Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Guide

Årets beste produkter 2021-2022

Her er de beste produktene vi har testet i år!

Skrevet av / 05.11.21 - 14:49
Årets beste produkter 2021-2022

Er du på jakt etter ny TV, lydplanke, hodetelefoner, høyttaler, forsterker, lydkilde, mobil, datamaskin, kamera, den beste hjemmeunderholdningen – eller sågar ny bil? Da har vi de beste anbefalingene til deg!

Lyd & Bilde-redaksjonen tester mer enn 450 produkter hvert år, og kun de beste krones med utmerkelsen Årets beste.

På sidene under finner du anbefalte produkter i en rekke produktkategorier, i tillegg til prisvinnere i tre prisklasser (Basic, Premium og High-end). Pluss, ikke minst, årets beste filmer og TV-serier!

 

Årets beste TV-er

Nå som kulturarenaene har fått åpne dørene igjen, kan vi endelig få oppleve musikk og film ”live” med familie og venner. Men TV-en blir nok ikke mindre viktig av den grunn!

Strømmetjenestene har opplevd en eventyrlig vekst det siste året, og mange populære filmer og serier er nå kun tilgjengelig via disse plattformene, som stiller mye høyere krav til både bilde og lyd for å fungere optimalt. Dersom du vil ha tilgang på hjemmeunderholdning i høy kvalitet, og se/oppleve filmer slik produsentene har tenkt, kan det godt hende den gamle TV-en din skriker etter å erstattes med en ny…

Se vinnere av Årets beste TV-er her.


Årets beste TV-serier og filmer

I løpet av året som har gått siden forrige Kavalkade har vi tilbrakt over 625 (!) timer foran storskjermen og filmlerretet for å (forsøke) å guide deg i jungelen av det mangfoldige serie- og filmtilbudet der ute.

Se vinnere av Årets beste TV-serier og filmer her


Årets beste lydplanker

Det er nok mange som har kjent på følelsen: Du har fått en ny, skinnende blank og stor TV i hus, til stormende jubel fra hele familien. Bildet er flott nok, det – men når teppet går opp for James Bond, Game of Thrones, Marvel-filmene, og filmmusikken, lydeffektene strømmer på…så låter det hele som en billig reiseradio fra supermarkedet. Rett og slett flaut!

TV-produsentene er flinke til å gjøre skjermene sine slanke og pene å se på: dette innebærer dessverre at det er begrenset plass igjen til skikkelige høyttalere. Heldigvis finnes det en ganske enkel kur mot slank TV-lyd, og det behøver ikke koste en formue.

Se vinnere av Årets beste lydplanker her


Årets beste høyttalere

Ingen annen produktgruppe spenner så bredt i pris og størrelse som høyttalere. Noe som ikke er så merkelig, da du trenger høyttalere nesten uansett hvilken del av Lyd & Bildes stoffområde som har din spesielle interesse.

For stereofolket er høyttalerne det siste og mest krevende leddet i avspillingskjeden, og en tommelfingerregel sier at man bør bruke like mye penger på hver høyttaler som på forsterkeren. Og det kan handle om ganske mye penger, da de dyreste høyttalerne i kavalkaden koster det samme som en bil i mellomklassen.

I den motsatte enden av skalaen finner man en underskog av trådløse høyttalere som kan brukes med mobilen, nettbrettet eller datamaskinen. De minste av dem kan være i en lomme, mens de største fyller et helt stuebord og kan konkurrere med et (lite) stereoanlegg.

Se vinnere av Årets beste høyttalere her 


Årets beste lydkilder og forsterkere

Hvis du ønsker å kjenne gåsehuden reise seg neste gang du hører på din favorittmusikk – det være seg jazz, klassisk eller listepop – så bør du for alvor vurdere et hi-fi-anlegg. Og selv innenfor et spiselig budsjett, vil du merke at et par høyttalere med en god lydkilde spiller ringer rundt lydplankene.

Nå har tiden kommet til å samle inntrykkene fra de aller beste hi-fi-produktene vi testet i løpet av de siste 12 månedene.

Se vinnere av Årets beste lydkilder og forsterkere her


Årets beste foto & video

De aller billigste kameraene er vanskelig å finne, simpelthen fordi kameramarkedet har vært i markant endring.Mobilene har tatt over for billigkameraene, men entusiastene er ikke mindre entusiastiske, og bruker mer penger på kamerautstyr enn før. Dermed er også utvalget mer spisset, snittprisen er høyere, og kvaliteten er bedre. De fleste velger nemlig et systemkamera når de skal ha et kamera i tillegg til mobilen.

Hvilket kamera som passer for deg? Det skal vi fortelle her, hvor vi viser hvilke av de nye kameramodellene vi anbefaler til hva slags type motiver.

Se vinnere av Årets beste foto & video her


Årets beste hodetelefoner og ørepropper

Det finnes hodetelefoner i alle priskategorier du kan tenke deg, og vi har forsøkt så godt vi kan å reflektere markedet. Men nok en gang er det ikke veldig mange i det billigste segmentet som har gjort seg verdig en plass i denne årskavalkaden, som er redigert med streng penn. Det er likevel et par unntak i «hundrelapper-klassen».

Se vinnere av Årets beste hodetelefoner og ørepropper her


Årets beste mobilprodukter

Det har vært et spennende år i mobilbransjen. Flere og flere nettbrett og mobiler får 5G, og nye brettbare formater har for alvor gjort inntog på markedet. Derfor har vi i år testet mange fantastisk gode mobilprodukter, noe som også resulterer i at vi denne gangen har flere nominerte produkter enn noensinne.

Alle nominerte produkter – og naturligvis spesielt vinnerne – kommer med vår varmeste anbefalinger. Kjøper du en smartklokke, et nettbrett eller en mobil fra listen her, trår du ikke feil.

Se vinnere av Årets beste mobilprodukter her


Årets beste elbiler

Elektriske biler er blitt mye mer enn bare en bil. De er rullende PC-er, koblet på nett, som betjenes med et integrert nettbrett, i stedet for clutch og girstang.

Formålet med å ta deg fra a til b, å frakte varene dine hjem, eller til steder du ikke har vært før, har derimot ikke endret seg. Men det har måten man må tenke om bil gjort. For tidligere snakket man aldri om rekkevidde, ladehastighet eller appstyring. Ikke batterikapasitet eller strømforbruk heller.

Det er viktig for mange som skal velge ny elbil, men i år har vi kommet dit at rekkevidde ikke lengre er like viktig for alle. De fleste kjører tross alt ikke 40-50 mil i ett strekk, og det tilsvarer rekkevidden til de fleste av årets elbiler.

Se vinnere av Årets beste elbiler her


Årets beste smarthjem-produkter

Vi har snakket om det smarte hjemmet i årtier. Og det varer sikkert like lenge før vi alle har skikkelig intelligente hjem som forutser vårt behov og betjener oss uten at vi tenker på det. Men i mellomtiden finnes det faktisk en mengde Smarte Hjem-produkter som gjør spesifikke ting veldig bra.

I løpet av 2021 har vi testet en rekke forskjellige Smarte Hjem-produkter i forskjellige kategorier. Det handler primært om apparater som kan overvåke hjemmet ditt, produkter innenfor smart belysning, men også produkter innenfor helse og personlig pleie samt husholdning og innredning fant veien til testbenken.

Se vinnere av Årets beste smarthjem-produkter her


Årets beste data-produkter

Vi i Lyd & Bilde har testet og skrevet om datamaskiner av alle typer og i alle vektklasser. For behovene er like forskjellige som lommebøkene våre. Hva som er best, kommer an på ditt eget behov.

Noen trenger en superkraftig maskin som kan redigere video i kinokvalitet og lage grafikk til trykksaker eller 3D-modeller. For andre handler det bare om å besvare mailer og skrive et par brev så enkelt og rimelig som mulig. Andre igjen setter bærbarhet og vekt over alt annet, da maskinen skal kunne tas med i vesken hver dag. Og så er det gamerne, som krever de nyeste grafikkortene og kraftigste prosessorene.

Se vinnere av Årets beste data-produkter her

Redaksjonen
Lyd & Bildes og L&B Homes journalister velger ut og foretar grundige tester av ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste som går på strøm – det være seg TV-er, mobiltelefoner, høyttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmekino, ultrabooks, smartklokker, nettbrett, m.m.

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Her er artiklene dere leste mest i 2022

Ekstern HD-surround fra EPOS

De 10 beste high-end forsterkerne nå!

Lyd & Bilde har kåret årets beste produkter

Julegavene du blir husket for

Ikke bli lurt!

Studiestart - hvilken type er du?

Slik får du iOS 14 på iPhone allerede nå!

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top