Nyhet

CES 2021: Razer-laptops med RTX 3080-grafikk

Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

Skrevet av / 14.01.21 - 08:30
CES 2021: Razer-laptops med RTX 3080-grafikk

Med en enkel omskrivning av mottoet til eiendomsmeglere og snikskyttere er det tre ting som gjelder i gaming: hastighet, hastighet og hastighet. Og disse tre tingene leverer Razers nye generasjon av gaming-laptoper, som har blitt presentert på den virtuelle CES-messen. Raskere prosessor, raskere skjerm og spesielt raskere grafikk.

Selv om innmaten er oppdatert, ligner Razers nye Blade laptoper på tidligere generasjoner: Svarte, slanke, litt kantede bærbare med et kabinett fremstilt fra en solid aluminiumsblokk. Her vil ikke trofaste fans bli skuffet.

Til sivil bruk kommer Blade i en 15-tommers utgave, som fås i en basismodell og en avansert modell. Hvor det igjen finnes en rekke forskjellige konfigurasjoner, tilpasset behov og lommebok. Men man må selvfølgelig opp i den avanserte utgaven for å finne de villeste nyhetene.

Den avanserte utgaven av Blade 15 finnes med opptil 360 Hz-skjerm, hvis man velger Full HD-oppløsning. Ønsker man høyere oppløsning så kan man få maskinen med 240 Hz QHD-skjerm (2560 x 1440). Skulle man ønske enda flere piksler kan man også få en 4K-versjon med touch-skjerm, men da blir hastigheten kun 60 Hz.

Razer Blade 15 fås i utgaver med opptil 360 Hz skjerm og GeForce RTX 3080-grafik. (Foto: Razer)

Grafikkortet i den avanserte utgaven er fra Nvidias GeForce RTX 30-serie, som ble lansert i høst, men som først nå har kommet i en bærbar utgave. Her står valget mellom GeForce RTX 3070 og RTX 3080. Basisutgaven fås også i en versjon med Nvidia GeForce GTX 1660 Ti-grafikk.

Maskinene kommer med 16 GB til 32 GB RAM og 10. generasjons Intel Core i7-prosessor. At Razer har valgt å holde seg på 10. generasjons-prosessor etter at 11. generasjon har kommet ut, er litt overraskende.

Prisene på Razer Blade 15 starter ved EUR 1800 for basisversjonen med GeForce GTX 1660-grafikk, og EUR 1.900 for den billigste versjonen med RTX 3060-grafikk. Så vi regner med at prisen kan enda opp på rundt 20.000 kroner med norsk moms. Hva den avanserte modellen med åttekjerners-prosessor, RTX 3080-grafikk og 360 Hz-skjerm vil koste, tørr vi ikke å gjette på. Men vi gleder oss til å teste den når tiden kommer.

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Orbi 970: Det sykeste mesh-nettverket vi har hørt om

Avansert kjøler fra MSI gjør datamaskinen bedre

Thunderbolt 5 er helt fantastisk!

Oppkoblet interaktiv berøringsskjerm

Ha det bra, Cortana

Apple-1 selges på auksjon

Scroll to Top