Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Danske Kamikaze kommer til HBO Max

HBO Max tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.

Skrevet av / 19.10.21 - 10:25
Danske Kamikaze kommer til HBO Max

Med en stadig mer intens kamp om strømmeabonnentene, er et av strømmegigantens sterkeste kort satsing på mer lokalprodusert innhold.

Netflix har siden 2016 ledet an i dette løpet (Marseille, sesong 1), og lanserte allerede for tre år siden sin første nordisk serie, The Rain (som i fjor kom med sin tredje sesong) i Danmark.

Deretter har Netflix lansert Hjem til julRagnarok, Kadaver og Post Mortem – Ingen dør på Skarnes i Norge, samt Quicksand – störst av allt, Snabba Cash, Young Royals og  den fornøyelige Kjærlighet & anarki i Sverige.

I Danmark har de lansert de to seriene Equinox og Kastanjemannen (28. november slippes grøsserserien Nisser).

Les også Pass deg for Kastanjemannen! Danskene viser nok en gang hvorfor de er ledene innenfor krimgenren i Norden.

HBO Nordic har så visst ikke tenkt å la Netflix regjere dette segmentet alene, og kom da også i 2019 med sin første norske serie Fremvandrerne (Beforeigners) (sesong 2 kommer i desember!), samme år lanserte HBO sin første svenske serie, Gösta, som ble etterfulgt av den meget middelmådige Bjørnstad i fjor høst.

 

Tidligere i år slapp HBO en av tidenes beste TV-serier: Velkommen til Utmark.

Les også Satans briljante Utmark! En av de særeste nordiske seriene noensinne – men også en av de beste, mest absurd morsomme og rørende.

I løpet av første kvartal neste år får den nye svenske komiserien, om sexlivet til middelaldrende kvinner, Lust, premiere på HBO Max.

Med lanseringen av HBO Max (den 26. oktober) lover HBO at de skal produsere 6-10 nordiske originalserier årlig.

Les også Dette vil HBO Max koste Om 3 uker "omformes" HBO Nordic til HBO Max - og abonnementsprisen settes faktisk ned. Samtidig lover de at kinofilmene vil komme tidlig på Max, også i 2022.

Nå står endelig Danmark for tur.

14. november får den nye HBO Max-serien Kamikaze premiere!

 

Julie har livet andre bare kan drømme om, med en stor følgerskare i sosiale medier og penger i banken. Kort tid etter 18-årsdagen hennes mottar hun en tekstmelding som skal endre livet hennes for alltid. Hun legger ut på en turbulent selvoppdagelsesreise som tar henne fra Danmark til alle verdens hjørner. Men hvor skal du dra, når alt du elsker har blitt tatt fra deg?

Kamikaze blir den første danske serien fra Max Originals, og kommer med  to nye episoder hver uke (fra 14/11).

Marie Reuther, «Kamikaze, sesong 1» (Foto: HBO)

Ironisk nok en den første danske HBO-serien basert på en roman av den norske forfatteren Erlend Loe. I sentrum av handlingen møter vi den 18 år gamle, sjarmerende Julie (Marie Reuther i sin debutrolle), og blir med på hennes eksistensielle opprør etter å ha mistet sine foreldre og bror i en flyulykke.

Julie blir etterlatt alene i et palass av en bolig. Hun har i praksis alt det man kan drømme om (?) – ungdom, skjønnhet og masse penger.

Tapet av hennes familie tvinger henne ut på en reise for å gjenfinne meningen med livet. Hennes turbulente oppdagelsesreise tar henne med fra Danmark til «alle» verdenshjørner.

Kamikaze (Foto: HBO)

Kaspar Munk (Herrens veje, Vildheks) har regien på alle de åtte episodene, og skuespillerteamet består blant annet av Johan Rheborg, Aleksandr Kuznetsov, Charlotte Munck, Mads Reuther (De forbandede år), Carla Philip Røder, og, sist men ikke minst, den danske komikeren og skuespilleren Anders Matthesen (Terkel i knibe) som Julies psykolog, Psyko-Bo.

Munk står for øvrig bak regien av to The Rain-episoder hos konkurrenten Netflix.

Kamikaze, sesong 1_5 Kamikaze, sesong 1_3 Kamikaze, sesong 1_6 Kamikaze, sesong 1_7 Kamikaze, sesong 1_8
<
>
Kamikaze, sesong 1 (Foto: HBO)

Johanne Algren har skrevet seriens manus, basert på Loes roman. Utøvende produsenter er Hanne Palmquist, Steve Matthews, Camilla Curtis og Antony Root.

I pressemeldingen uttaler Christina Sulebakk, daglig leder HBO Max EMEA:

De beste historiene er i stand til å overskride språk og geografiske grenser. Kamikaze er en av de seriene som vil gi gjenklang hos seerne uansett hvor de er. Nå som HBO Max blir en global plattform, gleder vi oss til å gi abonnenter over hele verden tilgang til denne mesterlige historiefortellingen og introdusere dem for den eksepsjonelle opptredenen til hovedrolleinnehaver Marie Reuther.

Kamikaze, sesong 1 (Foto: HBO)
Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

En god latter forlenger livet!

Kongen brøler igjen!

De kriminelles herjinger fortsetter i Kingstown

Harry Potter-lydbøker får Dolby Atmos

Se nye trailer fra Holocaust-helvete

Hysterisk ny trailer!

Scroll to Top