Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

Slik ser du HBO Max

I dag transformeres HBO Nordic til HBO Max - slik kommer du deg på tjenesten.

Skrevet av / 26.10.21 - 00:01
Slik ser du HBO Max

I dag er dagen kommet for lanseringen av en (nesten) helt ny flaggskip-strømmetjeneste på det nordiske markedet.

Den teknisk foreldete HBO Nordic erstattes med moderne, og langt mer innholdsrike, HBO Max!

 

First we take Manhattan…

HBO Max ble lansert i USA i mai i fjor – den 26. oktober erstatter endelig HBO Max HBO Nordic i alle de nordiske land.

HBO Max, som er WarnerMedias strømmetjeneste, opererer i dag i 40 land. Max lanseres ikke bare i Norden i dag, men også Spania og Andorra.

I løpet av 2022 følger ytterligere 14 europeiske land, blant annet Island, Baltikum, Portugal og Nederland.

Innen utgangen av neste år vil HBO Max være tilgjengelig i hele 34 land i Europa. Globalt når HBO Max 60 land fra og med den 26. oktober, det langsiktige målet er 190 land innen 2026.

Emilia Clarke, «Game of Thrones» (Foto: HBO)

HBO Max: Teknisk forbedret

I årevis har vi sett en av tidenes beste og mest spektakulære TV-serier, Game of Thrones, selve flaggskipet hos HBO, i knapt nok middelmådig teknisk kvalitet hos HBO Nordic.

Tidvis grøtete billedkvalitet der enhver form for detaljer forsvinner i mørke scener (noe serien har rikelig av), og et komprimert lydspor. De dagene er (forhåpentligvis) snart forbi.

HBO kan bekrefte at alt av nye (2021) Warner-filmer (som Godzilla vs Kong) fra dag én vil presenteres i teknisk superb 4K-kvalitet, men vi har dessverre dog ennå ikke fått en endelig avklaring på om alle «eldre» serier, slik som Game of Thrones nå vil kunne strømmes i 4K – men, de kommer i «forbedret HD-videokvalitet» (som følge av en teknisk raffinert plattform).

Celine Ryel hos HBO Max, utdyper:

I Norden kommer HBO Max til å tilby seerne bedre bildekvalitet – alle Warner Bros.-filmer fra 2021 blir tilgjengelig i 4K, samt alle de utgitte «Matrix»-filmene. Alle nye serier og våre mest sette titler vil bli tilgjengelig i forbedret HD-videokvalitet. Fordi vi har et stort antall titler på plattformen vår, har vi valgt å gjøre så mye innhold som mulig tilgjengelig i HD-kvalitet ved lansering, og deretter gradvis øke bildekvaliteten på ytterligere titler i tiden fremover.

Vi kan ved selvsyn bekrefte at strømmekvaliteten på Game of Thrones er vesentlig bedre enn under HBO Nordics tid – men dog ikke i 4K. Fortsatt litt soft og i overkant kornete; men mer detaljert og uten artefakter.

En av høstens stor nysatsinger på HBO Max vil være gjensyn med tre dekadente damer i New York… (Foto: HBO)

I likhet med Disney+ har også HBO Max valgt å organisere innholdet sitt i forskjellige «universer»:

 • HBO
  • Alt innholdet fra HBO (som Game of Thrones, The Sopranos og The Wire)
 • Max Originals
  • Nye originalserier, som er eksklusive for HBO Max (som Raised by Wolves, The Flight Attendant og (kommende) House of the Dragon)
 • Warner Bros.
  • Det enorme filmarkivet fra Warner Bros. (som Harry Potter-serien, The Shining, Lord of The Rings og Dunkirk)
 • DC Univers
  • Superhelten i DC-universet (Superman, Batman, Wonder Woman og Zack Snyder’s Justice League)
 • Cartoon Network
  • Middelmådige tegneserier for de minste

Herlige Kaley Cuoco i The Flight Attendant, er eksempel på en av serien fra Max Originals-universet.

 

Abonnementsprisen senkes

For tre uker siden presenterte HBO prisnivået på den nye tjenesten:

Månedspris: 89,- (mot dagens 109,-)

I tillegg innfører HBO Max muligheten for årsabonnement, der du betaler 699,- for 1 år (dvs. 58,25 /mnd.). Årsabonnement er en mulighet som, per dags dato, kun Disney+ og Paramount+ tilbyr.

«PS! I Norge kjører HBO Max nå en spesialkampanje, med «livsvarig» 50 % rabatt på månedsabonnementet.; dvs. halv pris så lenger du aldri stopper/avslutter.»

Det vil si at HBO Max går hardt og offensivt ut, for å posisjonere seg, og sikre seg størst mulig markedsandel i den stadig tiltagende strømmekampen; der de sloss om kundene mot blant annet Netflix, Disney+, Prime Video, Apple TV+, Paramount+ og Viaplay.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Det sagt, så er vi rimelig sikker på at du bør være forberedt på en kommende prisøkning allerede i løpet av 2022.

HBO Nordic erstattes av HBO Max (Foto: HBO)

Ny plattform

Har du irriterte deg over brukervennligheten, og søkefunksjonen, på HBO Nordic – så fortvil ikke! HBO Max vil komme med en helt ny teknologisk plattform (samme som USA fikk i mai 2020).

Brukergrensesnittet vil blir langt mer dynamisk, der du kan skape din egen personlige profil og få forslag til innhold tilpasset ditt brukermønster/preferanser.

I plattformene vil ikke bare algoritmer styre anbefalingene, men også være kuratert av mennesker.

Du kan strømme fra inntil 3 enheter samtidig (mot 2 i dag), samt legge inn abonnementet på et ubegrenset antall enheter (maks 5 i dag). I tillegg vil det bli mulig å legge inn barnefilter/foreldrekontroll slik at femåringen ikke får tilgang til voldsfilmer.

HBO Max blir tilgjengelig på en rekke ulike enheter, gjennom forskjellige distribusjonspartnere, og på desktop via HBOMax.com, samt gamingkonsoller. Kunder vil kunne betale ved hjelp av flere store betalingssystem som VISA, Mastercard og PayPal.

Det loves over 10.000 timer med innhold fra lanseringsdato i Norden, og et vesentlig bedre, og bredere, tilbud enn dagens HBO Nordic. De fleste titler vil være tilgjengelig i alle land HBO Max opererer, med noen unntak begrenset til lokale rettigheter solgt til andre leverandører.

HBO Nordic erstattes av HBO Max (Foto: HBO)

Vel så viktig er det at HBO Max har en langt bedre teknisk løsning, med blant annet høyere bitrate (HBO Nordic har i dag en snitt-bitrate på cirka 4 Mbit/sek!), mindre komprimert bilde, samt HDR-kvalitet på billedsignalene. Med høyere bitrate får også 1080p-signaler bedre oppløsning og mer detaljer i bildet.

HBO Max (i USA) tilbyr også 4K-oppløsning og Dolby Atmos-lyd. Uten at dette er bekreftet, tar vi det for gitt at dette også blir tilfellet på den nordiske versjonen av tjenesten.

Ferske kinofilmer

Selve «rosinen i pølsebiten» er at HBO Max (til kinokjedenes store forargelse) vil tilby samtlige Warner-filmer rett-på-strømming 45 dager etter kinopremieren; og det inkludert i den normale månedsprisen.

Under koronapandemien har HBO Max i USA lansert sine nye filmer simultant på kino og HBO Max, slik som Wonder Woman 1984. Fra 2022 vil de altså tilby en hybridløsning.

Les også All film rett-på-strømming? Perioden der kinoene har enerett på å vise en film reduseres nå radikalt.

Hvilket innebærer at etterlengtede titler og store produksjoner som Suicide Squad 2, Godzilla vs Kong, Dune og Matrix 4 kan strømmes på HBO Max kort tid etter at filmene slippes på kino. Dette til kinobransjens stor irritasjon og fortvilelse.

Disney+ har på sin side Premier Access, der du kan kjøpe (for ca. 300,-) tilgang til splitter nye storfilmer (som Black Widow) samme dag filmen slippes på kino. Etter 90 dager blir filmen gratis tilgjengelig for samtlige abonnenter.

Les også Black Widow til Disney+ Disney lanserer nå Marvel-storfilmen rett på Disney+.

Ved lansering kommer HBO Max vil å være tilgjengelig for nye kunder så vel som eksisterende kunder av HBO Nordic (enten de er direkte abonnenter eller abonnerer gjennom ulike partnere).

Alexandra Daddario i «The White Lotus, sesong 1», kan strømmes fra HBO Max (Foto: HBO)

Slik kommer dagens abonnenter seg på den nye tjenesten

NB! Dagens abonnenter av HBO Nordic blir automatisk overført til HBO Max.

I dag blir HBO Nordic til HBO Max, og den gamle plattformen og appene slutter å fungere. Her er det du må gjøre for å få tilgang til, og bruke, den nye plattformen:

 • Først noter ned titlene på den nåværende listen din – oversikten over seriene/filmene du har planlagt å se. Du vil kunne legge til titlene i opptil fem brukerprofiler på HBO Max.
 • Deretter: Last ned HBO Max-appen på alle enhetene dine.
 • Logg inn med det nåværende brukernavnet og passordet ditt, så får du øyeblikkelig tilgang til den nye plattformen og alt innholdet.

Start strømming!

Nye titler – og lokalt innhold

Jentene fra «Sex and the City» er snart tilbake på skjermen (Foto: HBO)

Allerede i desember kommer en serie som svært mange venter på, oppfølgeren til Sex and the City, And Just Like That…

En gang neste år lanseres oppfølgerserien til Game of Thrones, prequel-serien som har fått navnet House of The Dragon.

House of the Dragon er basert på George R.R. Martins bok Fire & Blood, omhandler historien til Targaryen-familien og finner sted rundt 200 år før hendelsene i Game of Thrones.

 

Det narrative fokuset vil ligge på Daenerys (Emilia Clarke) foreldre, Huset Targaryen. I løpet av ti episoder vil serien fortelle historien om hvordan Targaryen-familien ved hjelp av drager samlet hele Westeros-kontinentet til ett kongerike.

I tillegg til nye amerikanske serier, lover HBO mer satsing på lokalt innhold, som blant annet sesong 2 av Fremvandrerne (Beforeigners), som kommer i desember.

Les også Sjå opp for innvandrarane! Første norske HBO-serie er et svært originalt konsept, en sci-fi-komedie som delvis innfrir.

Andre nordiske produksjoner er den kommende svenske komiserien Lust (med Sofia Helin i hovedrollen, lanseres i januar ’22)  og danske Kamikaze (basert på romanen til Erlend Loe), som slippes allerede 14. november.

 

HBO lover 6-10 nordiske produksjoner per år – et ambisiøst (hårete?) mål, og langt over hva de i dag produserer. Filmingen av den første finske serien, ID, begynner i løper av 2022.

«Lust», et skråblikk på sexlivet til middeladrende kvinner, slippes i januar 2022 (Foto: HBO)

Høydepunkter, nye/kommende serier:

 • Gossip Girl (reboot, ute nå)
 • Succession, sesong 3 (ute nå)
 • Kamikaze, sesong 1 (14. november ’21)
 • The Sex Lives of College Girls, sesong 1 (18. november ’21)
 • Beforeigners, sesong 2 (desember ’21)
 • And Just Like That… (desember ’21)
 • Peacemaker, sesong 1 (14. januar ’22)
 • Euphoria, sesong 3 (23. januar ’22)
 • Lust, sesong 1 (januar ’22)
 • Westworld, sesong 4 (2022)
 • The Handmaid’s Tale, sesong 5 (2022?)
 • Irma Vep, miniserie (2022)

 

I pressemeldingen utdyper, Johannes Larcher, Head of HBO Max International:

HBO Max kommer til Europa med det beste TV- og filminnholdet fra 100 år med Warner Bros.-produksjoner, i tillegg til innhold fra HBO, Max Originals, DC og Cartoon Network», sa Johannes Larcher, leder for HBO Max International. “Fra Singin’ in the Rain til The Matrix, Game of Thrones til Mare of Easttown, The Flight Attendant til Gossip Girl, Superman til The Joker, og Snurre Sprett til Scooby Doo – vi tilbyr virkelig noe for alle i familien, og en uovertruffen seeropplevelse. Snart vil HBO Max ha landet i 27 land i Europa og 67 på verdensbasis, og vi er ikke ferdige ennå. Det er mye mer på vei – målet vårt er å være tilstede i 190 land innen 2026.

HBO Max
HBO Nordic erstattes av HBO Max (Foto: HBO)

Mens Christina Sulebakk, General Manager, HBO Max EMEA, supplerer:

Vi har underholdt fans i Europa helt siden vår første HBO-kanal ble lansert i Ungarn i 1991, og har hatt egne HBO-strømmetjenester på kontinentet i mer enn et tiår. HBO Max er en ny tjeneste som tar alt dette til et nytt nivå med en forbedret seeropplevelse og et mye bredere innholdssortiment med den beste underholdningen for hele familien til en meget attraktiv pris. Vi er utrolig glade for å kunne lansere HBO Max i Europa

The White Lotus, sesong 1

The White Man's Burden

HBO-serien tar et fascinerende blikk på virkelighetsfjerne rikfolks forhold til medmennesker, og samfunnet generelt.

Les videre

Bosch, sesong 7

En personlig sorti for Bosch

Den dedikerte LA-politietterforskeren takker av med en bunnsolid avslutningssesong.

Les videre

Mare of Easttown

Klassisk krim, med sviktende formkurve

Småbyen i Pennsylvania rystes av bortføring og drap av tenåringsjenter, mens Kate Winslet er tapt i mørket.

Les videre

The Handmaid’s Tale, sesong 4

Det er bekmørkt i Atwoods alternative USA

Det brutale livet i moralsk forkvaklede USA fortsetter i det June søker hevn.

Les videre

Velkommen til Utmark

Coen møter Twin Peaks på Finnmarksvidda!

En av de særeste nordiske seriene noensinne – men også en av de beste, mest absurd morsomme og rørende.

Les videre

The Flight Attendant, sesong 1

Jetlag med en herlig tvist

En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.

Les videre

Your Honor

Etiske og moralske prinsipper settes på prøve

New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.

Les videre

A Teacher

Lærerinne på ville veier

Kate Mara begår barnerov i rotete og usammenhengende HBO-serie.

Les videre

The Undoing, sesong 1

Hvem bedro? Og hvem bedrar?

Susanne Bier serverer et spennende, og vellaget, thrillerdrama på HBO.

Les videre

Game of Thrones, sesong 8

Game over! Fortsatt den komplette TV-serie

Visuell storslagen avslutningssesong av tidenes største TV-serie, men med preg av hastverk og noe sviktende helhetsforståelse.

Les videre
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

2 hendelser på “Slik ser du HBO Max”

 1. magne.larsen

  Hei,
  Og serien Succsession er jo så soft i gjengivelsen. Den er jo i HD opp til og med 3. sesong.

  Magne Larsen

 2. magne.larsen

  Hei,
  Jeg må si at bildekvaliteten er skuffende både på HD og UHD filmene når man sammenligner med tilsvarende filmer på Apple Tv, Amazone Prime Video og Blockbuster. jeg kjører kablet fibernettverk.
  Det ligger en lengre kommentar av meg inne på Facebook siden deres.
  Mvh
  Magne larsen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

Her er fem ting smartklokken din bør kunne leve opp til

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top