Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

CES 2021: LG planlegger 42″ OLED, men når kommer den?

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?

Skrevet av / 13.01.21 - 12:00
CES 2021: LG planlegger 42″ OLED,  men når kommer den?

LGs famøse OLED-TV-er har lenge vært preget av begrensede valgmuligheter innen skjermstørrelser. Dette bedret seg i 2020 med introduksjonen av den nye 48″ utgaven, og for 2021 har den koreanske produsenten varslet at flere størrelser er på vei – deriblant en 83″ TV i C1-serien og en ny 31,5″ profesjonell PC-monitor. Men vent, det finnes mer!

Les også LG lanserer OLED Evo LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

42″ OLED-TV?

I en pressemelding fra LG Display fortelles det at en ny 42-tommers OLED-skjerm skal være på vei i 2021. Dette er spennende nyheter for de som drømmer om en mer kompakt OLED-TV til soverommet eller kontoret, og som fortsatt synes 48 tommer blir for drøyt! Eller?

Lyd & Bilde har snakket med nordiske representanter for LG Electronics, og i følge dem er det ingen umiddelbare planer om å lansere en 42″ OLED-modell. Alle offisielle produktlister starter på 48 tommer og oppover.

LGs nye OLED Evo med Gallery Stand blir tilgjengelig i 55″, 65″ og 77″. (Foto: LG)

Det er verdt å merke seg at den nevnte pressemeldingen kommer fra panel-divisjonen LG Display, og altså ikke LG Electronics som lager de ferdige TV-modellene. Per dags dato er det ennå ingen TV-produsenter som offisielt har lansert en 42″ OLED-TV.

Så hva betyr dette i praksis? Vel, det kan godt tenkes at LG venter til høsten før de lanserer 42-tommeren som offisiell TV-modell. Alternativt kan det være at den nye skjermstørrelsen heller skal brukes i en kommende PC-monitor.

Et tredje alternativ kan være andre TV-produsent kommer LG i forkjøpet: LG Display tilbyr som kjent sine produkter til en rekke andre produsenter, deriblant Sony, Philips og Bang & Olufsen. Disse har allerede kastet seg over 48-tommeren, så det kan godt tenkes at de vil være interessert i en 42″ modell også.

Det kan altså drøye til slutten av 2021 eller starten av 2022 før vi ser en fysisk OLED-TV i 42″format. Men en ting er sikkert: De som vil ha en OLED-skjerm får enda flere valgmuligheter fremover! Fra fabrikken sin side tilbys det nå 42, 48, 55, 65, 77, 83, og 88 tommers OLED-paneler. Hvis ingen av disse skjermene blir store nok, kan LGs nye MicroLED-skjerm på 163 tommer være et alternativ!

I videoen under kan du se flere spennende prototyper og konsepter som vises frem i forbindelse med CES 2021, deriblant en gjennomsiktig og sammenrullbar OLED-skjerm.

https://www.youtube.com/watch?v=GcfsoEPWhIg

Audun Hage
(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Apple TV med tvOS 18 får støtte for 21:9-format

Ny stor og billig TV fra Samsung

Elkjøp: Nå tar TV-salget av!

Samsung: Nå kommer den nye The Frame-modellen

TCL lanserer ny TV-modell med bred appell

Her er TCL C855

Her er TCLs "The Frame"-konkurrent

Her er Panasonics 2024 TV-modeller

Loewe OLED-TV er nå "Made in Germany"

Enorm 3D-skjerm fra LG

Her er Samsungs nye TV-modeller 2024: Full av AI-funksjoner

TCLs 163-tommer X11H demonstrert i Kina

Scroll to Top