Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2021: LG Magnit er en 163″ MicroLED-TV

LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.

Skrevet av / 12.01.21 - 11:00
CES 2021: LG Magnit er en 163″ MicroLED-TV

LG har allerede avslørt en rekke nye OLED og QNED LCD-skjermer for det kommende året. I tillegg viser de frem sin første TV med MicroLED-teknologi! LG Magnit er en moduloppbygd MicroLED-skjerm som kan settes sammen i ulike størrelser helt opp til 163 tommer.

LG Magnit er LGs første MicroLED-skjerm. (Foto: LG)

LG Magnit: Moduloppbygd MicroLED-TV

MicroLED er en ny skjermteknologi som ligner litt på OLED, siden den har «selvlysende» egenskaper uten behov for LCD-panel og baklys. Men i stedet for å bruke organiske lysdioder, bruker den bittesmå, ikke-organiske lysdioder som potensielt kan være mye lysere enn OLED.  I følge LG skal den være kapabel til lysstyrke opp mot 1200 nits, og et kontrastforhold opptil 150.000: 1.

TV-modulene er beregnet på veggmontering, og LG tilbyr spesiallagde veggfester som tillater montering i ønsket konfigurasjon. (Foto: LG)

Siden MicroLED-skjermene er modul-oppbygde, kan de settes opp i ulike høyde- og breddeformater, men for TV-bruk er det nok tradisjonelt 16:9 format som er mest interessant. Ferdig montert skal Magnit fungere stort sett som en normal TV, med brukergrensesnittet WebOS og videoprosessoren Alpha 9 som vi kjenner fra LGs øvrige TV-modeller.

Les også Samsung lanserer 110” storskjerm med MicroLED-teknologi Her er siste nytt på TV-fronten fra Samsung: En 110-tommers MicroLED-TV!

Luksus-TV til de superrike

Flere produsenter har presentert skjermer basert på MicroLED den siste tiden, deriblant Samsung (MicroLED/The Wall) og Sony (Crystal LED). Teknologien er ennå i en tidlig fase, og foreløpig begrenset til de største og dyreste high-end modellene.

LG Magnit er nok i utgangspunktet myntet på bedrifter som vil bruke skjermen til digital signage presentasjoner og reklame, men LG tilbyr den også til forbrukere – vel og merke dersom du er en forbruker av den ultrarike sorten! Vi vet ikke nøyaktig pris på 163″ versjonen, men ikke bli sjokkert om du må ut med omkring en million kroner for å få en slik hjem i stue-kinoen. Pluss montering selvsagt…

Sjekk ut denne videoen fra CES 2021:

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

1 hendelser på “CES 2021: LG Magnit er en 163″ MicroLED-TV”

  1. Wow for en skjerm og tv den skulle jeg likt å ha men er nok for dyr for min lommebok

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Sniktitt på LGs nye OLED-modeller i Frankfurt

163 tommer, noen større?

Nå i butikk: TCL X955-serien

Sniktitt på Samsungs 2024 TV-modeller

LG: Våre OLED TV-er er de beste til film

Lanserer TV med 10 års garanti

Marimekko-mønster på The Frame

Her er Philips 2024 TV-modeller

Her er de beste (og villeste!) TV-ene vi fikk se i Las Vegas

Blendende og sylskarp!

Slik er Panasonics nye "Fire TV"

Møt neste generasjons MiniLED-teknologi fra Sony.

0
Scroll to Top