Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

CES 2021: JZ2000 – Ny toppmodell fra Panasonic

Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

I forbindelse med den digitale CES-messen bruker også Panasonic anledningen til å kaste lys over kommende TV-nyheter: Første modell ut på scenen er det nye flaggskipet JZ2000.

Panasonics tidligere toppmodeller med OLED-teknologi (GZ2000 fra 2019, og HZ2000 fra 2020) står igjen blant de beste TV-en vi har testet, og ligger i den absolute referanseklassen når det gjelder bildekvalitet. Derfor er det umiddelbart spennende å se hvilke triks og nyvinninger Panasonic trekker opp av hatten i år!

TX-65JZ2000E_2000B_W2004_C2004_hero_A_KV TX-65JZ2000E_2000B_W2004_C2004_hero_B_KV
<
>
Panasonic TX-65JZ200E. (Foto: Panasonic)

JZ2000: Ny toppmodell med AI videoprosessor

En av de viktigste nyhetene på årets modell skal være den nye videoprosessoren HCX AI. Panasonic har i likhet med Sony og andre produsenter tatt i bruk en kraftigere og mer intelligent form for bildebehandling.

HCX_Pro_AI_Processor HCX Pro AI Processor_Auto AI
<
>

Den nye HCX Pro AI-prosessoren kan identifisere og analysere innholdet som spilles i sanntid, og sammenligner det mot en database med ulike typer innhold, for automatisk å kunne optimalisere både bilde- og lydkvaliteten. Hvis den for eksempel oppdager at du ser på fotball, justerer den bildekvaliteten for å gjøre gresset mer livaktig, og gjør lyden mer stadion-aktig. Hvis den derimot oppdager at du ser på film, justerer den seg til mest mulig naturtro og nøyaktige farger, skal vi tro Panasonics pressemelding.

Skreddersydd OLED-panel

JZ2000 er Panasonics OLED-flaggskip for 2021. (Foto: Panasonic)

JZ2000 bruker et spesialtilpasset OLED-panel fra LG Display, som også skal være optimalisert av Panasonics egne ingeniører for best mulig bildekvalitet.

Nøyaktig hvilke tilpasninger som er gjort er Panasonic tilbakeholdne med, men vi vet fra tidligere erfaring at disse utgavene har bedre kjøling og derfor også klarer høyere lysstyrke enn vanlige OLED-paneler. I skrivende stund er det uklart om Panasonic også tar i bruk de splitter nye 2021-panelene fra LG Display: I første omgang dreier det seg bare om 55” og 65” skjermstørrelse – altså ingen 77- eller 83-tommer slik mange har lengtet etter.

Nytt på designfronten er at JZ2000 bytter ut den fastmonterte foten med en mer praktisk dreibar sokkel. (Foto: Panasonic)

Annonse

Støtter HDMI 2.1 og gaming-modus

En gledelig (og ikke minst forventet) nyhet er at Panasonic nå kan skilte med støtte for HDMI 2.1 på videoinngangene, deriblant viktige spillfunksjoner som Variable Refresh Rate (VRR) og High Frame Rate (HFR) med opptil 120 bilder i sekundet. JZ2000 har også fått en dedikert bildemodus for spill (Game Mode Extreme) som skal gi en vesentlig reduksjon i såkalt input lag. Forsinkelsen ble demonstrert til å ligge på cirka 14 millisekunder. Dermed vil 2021-modellen trolig fungere utmerket til gaming på høyt nivå.

Oppdatert brukergrensesnitt: MyHomeScreen 6.0

Panasonic slapp sine første Android-baserte TV-er i HX700-serien rett før jul. Derfor har vi spekulert i om ikke flere av 2021-modellene ville kjøre med Android ombord? Men ikke i JZ2000 sitt tilfelle: I stedet lanserer Panasonic en oppdatert versjon av sin klassiske MyHomeScreen. Panasonic eget grenesnitt er kjent for god brukervennlighet og oversiktlig betjening, men henger litt etter når det gjelder app-støtte: det er foreløpig uklart om vi for eksempel kan få se Disney+ via den nye plattformen.

Panasonic kan ellers skryte av bred formatstøtte, inkludert HDR10+ og Dolby Vision HDR, og Dolby Atmos lydgjengivelse.

“Tuned by Technics” høyttalere

Panasonic JZ2000 kommer med både forover-, oppover og sidevendte høyttalere fra Technics, som bidrar til en fetere surroundopplevelse. (Foto: Panasonic)

 

JZ2000 har i likhet med forgjengerne et mer påkostet lydsystem enn øvrige Panasonic-modeller. Den kommer med en omfattende lydpakke fra lyddivisjonen Technics ombord. Blant nyhetene på nykommeren er at den nå – I tillegg til høydekanaler på toppen –har fått ekstra side-effekthøyttalere som skal gi et bredere surround lydbilde.

Pris og tilgjengelighet

Panasonic JZ2000 kommer i 55” (55JZ2000) og 65” (65JZ2000) utgave. Panasonic har ikke kunngjort nordiske priser og tilgjengelighet enda, men det loves mer info på en europeisk lansering i mars. Vi oppdaterer når vi vet mer!

Annonse
Studiomonitor til hjemmebruk! Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
forfatter
Skrevet av

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 Comment

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.
  1. steffen thorjussen

    08.01.21 at 18:42

    Blir spennende å se om JZ-2000 kommer med liknende oppgradering som å øke lys styrken på både RGB og W led delen slik nye Sony oled gjør og ikke bare på W led delen slik HZ-2000 hittil har gjort.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.