TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

CES 2021: JZ2000 – Ny toppmodell fra Panasonic

Panasonics nye topp-TV får smartere videoprosessor og fetere Atmos-lyd fra Technics!

forfatter
Publisert 08.01.21 - 11:30

I forbindelse med den digitale CES-messen bruker også Panasonic anledningen til å kaste lys over kommende TV-nyheter: Første modell ut på scenen er det nye flaggskipet JZ2000.

Panasonics tidligere toppmodeller med OLED-teknologi (GZ2000 fra 2019, og HZ2000 fra 2020) står igjen blant de beste TV-en vi har testet, og ligger i den absolute referanseklassen når det gjelder bildekvalitet. Derfor er det umiddelbart spennende å se hvilke triks og nyvinninger Panasonic trekker opp av hatten i år!

TX-65JZ2000E_2000B_W2004_C2004_hero_A_KV TX-65JZ2000E_2000B_W2004_C2004_hero_B_KV
<
>
Panasonic TX-65JZ200E. (Foto: Panasonic)

JZ2000: Ny toppmodell med AI videoprosessor

En av de viktigste nyhetene på årets modell skal være den nye videoprosessoren HCX AI. Panasonic har i likhet med Sony og andre produsenter tatt i bruk en kraftigere og mer intelligent form for bildebehandling.

HCX_Pro_AI_Processor HCX Pro AI Processor_Auto AI
<
>

Den nye HCX Pro AI-prosessoren kan identifisere og analysere innholdet som spilles i sanntid, og sammenligner det mot en database med ulike typer innhold, for automatisk å kunne optimalisere både bilde- og lydkvaliteten. Hvis den for eksempel oppdager at du ser på fotball, justerer den bildekvaliteten for å gjøre gresset mer livaktig, og gjør lyden mer stadion-aktig. Hvis den derimot oppdager at du ser på film, justerer den seg til mest mulig naturtro og nøyaktige farger, skal vi tro Panasonics pressemelding.

Skreddersydd OLED-panel

blank
JZ2000 er Panasonics OLED-flaggskip for 2021. (Foto: Panasonic)

JZ2000 bruker et spesialtilpasset OLED-panel fra LG Display, som også skal være optimalisert av Panasonics egne ingeniører for best mulig bildekvalitet.

Nøyaktig hvilke tilpasninger som er gjort er Panasonic tilbakeholdne med, men vi vet fra tidligere erfaring at disse utgavene har bedre kjøling og derfor også klarer høyere lysstyrke enn vanlige OLED-paneler. I skrivende stund er det uklart om Panasonic også tar i bruk de splitter nye 2021-panelene fra LG Display: I første omgang dreier det seg bare om 55” og 65” skjermstørrelse – altså ingen 77- eller 83-tommer slik mange har lengtet etter.

blank
Nytt på designfronten er at JZ2000 bytter ut den fastmonterte foten med en mer praktisk dreibar sokkel. (Foto: Panasonic)

Støtter HDMI 2.1 og gaming-modus

blank

En gledelig (og ikke minst forventet) nyhet er at Panasonic nå kan skilte med støtte for HDMI 2.1 på videoinngangene, deriblant viktige spillfunksjoner som Variable Refresh Rate (VRR) og High Frame Rate (HFR) med opptil 120 bilder i sekundet. JZ2000 har også fått en dedikert bildemodus for spill (Game Mode Extreme) som skal gi en vesentlig reduksjon i såkalt input lag. Forsinkelsen ble demonstrert til å ligge på cirka 14 millisekunder. Dermed vil 2021-modellen trolig fungere utmerket til gaming på høyt nivå.

Les også Ny TV til PS5 og Xbox Series X Nettopp slått kloa i en PS5 eller Xbox Series X? Da kan det hende du vil ønske å oppgradere skjermen din også. Vi har testet de beste TV-ene til gaming!
blank

Oppdatert brukergrensesnitt: MyHomeScreen 6.0

Panasonic slapp sine første Android-baserte TV-er i HX700-serien rett før jul. Derfor har vi spekulert i om ikke flere av 2021-modellene ville kjøre med Android ombord? Men ikke i JZ2000 sitt tilfelle: I stedet lanserer Panasonic en oppdatert versjon av sin klassiske MyHomeScreen. Panasonic eget grenesnitt er kjent for god brukervennlighet og oversiktlig betjening, men henger litt etter når det gjelder app-støtte: det er foreløpig uklart om vi for eksempel kan få se Disney+ via den nye plattformen.

Panasonic kan ellers skryte av bred formatstøtte, inkludert HDR10+ og Dolby Vision HDR, og Dolby Atmos lydgjengivelse.

“Tuned by Technics” høyttalere

blank
Panasonic JZ2000 kommer med både forover-, oppover og sidevendte høyttalere fra Technics, som bidrar til en fetere surroundopplevelse. (Foto: Panasonic)

 

JZ2000 har i likhet med forgjengerne et mer påkostet lydsystem enn øvrige Panasonic-modeller. Den kommer med en omfattende lydpakke fra lyddivisjonen Technics ombord. Blant nyhetene på nykommeren er at den nå – I tillegg til høydekanaler på toppen –har fått ekstra side-effekthøyttalere som skal gi et bredere surround lydbilde.

Pris og tilgjengelighet

Panasonic JZ2000 kommer i 55” (55JZ2000) og 65” (65JZ2000) utgave. Panasonic har ikke kunngjort nordiske priser og tilgjengelighet enda, men det loves mer info på en europeisk lansering i mars. Vi oppdaterer når vi vet mer!

Les også Studiomonitor til hjemmebruk! Panasonics toppmodell er en godbit for de virkelig kresne TV-entusiastene: HZ2000 gir superlekre bilder i vaskeekte studiokvalitet!
blank
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!
blank

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
blank
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

En kommentar om “CES 2021: JZ2000 – Ny toppmodell fra Panasonic”

 1. Blir spennende å se om JZ-2000 kommer med liknende oppgradering som å øke lys styrken på både RGB og W led delen slik nye Sony oled gjør og ikke bare på W led delen slik HZ-2000 hittil har gjort.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud blank
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
blank
Sjekk ut denne gamingstolen! Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
blank
blank
Opptil 300 tommer på veggen! 4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
blank
Endelig får de romkorreksjon Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Dolby Atmos i bilen? Ja takk! Kan dette bli det neste store innen billyd?
Virtuell fest hos MSi Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Chromebooks med Ryzen og Radeon Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Følg Lyd & Bilde