TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

CES 2021: Chromebooks med PC-krefter

Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.

forfatter
Publisert 15.01.21 - 09:00

Chromebooks er populære til skole og som sofamaskin, fordi de er billige, ukompliserte og holder lenge på en oppladning. Men raske er de som oftest ikke.

Men Acers CES-chromebooks lover mer for pengene, med AMD Ryzen 7-prosessor og Radeon-grafikk.

Acer sier selv at Chromebook Spin 514 er egnet til både hjemmebruk og kontorbruk – som i dag også er to sider av samme sak.

blank
(Foto: Acer)

Full HD-touchskjermen på 14 tommer har 360-graders hengsel, og kabinettet er i metall og oppfyller det militære MIL-STD 810H-standarden for soliditet, så maskinen burde definitivt tåle litt kontorarbeid eller streaming av Disney+.

Skjermen er av Gorilla Glass og har 360-graders-hengsel. Acer Chromebook Spin 514 kommer med AMD Ryzen 8 3700C eller Ryzen 5 3500C quad-core prosessorer og AMD Radeoen Vega Mobile grafikk.

Maskinen veier 1,55 kg og er 18 mm tykk. Batteritiden er oppgitt til å være 10 timer. Den leveres med opptil 16 GB DDR4 DRAM og opptil 256 GB lagringsplass.

Prisen begynner på 4.990 kroner, og maskinen vil være tilgjengelig fra april.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud blank
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
blank
Heftigere mesh-nettverk finner du neppe Visst koster det mye penger. Men skal du ha det raskeste og beste mesh-nettverket, er Asus den nye kongen på tronen.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
blank
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
blank
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde