TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

CES 2021: Razer-laptops med RTX 3080-grafikk

Raskere grafikk, raskere CPU, raskere skjerm.

forfatter
Publisert 14.01.21 - 08:30

Med en enkel omskrivning av mottoet til eiendomsmeglere og snikskyttere er det tre ting som gjelder i gaming: hastighet, hastighet og hastighet. Og disse tre tingene leverer Razers nye generasjon av gaming-laptoper, som har blitt presentert på den virtuelle CES-messen. Raskere prosessor, raskere skjerm og spesielt raskere grafikk.

Selv om innmaten er oppdatert, ligner Razers nye Blade laptoper på tidligere generasjoner: Svarte, slanke, litt kantede bærbare med et kabinett fremstilt fra en solid aluminiumsblokk. Her vil ikke trofaste fans bli skuffet.

Til sivil bruk kommer Blade i en 15-tommers utgave, som fås i en basismodell og en avansert modell. Hvor det igjen finnes en rekke forskjellige konfigurasjoner, tilpasset behov og lommebok. Men man må selvfølgelig opp i den avanserte utgaven for å finne de villeste nyhetene.

Den avanserte utgaven av Blade 15 finnes med opptil 360 Hz-skjerm, hvis man velger Full HD-oppløsning. Ønsker man høyere oppløsning så kan man få maskinen med 240 Hz QHD-skjerm (2560 x 1440). Skulle man ønske enda flere piksler kan man også få en 4K-versjon med touch-skjerm, men da blir hastigheten kun 60 Hz.

Razer Blade 15 fås i utgaver med opptil 360 Hz skjerm og GeForce RTX 3080-grafik. (Foto: Razer)

Grafikkortet i den avanserte utgaven er fra Nvidias GeForce RTX 30-serie, som ble lansert i høst, men som først nå har kommet i en bærbar utgave. Her står valget mellom GeForce RTX 3070 og RTX 3080. Basisutgaven fås også i en versjon med Nvidia GeForce GTX 1660 Ti-grafikk.

Maskinene kommer med 16 GB til 32 GB RAM og 10. generasjons Intel Core i7-prosessor. At Razer har valgt å holde seg på 10. generasjons-prosessor etter at 11. generasjon har kommet ut, er litt overraskende.

Prisene på Razer Blade 15 starter ved EUR 1800 for basisversjonen med GeForce GTX 1660-grafikk, og EUR 1.900 for den billigste versjonen med RTX 3060-grafikk. Så vi regner med at prisen kan enda opp på rundt 20.000 kroner med norsk moms. Hva den avanserte modellen med åttekjerners-prosessor, RTX 3080-grafikk og 360 Hz-skjerm vil koste, tørr vi ikke å gjette på. Men vi gleder oss til å teste den når tiden kommer.

forfatter

John Hvidlykke

(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Bedre dekning og raskere nett - til lavere pris Nå får du raskere hastighet og bedre stabilitet. Og det til en overraskende god pris. Les vår test av to rimelige mesh-nettverk.
Berlin: Logitech satser på de kreative Logitech avduker en stor satsning på det kreative og lekende publikum. Vi er på Logi Play i Berlin.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Skarpeste ultrabærbare noensinne Dell XPS 13 Plus er den knivskarpeste designede ultrabooken vi har sett noensinne. Nesten for designet faktisk.
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Lenovo lanserer ny 16 tommers brettbar laptop To år etter den første brettbare datamaskinen kom på markedet, er Lenovo tilbake med en oppfølger til X1 Fold. Den nye modellen har blant annet større skjerm og slankere form.
Følg Lyd & Bilde