Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

HX700 er Panasonics første Android-TV

Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!

Skrevet av / 23.09.20 - 12:07
HX700 er Panasonics første Android-TV

Mens konkurrenter som Sony og Philips har valgt Google og deres Android T, har Panasonic satset trofast på sin egen smart TV-plattform. Det opprinnelig Firefox-baserte systemet MyHomeScreen har vært en naturlig følgesvenn til Panasonic-TV-er i en årrekke. Men nå er ting i endring!

Panasonic har allerede lansert sin første TV med Android i enkelte markeder, og snart kommer den nye HX700-serien til Norden. 

https://www.youtube.com/watch?v=Or11fiukEXI

HX700: Første Panasonic-TV med Android

Panasonic liker å ha full kontroll over TV-opplevelsen fra A til Å, og vår erfaring fra nylige tester av HZ1000 og HZ2000 (som for øvrig har ekstremt god bildekvalitet) er at brukergrensesnittet MyHomeScreen 5.0 fungerer glimrende i det daglige. Samtidig skorter det litt på app-fronten, der for eksempel høyaktuelle streamingtjenester som Disney+ glimrer med sitt fravær.

Det å holde systemet oppdatert til enhver tid er utvilsomt ressurskrevende, og mange har nok lurt på når Panasonic ville falle for Google og deres Android-fristelser?

Panasonic HX700. (Foto: Panasonic)

Som sagt, så gjort: Med introduksjonen av den nye HX700-serien med Android 9.0 får Panasonic tilgang til Googles brede univers av apper og tjenester, inkludert jevnlige oppdateringer.

Med på kjøpet får man også innebygd Chromecast, som gjør det enklere å styre TV-en og dele innhold via mobilen. Fjernkontrollen skal være Bluetooth-basert og har innebygd mikrofon for Google Assistant.

På bildesiden er HX700-serien relativt ordinære 4K LCD-skjermer med LED kantbelysning, men de utmerker seg bl.a med støtte for Dolby Vision HDR formatet, som sikrer at mye moderne videoinnhold kan sees fra sin beste side.

Dette blir altså den første Panasonic-TV-en med Android, og så langt den eneste. Årets øvrige modeller vil fortsatt bruke MyHomeScreen. Panasonic har ikke kunngjort noe om at de vil skrinlegge sin egen plattform. Men introduksjonen av Android på HX700 kan i alle fall tolkes som at de «dypper tåa» i Google sitt farvann. Kanskje får vi flere se Panasonic-modeller med Android til neste år?

Les også OLED-TV med ”Filmmaker mode”! Vi har testet Panasonics nye OLED-TV med ”Filmmaker mode”!

Pris og tilgjengelighet

Den nye HX700-serien kommer i 43″, 50″, 55″ og 65″ skjermstørrelse, og forventes til nordiske forhandlere i starten av november.

Veil. priser:                        

TX-65HX702/712E: 12499 kr

TX-55HX702/712E:   9499 kr

TX-50HX702/712E:  8499 kr

TX-43HX702/712E :   6999 kr

Som vi kan se i videoen under, har Panasonic HX700 allerede landet i India!

https://www.youtube.com/watch?v=wOjc_sqrTKM

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “HX700 er Panasonics første Android-TV”

  1. Synd den har edge-LED :/
    Jeg takler ikke edge belyste TVer. Spesielt om de har lokal dimming. Da er det kun full-array på ett VA panel som duger utenom OLED.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Nå vet vi prisene på årets nye OLED-TV-er fra LG

Her er Sonys nye TV-modeller for 2024

Nå kan du gjøre et TV-kupp

TCL C855 går til 98 tommer

Her er TCL 115X955 MAX

Nå kan du se OLED-TV på flytur

Mer Philips Hue på Samsung TV

TCL 115X955: Gigant-TV klar for Norge

Se hva vi fant hos LG i Tyskland

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

Lyd & Bilde
Scroll to Top