Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

HBO Max lanseres til lavere pris en HBO Nordic

Om 3 uker "omformes" HBO Nordic til HBO Max - og abonnementsprisen settes faktisk ned. Samtidig lover de at kinofilmene vil komme tidlig på Max, også i 2022.

Skrevet av / 05.10.21 - 15:10
HBO Max lanseres til lavere pris en HBO Nordic

I årevis har vi sett en av tidenes beste og mest spektakulære TV-serier, Game of Thrones, selve flaggskipet hos HBO, i knapt nok middelmådig teknisk kvalitet hos HBO Nordic.

Tidvis grøtete billedkvalitet der enhver form for detaljer forsvinner i mørke scener (noe serien har rikelig av), og et komprimert lydspor. De dagene er snart forbi!

HBO Max ble lansert i USA i mai i fjor – den 26. oktober erstatter endelig HBO Max HBO Nordic i alle de nordiske land, samt flere andre europeiske land.

Emilia Clarke, “Game of Thrones” (Foto: HBO)

I dag presenterte HBO prisnivået på den nye tjenesten:

Månedspris: 89,- (mot dagens 109,-)

I tillegg innfører HBO Max muligheten for årsabonnement, der du betaler 712,- for 1 år (dvs. 59,33 /mnd.). Dette er en mulighet som, per dags dato, kun Disney+ og Paramount+ tilbyr.

Det vil si at HBO Max går hardt og offensivt ut, for å posisjonere seg, og sikre seg størst mulig markedsandel i den stadig tiltagende strømmekampen; der de sloss om kundene mot blant annet Netflix, Disney+, Prime Video, Apple TV+, Paramount+ og Viaplay.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Det sagt, så er vi rimelig sikker på at du bør være forberedt på en kommende prisøkning allerede i løpet av 2022.

HBO Max blir tilgjengelig på en rekke ulike enheter, gjennom forskjellige distribusjonspartnere, og på desktop via HBOMax.com. Kunder vil kunne betale ved hjelp av flere store betalingssystem som VISA, Mastercard og PayPal.

 

HBO Max, som er WarnerMedias strømmetjeneste, opererer i dag i 40 land. Max lanseres ikke bare i Norden den 26. oktober, men også Spania og Andorra.

I løpet av 2022 følger ytterligere 14 europeiske land, blant annet Island, Baltikum, Portugal og Nederland.

Innen utgangen av neste år vil HBO Max være tilgjengelig i hele 34 land i Europa. Globalt når HBO Max 60 land fra og med den 26. oktober, det langsiktige målet er 190 land innen 2026.

HBO Max kan friste sine med et stort underholdningsarkiv, og nytt innhold:

  • Foruten kjente og kjære HBO-titler (som Game of Thrones, The Sopranos og The Wire)
  • Tilgang til filmer og serier fra den rikholdige Warner-porteføljen (som The Shining, Harry Potter, Lord of The Rings og Dunkirk)
  • DC Comics (som Wonder Woman, Batman vs. Superman og Zack Snyder’s Justice League)
  • Cartoon Network
  • CNN
  • TNT
  • Max Originals (som Raised by Wolves og The Flight Attendant)
Harry Potter (Foto: Warner)

Det loves over 10.000 timer med innhold fra lanseringsdato i Norden, og et vesentlig bedre, og bredere, tilbud enn dagens HBO Nordic.

Deriblant vil du nå finne hele Harry Potter-katalogen på Max.

Les også Harry Potter: Trollmannsmagi En av tidenes mest populære filmserier, om en litt nerdete guttunge med runde briller og tryllestav, lanseres nå på 4K UHD BD.

Ved lansering kommer HBO Max vil å være tilgjengelig for nye kunder så vel som eksisterende kunder av HBO Nordic (enten de er direkte abonnenter eller abonnerer gjennom ulike partnere). Dagens abonnenter av HBO Nordic blir automatisk overført til den nye tjenesten.

HBO Max vil tilby et langt bedre brukergrensesnitt, kuratert valg og anbefalinger og nye funksjoner tilpasset dine preferanser, samt barnefilter/foreldrekontroll. Alle abonnenter vil kunne tilpasse sin egen HBO Max-profil

HBO Nordic erstattes av HBO Max (Foto: HBO)

Enda viktigere er det at HBO Max har en langt bedre teknisk løsning, med blant annet høyere bitrate (HBO Nordic har i dag en snitt-bitrate på cirka 4 Mbit/sek!), mindre komprimert bilde, samt HDR-kvalitet på billedsignalene. Med høyere bitrate får også 1080p-signaler bedre oppløsning og mer detaljer i bildet.

HBO Max (i USA) tilbyr også 4K-oppløsning og Dolby Atmos-lyd. Uten at dette er bekreftet, tar vi det for gitt at dette også blir tilfellet på den nordiske versjonen av tjenesten.

Jentene fra “Sex and the City” er snart tilbake på skjermen (Foto: HBO)

Allerede i desember kommer en serie som svært mange venter på, oppfølgeren til Sex and the City, And Just Like That…

En gang neste år lanseres oppfølgerserien til Game of Thrones, prequel-serien som ha fått navnet House of The Dragon.

House of the Dragon er basert på George R.R. Martins bok Fire & Blood, omhandler historien til Targaryen-familien og finner sted rundt 200 år før hendelsene i Game of Thrones.

Det narrative fokuset vil ligge på Daenerys (Emilia Clarke) foreldre, Huset Targaryen. I løpet av ti episoder vil serien fortelle historien om hvordan Targaryen-familien ved hjelp av drager samlet hele Westeros-kontinentet til ett kongerike.

 

I tillegg til nye amerikanske serier, lover HBO mer satsing på lokalt innhold, som sesong 2 av Fremvandrerne (Beforeigners), den kommende svenske serien Lust (med Sofia Helin i hovedrollen) og danske Kamikaze.

Ikke nok med det: Warner Bros. har, som følge av koronapandemien, vedtatt at brorparten av filmene de slipper i 2021 vil få premiere på kino og HBO Max samme dag.

Hvilket innebærer at etterlengtede titler og store produksjoner som Suicide Squad 2, Godzilla vs Kong, Dune og Matrix 4 kan strømmes på HBO Max samtidig som de slippes på kino. Dette til kinobransjens stor irritasjon og fortvilelse.

Les også All film rett-på-strømming? Perioden der kinoene har enerett på å vise en film reduseres nå radikalt.
Paul Kaye, Thoros i “Game of Thrones”, blir å se i sesong 2 av norske Beforeigners (Foto: HBO)

I dag avslører HBO at denne praksisen, om enn noe modifisert, er kommet for å bli!

Samtlige av Warners kinofilmer i 2022 vil bli tilgjengelig på HBO Max 45 dager etter kinopremieren – og det uten ekstra kostnad.

Disney+ kjører p.t. en litt annen praksis, der de slipper storfilmene på kino og strømmetjenesten samtidig (slik som med Black Widow), men da koster filmen også ca. 300,- ekstra. Etter 3 måneder blir den tilgjengelig for all, som en del av de normale månedsabonnementet.

Les også Black Widow til Disney+ Disney lanserer nå Marvel-storfilmen rett på Disney+.
HBO Nordic erstattes av HBO Max (Foto: HBO)

I pressemeldingen utdyper, Johannes Larcher, Head of HBO Max International:

HBO Max kommer til Europa med det beste TV- og filminnholdet fra 100 år med Warner Bros.-produksjoner, i tillegg til innhold fra HBO, Max Originals, DC og Cartoon Network”, sa Johannes Larcher, leder for HBO Max International. “Fra Singin’ in the Rain til The Matrix, Game of Thrones til Mare of Easttown, The Flight Attendant til Gossip Girl, Superman til The Joker, og Snurre Sprett til Scooby Doo – vi tilbyr virkelig noe for alle i familien, og en uovertruffen seeropplevelse. Snart vil HBO Max ha landet i 27 land i Europa og 67 på verdensbasis, og vi er ikke ferdige ennå. Det er mye mer på vei – målet vårt er å være tilstede i 190 land innen 2026.

Mens Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA, supplerer:

Vi har underholdt fans i Europa helt siden vår første HBO-kanal ble lansert i Ungarn i 1991, og har hatt egne HBO-strømmetjenester på kontinentet i mer enn et tiår. HBO Max er en ny tjeneste som tar alt dette til et nytt nivå med en forbedret seeropplevelse og et mye bredere innholdssortiment med den beste underholdningen for hele familien til en meget attraktiv pris. Vi er utrolig glade for å kunne lansere HBO Max i Europa

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Snart er ventetiden over!

Slipp dragene løs!

Spionoppfølger

To Infinity and Beyond!

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Scroll to Top