CES 2021: Razer-laptops med RTX 3080-grafikk

Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.
Annonse
Annonse
forfatter

Med en enkel omskrivning av mottoet til eiendomsmeglere og snikskyttere er det tre ting som gjelder i gaming: hastighet, hastighet og hastighet. Og disse tre tingene leverer Razers nye generasjon av gaming-laptoper, som har blitt presentert på den virtuelle CES-messen. Raskere prosessor, raskere skjerm og spesielt raskere grafikk.

Selv om innmaten er oppdatert, ligner Razers nye Blade laptoper på tidligere generasjoner: Svarte, slanke, litt kantede bærbare med et kabinett fremstilt fra en solid aluminiumsblokk. Her vil ikke trofaste fans bli skuffet.

Til sivil bruk kommer Blade i en 15-tommers utgave, som fås i en basismodell og en avansert modell. Hvor det igjen finnes en rekke forskjellige konfigurasjoner, tilpasset behov og lommebok. Men man må selvfølgelig opp i den avanserte utgaven for å finne de villeste nyhetene.

Den avanserte utgaven av Blade 15 finnes med opptil 360 Hz-skjerm, hvis man velger Full HD-oppløsning. Ønsker man høyere oppløsning så kan man få maskinen med 240 Hz QHD-skjerm (2560 x 1440). Skulle man ønske enda flere piksler kan man også få en 4K-versjon med touch-skjerm, men da blir hastigheten kun 60 Hz.

Razer Blade 15 fås i utgaver med opptil 360 Hz skjerm og GeForce RTX 3080-grafik. (Foto: Razer)

Grafikkortet i den avanserte utgaven er fra Nvidias GeForce RTX 30-serie, som ble lansert i høst, men som først nå har kommet i en bærbar utgave. Her står valget mellom GeForce RTX 3070 og RTX 3080. Basisutgaven fås også i en versjon med Nvidia GeForce GTX 1660 Ti-grafikk.

Annonse

Maskinene kommer med 16 GB til 32 GB RAM og 10. generasjons Intel Core i7-prosessor. At Razer har valgt å holde seg på 10. generasjons-prosessor etter at 11. generasjon har kommet ut, er litt overraskende.

Prisene på Razer Blade 15 starter ved EUR 1800 for basisversjonen med GeForce GTX 1660-grafikk, og EUR 1.900 for den billigste versjonen med RTX 3060-grafikk. Så vi regner med at prisen kan enda opp på rundt 20.000 kroner med norsk moms. Hva den avanserte modellen med åttekjerners-prosessor, RTX 3080-grafikk og 360 Hz-skjerm vil koste, tørr vi ikke å gjette på. Men vi gleder oss til å teste den når tiden kommer.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Klipschorn er 70 år i år. Det feires med å forvandle vårt lydrom til et inferno.
Vil du ha hi-fi på pauserommet eller et par fine høyttalere til skrivebordet, kommer du langt for du langt for en rimelig penge her.
Enten du får lov til å reise i påsken eller må nøye deg med en tur rundt i nærområdet, blir opplevelsen bedre med en bærbar reisehøyttaler i sekken.
Du fortjener den beste lyden på terrassen i påsken. Du må ha et par utendørshøyttalere.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.
Nå kommer en spesiell Final Fantasy-utgave av Panasonics kompakte gaming-lydplanke SC-HTB01. Også kjent som SoundSlayer.
Vi loves masse fylde og bass med den kompakte lydplanken SC-HTB490, med trådløs subwoofer.
Strømmegiganten har gjort en større innholdsavtale med Sony Pictures.
Mer enn en halv million Huawei-brukere har lastet ned infiserte apper fra selskapets offisielle app-butikk, AppGallery.
Lanserer blant annet nye TV-er med MiniLED-teknologi.
TCL TS8132 er en rimelig lydplanke med Dolby Atmos, som gjenskapes av diskrete topphøyttalere.
Ny drivlinje og fleksible utstyrspakker.
Nok en gang utsettes kinopremierer på store filmtitler.
77 mil rekkevidde, Burmester lydanlegg og MBUX infotainment-system. Garantert en luksusbil av dimensjoner.
Creative SXFI Air Gamer lover å være noe for alle, og tilbyr både trådløs og kablet lyd.
Sony oppdaterer flaggskipkameraene.
AMD Ryzen vipper Intel av pinnen for første gang på 10 år i nye gaming-maskiner fra Dell og Alienware.
Helelektrisk utgave av X1.
Harrison Ford-filmen fra 1986 gjør comeback som TV-serie.