Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Svensk komiserie fra HBO Max

Første nordiske serie fra HBO Max blir "Lust".

Skrevet av / 08.07.21 - 11:31
Svensk komiserie fra HBO Max

I forkant av den (meget etterlengtede) nordiske lanseringen av HBO Max senere i år (en gang i høst…), annonserer HBO nå at produksjonen er i gang på den første svenske Max Original-serien: Lust.

Tematikken i den kommende serien er kvinner i 40-årene som kjemper for å holde lysten levende i en seksuelt frustrert verden; der hovedrollene bekles av Sofia Helin (Broen), Anja Lundqvist, Julia Dufvenius og Elin Klinga.

Les også Snart tid for mer film Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!

Fra pressemeldingen kan man lese følgende om handlingen:

Anette (Helin), Nadia (Lundqvist), Ellen (Dufvenius) og Martina (Klinga) har vært venner siden barndommen. Når helseforsker Anette skal foreta en større undersøkelse under det noe tvilsomme slagordet “Gjør Sverige sexy igjen”, blir nysgjerrigheten til vennegjengen vekket og de begynner å stille spørsmål ved sitt eget sexliv. Har sex – eller mangelen på det – noen innvirkning på svenske kvinners helse, og hvor ble det av “den svenske synden” i en hverdag med planlagt torsdagssex, karriere, barn, ekteskap, skilsmisse og kampen for å holde seg frisk, ung og pen?

Lust regisseres av Ella Lemhagen, produsenter er Sandra Harms og Karl Fredrik Ulfung, og manuset er skrevet av Frans Milisic Wiklund. Serien er basert på en idémyldring av Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin og Anja Lundqvist.

Anja Lundqvist, Elin Klinga, Sofia Helin og Julia Dufvenius (Foto: HBO)

Komiserien vil bestå av åtte halvtimes episoder, og blir produsert av Miso Film Sweden for HBO Max.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Sofia Helin utdyper om seriens opprinnelse:

I barndomshjemmet mitt var det en bok i bokhyllen som ble lest i stykker av alle jentene og kvinnene i familien; sexundersøkelsen Hite Report, bestselgeren fra 1976 av den amerikanske feministen Shere Hite. Å få et innblikk i de voksnes mest intime rom og forstå hvor forskjellige alle er når det gjelder sex, var forbløffende. Da jeg og vennene mine nå, i voksen alder, nevnte at vi faktisk snakker med hverandre om alt annet enn sexlivet vårt, husket vi igjen Shere Hites banebrytende sexundersøkelse. Det førte til lange samtaler med mye latter. Det er et så sårbart emne, og derfor så befriende å kunne le av det sammen. Å koble sammen en sexstudie med en komiserie skapte et fantastisk kreativt rom, og det ble serien vår: Lust.

Sofia Helin er nok internasjonalt mest kjent for rollen i suksesserien Broen, men har deltatt i en rekke anerkjente nordiske filmer og serier, deriblant en liten rolle i sesong 2 av Exit, og i den kontroversielle Atlantic Crossing.

Les også Sosiopatenes lekegrind Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Sofia Helin under innspillingen av “Exit, sesong 2” (Foto: NRK)

Sandra Harms, produsent i Miso Film, utdyper:

En serie om kvinnelig seksualitet som du kan le av, bli rørt av, underholdt av, fundere over og se vår tid i lys av – dette prosjektet var det helt åpenbart at vi ønsket å gjøre fra dagen vi fikk presentert ideen. Et skikkelig drømmeprosjekt.

Les også Kate Winslet briljerer! Småbyen i Pennsylvania rystes av bortføring og drap av tenåringsjenter, mens Kate Winslet er tapt i mørket.

27. mai i fjor lanserte Warner den nye strømmetjenesten HBO Max, men da kun for sine amerikanske seere. Det har lenge vært spekulert i om og når tjenesten ville komme til Europa, og før jul bekreftet Andy Forssell (HBO) at tjenesten Europa-lanseres “i løpet av 2021”.

HBO Max kan friste abonnentene med et stort underholdningsarkiv. Foruten kjente og kjære HBO-titler som Game of Thrones, får man tilgang til filmer og serier fra Warner-porteføljen, deriblant Cartoon Network, CNN, DC Comics, HBO Originals, TNT, Crunchyroll, og Sesame Workshop. Det er over 10.000 timer med innhold, og et vesentlig bredere tilbud enn HBO Nordic. HBO Nordic vil erstattes av HBO Max i løpet av høsten i år; noe som da også vil medføre en betraktelig teknisk oppgradering av den nordiske tjenesten, som lider under dårlig/komprimert billedkvalitet.

I tillegg slipper de (i alle fall i koronaåret 2021) alle Warners kinofilmer simultant på HBO Max; slik som med Wonder Woman 1984.

Lust vil få premiere i alle HBO Max-land i Europa en gang i 2022.

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Se Citadel-trailer

Gledelig gjensyn med to aldrende herremenn

Med MCU var ikke dødt!

Mayday! Mayday!

Du må skynde deg å drepe henne!

Ytterligere mafiaforviklinger fra Stallone & Co!

Nå kommer apene hjem til deg!

Nå kan du se UEFA Euro 2024 i HDR

Hun er tilbake!

Ventetiden er snart over!

Ventetiden er snart over!

Kommer til høsten!

Scroll to Top