TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

CES 2021: LG planlegger 42″ OLED, men når kommer den?

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?

forfatter
Publisert 13.01.21 - 12:00

LGs famøse OLED-TV-er har lenge vært preget av begrensede valgmuligheter innen skjermstørrelser. Dette bedret seg i 2020 med introduksjonen av den nye 48″ utgaven, og for 2021 har den koreanske produsenten varslet at flere størrelser er på vei – deriblant en 83″ TV i C1-serien og en ny 31,5″ profesjonell PC-monitor. Men vent, det finnes mer!

Les også LG lanserer OLED Evo LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

42″ OLED-TV?

I en pressemelding fra LG Display fortelles det at en ny 42-tommers OLED-skjerm skal være på vei i 2021. Dette er spennende nyheter for de som drømmer om en mer kompakt OLED-TV til soverommet eller kontoret, og som fortsatt synes 48 tommer blir for drøyt! Eller?

Lyd & Bilde har snakket med nordiske representanter for LG Electronics, og i følge dem er det ingen umiddelbare planer om å lansere en 42″ OLED-modell. Alle offisielle produktlister starter på 48 tommer og oppover.

LGs nye OLED Evo med Gallery Stand blir tilgjengelig i 55″, 65″ og 77″. (Foto: LG)

Det er verdt å merke seg at den nevnte pressemeldingen kommer fra panel-divisjonen LG Display, og altså ikke LG Electronics som lager de ferdige TV-modellene. Per dags dato er det ennå ingen TV-produsenter som offisielt har lansert en 42″ OLED-TV.

Så hva betyr dette i praksis? Vel, det kan godt tenkes at LG venter til høsten før de lanserer 42-tommeren som offisiell TV-modell. Alternativt kan det være at den nye skjermstørrelsen heller skal brukes i en kommende PC-monitor.

Et tredje alternativ kan være andre TV-produsent kommer LG i forkjøpet: LG Display tilbyr som kjent sine produkter til en rekke andre produsenter, deriblant Sony, Philips og Bang & Olufsen. Disse har allerede kastet seg over 48-tommeren, så det kan godt tenkes at de vil være interessert i en 42″ modell også.

Det kan altså drøye til slutten av 2021 eller starten av 2022 før vi ser en fysisk OLED-TV i 42″format. Men en ting er sikkert: De som vil ha en OLED-skjerm får enda flere valgmuligheter fremover! Fra fabrikken sin side tilbys det nå 42, 48, 55, 65, 77, 83, og 88 tommers OLED-paneler. Hvis ingen av disse skjermene blir store nok, kan LGs nye MicroLED-skjerm på 163 tommer være et alternativ!

I videoen under kan du se flere spennende prototyper og konsepter som vises frem i forbindelse med CES 2021, deriblant en gjennomsiktig og sammenrullbar OLED-skjerm.

youtu.be/GcfsoEPWhIg

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sylskarp 8K OLED fra LG Med alle kvalitetene vi kjenner fra OLED, kombinert med sylskarp 8K-oppløsning, er denne toppmodellen fra LG noe av det råeste vi har sett!
Glimrende OLED-TV Med knallsterk bildekvalitet og krystallklar lyd – rett ut av TV-skjermen – er Sony A80K en imponerende TV – tett på den dyrere A95K!
Beosound Theatre er Bang & Olufsens nye lydplanke B&Os hittil råeste lydplanke støtter 7.1.4 kanalers Dolby Atmos surroundlyd, og er skreddersydd for LGs OLED TV-er.
Sjekk TV-nyhetene fra Philips Toppmodellene OLED+937, OLED+907 og PM9507 lover gnistrende god bildekvalitet – med Ambilight-lys og lyd fra Bowers & Wilkins.
Skulpturen er en luksus-TV Hvis du har en sterk estetisk sans - og vanvittig mange penger til å finansiere den - kan C Seed N1 gi deg en "usynlig" 165-tommer i stua.
Vi tester Samsungs første OLED-TV Endelig har vi fått testet en av årets mest omdiskuterte og etterlengtede TV-er! Samsung S95B leverer svært imponerende bildekvalitet, men har også visse forbedringspunkter.
Følg Lyd & Bilde