ha?

Siden 2017 har ViacomCBS hatt en strømmetjeneste i Danmark: «Paramount+», fra en gang på nyåret lanseres tjenesten i resten av Norden samt 20 andre land.

Med nordenlanseringen  vil abonnentene få tilgang til mer enn 6.000 filmer og serieepisoder fra Paramount Pictures, Showtime, Comedy Central, MTV og Nickelodeon. Mer viktig er det at alle fremtidige serier fra blant annet Showtime KUN vil bli tilgjengelig på Paramount+.

Paramount+ blir fra neste år det nye hjemmet til Homeland. Homeland, sesong 8 (Foto: Showtime)

Direktør for ViacomCBS i Norden, Jesper Dahl, uttaler i pressemeldingen at: «Vi er veldig glade for å utvide Paramount+ i Norden og legge til både nytt og premiuminnhold i vår eksisterende streamingtjeneste, noe som er attraktivt for både forbrukere og partnere. Med utvidelsen vil vi bli en betydelig aktør i det globale streamingmarkedet og i fremtiden kan sikre enda mer underholdning for nordiske seere i alle aldre.»

ViacomCBS oppgir ingen pris på Paramount+ i pressmeldingen, men vi antar at de vil prise seg aggressivt for å få en del av den lukrative strømmekaken.

Per dags dato tilbyr Netflix sin rimeligste abonnementstype for 89,- per måned, men da kan du kun strømme til én enhet av gangen, og du får heller ikke 4K-kvalitet. Skal du ha samme teknisk kvalitet, samt at flere personer kan strømme samtidig må du ut med 159,- i måneden.

Les også Briljant! Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.

For Disney+ får du tilsvarende kvalitet og brukervennlighet for latterlig lave 57,42 kroner i måneden (årsabonnement til 689,-). Det vil si at Netflix-abonnementet koster nesten 180 % mer enn Disney+!

Månedsabonnement på HBO Nordic koster 109,- i måneden (da får du en god del utmerkede serier, men en teknisk kvalitet som er under enhver kritikk, og et tragisk dårlig filmutvalg), mens Amazon Prime belaster deg 65,- (en fin supplementstjeneste med noen glimrende egenproduserte serier).

Paramount+ vil blant annet bli tilgjengelig via en egen app, og tjenesten vil også tilby nye originalserier, som Lioness, Halo og American Rust.

Tom Cruise som Jack Reacher får seg snart en ny visningsplattform. (Foto: Paramount).

Det store spørsmålet blir jo nå hva de små, nasjonale strømmetjenestene som TV Sumo og Viaplay i fremtiden skal tilby av innhold, om alle de store internasjonale filmselskapene trekker ut innholdet for å tilby det eksklusivt på sine egne strømmetjenester.

Og, er publikum virkelig villig til å abonnere på 3-5 strømmetjenester?

 

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Hysterisk ny trailer!

Fortsatt hel-MAX?

Slik fungerer Foley og ADR til filmlyd

God knows who did it...

Prisvinnende kjærlighetsdrama

Max med norske MILF'er!

Bandekrigen fortsetter

Vil tilbake i sadelen!

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Lyd & Bilde
Scroll to Top