Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Svensk komiserie fra HBO Max

Første nordiske serie fra HBO Max blir "Lust".

I forkant av den (meget etterlengtede) nordiske lanseringen av HBO Max senere i år (en gang i høst…), annonserer HBO nå at produksjonen er i gang på den første svenske Max Original-serien: Lust.

Tematikken i den kommende serien er kvinner i 40-årene som kjemper for å holde lysten levende i en seksuelt frustrert verden; der hovedrollene bekles av Sofia Helin (Broen), Anja Lundqvist, Julia Dufvenius og Elin Klinga.

Les også
Snart tid for mer film Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!

Fra pressemeldingen kan man lese følgende om handlingen:

Anette (Helin), Nadia (Lundqvist), Ellen (Dufvenius) og Martina (Klinga) har vært venner siden barndommen. Når helseforsker Anette skal foreta en større undersøkelse under det noe tvilsomme slagordet «Gjør Sverige sexy igjen», blir nysgjerrigheten til vennegjengen vekket og de begynner å stille spørsmål ved sitt eget sexliv. Har sex – eller mangelen på det – noen innvirkning på svenske kvinners helse, og hvor ble det av «den svenske synden» i en hverdag med planlagt torsdagssex, karriere, barn, ekteskap, skilsmisse og kampen for å holde seg frisk, ung og pen?

Lust regisseres av Ella Lemhagen, produsenter er Sandra Harms og Karl Fredrik Ulfung, og manuset er skrevet av Frans Milisic Wiklund. Serien er basert på en idémyldring av Åsa Kalmér, Julia Dufvenius, Sofia Helin og Anja Lundqvist.

Anja Lundqvist, Elin Klinga, Sofia Helin og Julia Dufvenius (Foto: HBO)

Komiserien vil bestå av åtte halvtimes episoder, og blir produsert av Miso Film Sweden for HBO Max.

Sofia Helin utdyper om seriens opprinnelse:

I barndomshjemmet mitt var det en bok i bokhyllen som ble lest i stykker av alle jentene og kvinnene i familien; sexundersøkelsen Hite Report, bestselgeren fra 1976 av den amerikanske feministen Shere Hite. Å få et innblikk i de voksnes mest intime rom og forstå hvor forskjellige alle er når det gjelder sex, var forbløffende. Da jeg og vennene mine nå, i voksen alder, nevnte at vi faktisk snakker med hverandre om alt annet enn sexlivet vårt, husket vi igjen Shere Hites banebrytende sexundersøkelse. Det førte til lange samtaler med mye latter. Det er et så sårbart emne, og derfor så befriende å kunne le av det sammen. Å koble sammen en sexstudie med en komiserie skapte et fantastisk kreativt rom, og det ble serien vår: Lust.

Sofia Helin er nok internasjonalt mest kjent for rollen i suksesserien Broen, men har deltatt i en rekke anerkjente nordiske filmer og serier, deriblant en liten rolle i sesong 2 av Exit, og i den kontroversielle Atlantic Crossing.

Annonse

Sofia Helin under innspillingen av «Exit, sesong 2» (Foto: NRK)

Sandra Harms, produsent i Miso Film, utdyper:

En serie om kvinnelig seksualitet som du kan le av, bli rørt av, underholdt av, fundere over og se vår tid i lys av – dette prosjektet var det helt åpenbart at vi ønsket å gjøre fra dagen vi fikk presentert ideen. Et skikkelig drømmeprosjekt.

27. mai i fjor lanserte Warner den nye strømmetjenesten HBO Max, men da kun for sine amerikanske seere. Det har lenge vært spekulert i om og når tjenesten ville komme til Europa, og før jul bekreftet Andy Forssell (HBO) at tjenesten Europa-lanseres «i løpet av 2021”.

HBO Max kan friste abonnentene med et stort underholdningsarkiv. Foruten kjente og kjære HBO-titler som Game of Thrones, får man tilgang til filmer og serier fra Warner-porteføljen, deriblant Cartoon Network, CNN, DC Comics, HBO Originals, TNT, Crunchyroll, og Sesame Workshop. Det er over 10.000 timer med innhold, og et vesentlig bredere tilbud enn HBO Nordic. HBO Nordic vil erstattes av HBO Max i løpet av høsten i år; noe som da også vil medføre en betraktelig teknisk oppgradering av den nordiske tjenesten, som lider under dårlig/komprimert billedkvalitet.

I tillegg slipper de (i alle fall i koronaåret 2021) alle Warners kinofilmer simultant på HBO Max; slik som med Wonder Woman 1984.

Lust vil få premiere i alle HBO Max-land i Europa en gang i 2022.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Kommentarer

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Første nordiske serie fra HBO Max blir "Lust".

Første nordiske serie fra HBO Max blir "Lust".

Første nordiske serie fra HBO Max blir "Lust".

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Første nordiske serie fra HBO Max blir "Lust".

Første nordiske serie fra HBO Max blir "Lust".

Første nordiske serie fra HBO Max blir "Lust".

Første nordiske serie fra HBO Max blir "Lust".

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.