TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Anmeldelse Your Honor

Etiske og moralske prinsipper settes på prøve

New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.

forfatter
Publisert 26.02.21 - 16:30
Karakter
Thriller
Your Honor

Den eksotiske Halvmånebyen, New Orleans, danner bakteppet for en usedvanlig thrillerserie, der moral og etikk settes på ytterste prøve blant byens fremste juridiske «fyrtårn».

https://youtu.be/ZJPOla_1Px0

 

Legendariske Bryan Cranston (Breaking Bad) har hovedrollen som dommer Michael Desiato. I en mannsalder har han, kompromissløst, håndhevet loven, forsvart de svakeste i samfunnet og stått opp for rettstatens prinsipper. Prinsipper og moral som så til gangs sette på prøve i det hans egen sønn begår en kriminell handling.

Ved et uhell kjører den litt stakkarslige sønnen, Adam (Hunter Doohan), til dommer Desiato ned, og tar livet av en syttenåring – til alt overmål rømmer han fra åstedet. Situasjonen kompliseres så til de grader når det viser seg at offeret er yngstesønnen til byens fremste mafiaboss, Jimmy Baxter (Michael Stuhlbarg).

Your Honor (Foto: HBO)

Alle moralske prinsipper, og idé om å «gjøre det rette» kastes på båten når Desiato innser hva de står overfor. Fra da av handler alt om å dekke over lovbruddet, samt skjerme sin sønn – koste hva det koste vil.

Premisset for Your Honor er herlig besnærende og originalt. Hvordan vil en kompromissløs person, forsvarer av rettslige prinsipper og loven, agere når det er hans egen familie som står til knes i gjørme?

Les også Trailer: Zack Snyder's Justice League Se den første, heftige, traileren til den nye storfilmen.

Plutselig er alle midler lov, der målet til enhver tid helliger midlet. Fascinerende, og et tidvis intrikat plott, som dessverre skjemmes av et manus som tar seg for mange friheter og baserer seg på en del lettvinte løsninger.

Your Honor (Foto: HBO)

Cranston er formidabel, og perfekt castet, som samfunnsstøtten som alle stoler på og ser opp til, men som like fullt er så kompleks at han er villig til å gjøre alt (og litt til) for å beskytte sin egen sønn, og holde ham unna trøbbel og (i beste fall) en lang fengselsstraff.

Desto hardere far forsøker å skjerme/redde sønnen, desto mer kompleks, uløselig og bedriten blir situasjonen for dem. Spennende, intrikat, men stundom for utrolig.

At handlingen er satt til New Orleans, en av USAs byer med størst afroamerikansk befolkning, store sosial og økonomiske forskjeller, og et politikorps som ofte har blitt kritisert av pressen, setter en pikant spiss på historien, og gjør serien mer troverdig.

101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One 101 - Part One
<
>
Your Honor (Foto: HBO)

Det sagt, så henfaller manusforfatterne litt for ofte til klisjeer og stereotypier. Persongalleriet blir for endimensjonalt, bevis og handlinger kommer «plutselig» til syne, personene tar åpenbart idiotiske valg for å «passe» den konstruerte handlingen, og mafiabossen, samt de kriminelle gjengene, blir unødvendig unyansert fremstilt.

Synd for dette er en såpass god serie, med et fantastisk potensial, at vi ønsker å kunne gi en toppkarakter.

Vi anbefaler dog, uten snev av tvil, Your Honor, men lander ikke på mer enn 4 sterke stjerner. Jevnt over glimrende skuespill og et fascinerende plott i en sagnomsust by, hever serien til godt over gjennomsnittet.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Fakta
 • HBO
 • Release: 14. februar 2021
 • Regi: Eva Sørhaug
 • Med: Bryan Cranston, Hunter Doohan, Michael Stuhlbarg, Carmen Ejogo, Benjamin Flores Jr., Isiah Whitlock Jr., Lili Kay, Jimi Stanton, Tony Curran, Hope Davis, Amy Landecker, Margo Martindale, Andrene Ward-Hammond, Lamar Johnson
 • Genre: Thriller
 • Land: USA
 • År: 2020
 • Tid: 8:20 t.
 • Karakter: 4
IMDB Rating
Your Honor Crime, Drama, Thriller | December 6, 2020 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
1 Kommentar
nyeste
eldste mest poulære
Inline Feedbacks
View all comments

Ble litt for forutsigbart og og katt og mus leken med rettsvesenet ble for komisk og usannsynlig. Kunne vært en 6 dette men den holdt ikke helt til mål.

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ufullendt alien-sjarm Det var en tid da Netflix åpnet lommeboken, og sin enorme abonnementsmasse, for enhver håpefull filmnerd – den tiden er nok forbi.
Nytt Netflix-abonnement med reklamer rett rundt hjørnet Netflix-toppsjef sier at tapet av mange potensielle brukere er begrunnelsen bak det nye tiltaket.
Mer herlig forvirring fra Westworld Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.
NY Stranger Things 4 II-trailer! Netflix har nå sluppet ny trailer fra det avsluttende kapittelet av sesong 4 til Stranger Things.
"You know nothing, Jon Snow." Eller? HBO Max annonserer nå nok en spin off-serie fra Game of Thrones-universet.
«Tilbake til Fremtiden» VHS satte salgsrekord på auksjon Great Scott! Se video fra den elleville budrunden.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend