CES 2021: LG planlegger 42″ OLED, men når kommer den?

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
Annonse
Annonse
forfatter

LGs famøse OLED-TV-er har lenge vært preget av begrensede valgmuligheter innen skjermstørrelser. Dette bedret seg i 2020 med introduksjonen av den nye 48″ utgaven, og for 2021 har den koreanske produsenten varslet at flere størrelser er på vei – deriblant en 83″ TV i C1-serien og en ny 31,5″ profesjonell PC-monitor. Men vent, det finnes mer!

Les også
LG lanserer OLED Evo LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

42″ OLED-TV?

I en pressemelding fra LG Display fortelles det at en ny 42-tommers OLED-skjerm skal være på vei i 2021. Dette er spennende nyheter for de som drømmer om en mer kompakt OLED-TV til soverommet eller kontoret, og som fortsatt synes 48 tommer blir for drøyt! Eller?

Lyd & Bilde har snakket med nordiske representanter for LG Electronics, og i følge dem er det ingen umiddelbare planer om å lansere en 42″ OLED-modell. Alle offisielle produktlister starter på 48 tommer og oppover.

LGs nye OLED Evo med Gallery Stand blir tilgjengelig i 55″, 65″ og 77″. (Foto: LG)

Det er verdt å merke seg at den nevnte pressemeldingen kommer fra panel-divisjonen LG Display, og altså ikke LG Electronics som lager de ferdige TV-modellene. Per dags dato er det ennå ingen TV-produsenter som offisielt har lansert en 42″ OLED-TV.

Så hva betyr dette i praksis? Vel, det kan godt tenkes at LG venter til høsten før de lanserer 42-tommeren som offisiell TV-modell. Alternativt kan det være at den nye skjermstørrelsen heller skal brukes i en kommende PC-monitor.

Annonse

Et tredje alternativ kan være andre TV-produsent kommer LG i forkjøpet: LG Display tilbyr som kjent sine produkter til en rekke andre produsenter, deriblant Sony, Philips og Bang & Olufsen. Disse har allerede kastet seg over 48-tommeren, så det kan godt tenkes at de vil være interessert i en 42″ modell også.

Det kan altså drøye til slutten av 2021 eller starten av 2022 før vi ser en fysisk OLED-TV i 42″format. Men en ting er sikkert: De som vil ha en OLED-skjerm får enda flere valgmuligheter fremover! Fra fabrikken sin side tilbys det nå 42, 48, 55, 65, 77, 83, og 88 tommers OLED-paneler. Hvis ingen av disse skjermene blir store nok, kan LGs nye MicroLED-skjerm på 163 tommer være et alternativ!

I videoen under kan du se flere spennende prototyper og konsepter som vises frem i forbindelse med CES 2021, deriblant en gjennomsiktig og sammenrullbar OLED-skjerm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Spiller SACD/CD og har fem digitale innganger
Har du en Formation-høyttaler fra B&W, kan du glede deg over at B&W Music-appen endelig har kommet for musikkavspilling og multiromsstyring.
Cambridge Audio DacMagic 200M har MQA-dekoding og hodetelefonforsterker.
Det krever ikke spesielle super-ører for å høre forskjell på hi-fi-utstyret. Enhver med en noenlunde normal hørsel kan få det til. Det handler kun om teknikk og litt øvelse.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!