Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Tips

25 elektriske julegavetips

Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.

Skrevet av / 01.12.20 - 13:03
25 elektriske julegavetips

Sony Playstation 5 – Spillkonsoll

Spillkonsollen alle venter på

Neste generasjons spillkonsoll fra Sony blir troligvis en av de mest etterlengtede harde pakkene under treet i år. Med rå prosessorkraft og avansert grafikk er dette en riktig godbit for gamere i alle aldre. Dessverre vil de fleste måtte vente til langt ut i 2021 før de får tak i Sonys ettertraktede spillkonsoll: Lagrene er tømt, og det er foreløpig usikkert når PS5 kommer tilbake i salg.  Derfor: Skal du ha håp om å skaffe en av disse før jul, må du virkelig være på godfot med julenissen!

Microsoft Xbox Series S – spillkonsoller

Spillkonsoll med PC-ytelse!

En ny spill-maskin vil alltid være en populær gave, men er kanskje ekstra aktuell i år. Derfor passer det bra at Microsoft akkurat har lansert sine nye modeller Xbox Series X og S. Med disse oppgraderte konsollene kan Xbox-fans kjøre spillene de elsker med høyere ytelse, i tillegg til kommende titler som Halo: Infinite med grensesprengende grafikk. Toppmodellen Xbox Series X er den raskeste modellen med stor harddisk, mens lillebroren Series S klarer seg med mindre lagringsplass, noe lavere grafikkytelse og uten innebygd 4K Blu-ray spiller – til en lavere pris. Begge modeller tilbyr en kompakt formfaktor, høy ytelse og støysvak vifte. Game on!

Obs! Da det for tiden er leveringsproblemer med Xbox Series X, kan lillebroren Xbox Series S være et prisgunstig alternativ.

Logitech G923 – Ratt og pedaler

Racing på hjemmebane

Logitech er blant de ledende leverandørene av gaming og e-sim tilbehør, og nå har de lansert en ny versjon av sitt populære racingratt. Det nye G923 er et racing-ratt og pedalsett med høy ytelse, myntet på racing-simulatorer og spill som iRacing, rFactor 2, Gran Turismo, Forza Motorsport med flere. Logitech G923 kommer i egne versjoner for enten PC/Xbox eller Playstation, og er kompatibelt med de nyeste spillkonsollene Xbox Series X og Playstation 5. God tur på racerbanen!

LG OLED48CX – 48” OLED TV

Sylskarp gaming-TV

Ny TV til jul? CX-serien fra LG er en av våre favoritter når det kommer til bildekvalitet og tekniske finesser. Nytt i år er at LG har introdusert en ny 48 tommers variant av OLED-skjermene: Dermed kan selv det mest kompakte krypinn få plass til en OLED-TV! Alternativt fås den også i 55, 65 eller 77 tommer. Med bred formatstøtte, plenty av smarte streaming-apper, og ikke minst HDMI 2.1 som sikrer kompatibilitet med de nyeste spillkonsollene, kan LG CX-serien trygt anbefales til kresne TV-seere.

Samsung Q70T – 4K LCD-TV

Prisgunstig storskjerm

En ny TV under juletreet er en fristelse for mange, men hvilken størrelse skal du velge? Q70T-serien er en av de rimeligere QLED-modellene fra Samsung, og kommer i størrelser fra 55” til 75”. Den bruker en ny type Dual LED bildepanel for bedre kontrast og fargegjengivelse. Q70T byr på et bredt utvalg av apper og streamingtjenester, og er både enkel og rask i bruk. Støtte for HDMI 2.1 og 4K-oppløsning med opptil 120 bilder i sekundet gjør den også til en habil gaming-TV. Obs! Samsung Q70T finnes også i flere derivat-utgaver (Q74T, Q75T, Q76T, Q77T etc.) som er grunnleggende like, men med forskjellig design/farge på ramme og fjernkontroll. Enkelte modeller har også flere dimmingsoner (software-styrt)

Game of Thrones, sesong 1-8: The Complete Series (4K UHD BD)

Tidenes heftigste TV-serie!

I godt over 70 timer har vi fråtset i sex, intriger, skitne familiehemmeligheter, incest, eksplisitt vold, storveis slagscener, sex, vakre kvinner, sterke kvinner, tortur, en sarkastisk dverg, kjemper, sex, levende døde, nakne pupper, flyvende drager, sex, sjokkerende handlinger, moralsk forfall, uventede drap, «gale» viltfolk. Nå kan du, endelig, få se selveste Mother of Dragons (Emilia Clarke) på din egen storskjerm i full 4K-oppløsning. Du vil få en helt annen billedkvalitet enn det tragisk grøtete, grumsebildet HBO Nordic gir oss.

Roccat Elo 7.1 Air – gaming headset

Med alt – uten bånd

Mens trådløse hodetelefoner for lengst har passert de kablede til musikk, har gamerne vært mer nølende med å kutte båndene. Men det er fortid. Roccat Elo 7.1 Air gir deg full surroundlyd, rask forbindelses og RGB-lysshow, uten kabelforbindelse. Batteritiden er opptil 24 timer med alt slått på, så det burde være rikelig til selv de lengste spillene.

HyperX Pulsefire Haste – gamingmus

Ultralett og sklisikker

Med Hyper X Pulsfire Haste er det slutt på å tape spillet fordi musen glir under svette hender. Musen, som med en kampvekt på 59 gram, er blant de letteste noensinne, har innebygd ventilasjon med luftehull under håndflaten. Sidene og knappene har en sklisikker overflate – men bunnen av musen er glatt som en skøytebane. Som prikken over i-en skal knappene klare 60 millioner klikk, så du trenger ikke ønske deg en ny til neste år.

JBL Live 300TWS – True wireless ørepropper

Hi-fi rett i øregangen

JBL Live 300TWS er så små at de får plass i julestrømpen, så du trenger ikke vente helt til den 24. De er vellykkede true wireless hodetelefoner til en pris som alle kan klare. Lydmessig kan man ikke sette en finger på JBL-ene, og man får stort sett alt man kan ønske seg – bortsett fra mer hi-fi-vennlige kodeker og automatisk støyreduksjon. Og det ville legge flere hundre kroner i tillegg på prisen.

Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI – Robotstøvsuger

Robottjeneren sørger for rengjøringen

Når pynten er tatt av juletreet igjen, vil det samme sikkert være tilfellet med grannålene. Det kan være en grunn til å legge en intelligent støvsuger under de grønne grenene. Ecovacs Deebot Ozmo T8 AIVI har ikke bare et navn som er langt nok til en spansk adelsmann – den er også proppet med kunstig intelligens. Og mens støvsugingen og gulvvasken blir utført, kan du følge med via appen fra lenestolen.

Razer Kishi – spillkontroller

Gjør mobilen til en konsoll

Mobiltelefonen har kanskje nok av krefter til spill, men når det gjelder styring, er håndholdte konsoller som Nintendo Switch klart overlegne. Razer Kishi kan rette opp i dette. Den er en stort sett universal kontroller, som de fleste mobiler kan klikkes på plass i. Og så er det bare å fyre opp med GRID Autosport! Den finnes selvfølgelig både i Android- og iPhone-utgave.

DJI Pocket 2– actionkamera

De mest stabile actionvideoene

DJI Pocket 2 er et actionkamera med treaksers stabilisering – for de mest stabile videoøyeblikkene. DJI var med Osmo Pocket først på markedet med et actionkamera som hadde innebygd gimbal-stabilisering. Nye DJI Pocket 2 er en oppgradert versjon, med enda større sensor for bedre bilder – spesielt i dårlig belysning. Man har nå også fokusert mer på brukervennlighet enn tidligere, og du kan også koble til eksternt lydtilbehør. Men det er altså den treaksers gimbal-funksjonen som er det største salgspunktet, og som er hva som skal få deg til å ønske en DJI Pocket 2 framfor GoPro.

Google Nest Mini – Smarthøyttaler

Liten mini styrer hjemmet ditt

Google Nest Mini er den smarteste lille høyttaleren du kan kjøpe i dag.
Det er mye som kan gjøres med Google Home, og det finnes veldig mange produkter å koble til for å gjøre hjemmet smart. Google har det eneste systemet med talestyring på norsk, og stort sett funker det bra. Makrokommandoer – eller rutiner – er også endelig på plass, så man kan lagre flere gjøremål under et enkelt kommandoord.

Det finnes fremdeles ikke noe reelt alternativ til Google Home her i Norge, hvis du da ikke vil snakke engelsk med Alexa-assistenten til Amazon, eller tale gjennom mobiltelefonen for å styre et Apple-smarthjem (alternativt snakke engelsk til en HomePod).

Supra Nero-TX – Trådløse ørepropper

Best under tusenlappen

Absurd gode ørepropper, som fortjener å ligge under treet.

Supra Nero-TX er de mest vellydende helt trådløse øreproppene vi har hørt til under tusenlappen. Når de i tillegg gir 5 timers spilletid – og svimlende 75 timer ekstra med ladeetuiet – så begynner det å smake fugl!
Hvis du er glad i mye og god bass, så har du kommet rett. Det eneste er at det kan hende du må handle passende puter i tillegg, siden de tre putene som følger med er små, mindre, minst …

FiiO BTR3 – Trådløs hodetelefonforsterker / DAC

Gjør kablede hodetelefoner «trådløse»

FiiO BTR3 puster nytt, trådløst liv i gamle hodetelefoner.

Kjenner du noen som har gode, kablede hodetelefoner de bare drømmer om å bruke sammen med mobilen som mangler hodetelefonutgang, så er denne lille tassen løsningen på problemet. Med Bluetooth-forsterkeren FiiO BTR3 kan man ta med de kablede hodetelefonene rundt, og bruke dem i en slags trådløs tilstand. Bare gjem kabelen på innsiden av jakken eller skjorta. Den har mye kraftigere lyd enn noen mobiltelefon vi har prøvd, og puster liv i selv ganske sidrumpa hodetelefoner. Så støtter den gode lydkodeker (LDAC) som øker lydkvaliteten over Bluetooth. Dingsen har til og med innebygd mikrofon for samtaler, og dessuten USB-DAC-funksjon til PC-en.

DJI Osmo Mobile 3 – Gyroholder for mobiltelefon

Lag vlogg-videoer med profesjonell stabilitet

Video-bloggere, eller vloggere, bruker mobilen som kamera, og det samme har mange profesjonelle videofotografer begynt å gjøre. Det er alltid tilgjengelig for hånden, og filmmaterialet ligger umiddelbart klart til opplasting, uten noe kluss. Men skal det bli bra, må du være stø på hånda, og aller helst ha en mekanisk stabilisator. Som denne gimbalen fra DJI. Osmo Mobile 3, som den heter, er kompatibel med de fleste iOS- og Android-mobiler, og er laget for å være så enkel som mulig å bruke. 3-aksers stabilisering gir rolige, skarpe bilder og panoreringer, og håndtaket kan til og med foldes ut til et stativ.

Ambi Climate Mini, smarte hjem

Intelligent varmestyring

Smart tillegg til hjemmets varme- eller kjøleanlegg

Ambi Climate Mini er en styreenhet som fungerer som en slags fjernkontroll til husets varmepumpe eller klimaanlegg. Ved hjelp av kunstig intelligens sørger enheten for at inneklimaet i hjemmet alltid er tilpasset brukerens individuelle behov. En tilleggsfunksjon skaper en personlig varmeprofil basert på preferanser for luftfuktighet og temperatur. I tillegg kan Ambi Climate Mini også redusere energitap ved kun å varme og kjøle etter behov.

Blue Yeti Nano, mikrofon

Oppgradering av hjemmekontoret

Til en tid hvor vi holder flere videomøter enn noensinne.

Liten og elegant mikrofon designet til å både strømme og ta opp lyd. Yeti Nano er en såkalt plug-and-play-mikrofon, som gjør det ukomplisert å komme i gang. Den er et opplagt valg til hjemmekontoret, da den byr på både forsinkelsesfri kobling til hodetelefoner samt volumkontroll, mute-knapp og mulighet for å velge opptaksmønster direkte på mikrofonen.

Creative Pebble V3, trådløse høyttalere

Bedre lydkvalitet til de digitale møtene

Høy lydkvalitet og forskjellige tilkoblingsmuligheter i skrivebordvennlig pakke.

Creative-høyttalernes hevede drivere sørger for en høyere fyldig lyd, og gir en bedre lydopplevelse. Lyden kan også forsterkes ved en innebygd knapp som maksimerer akustikken uten å forvrenge lyden. Høyttalerne kommer med Bluetooth 5.0 samt AUX-in, som gir mulighet for å koble dem til en rekke forskjellige lydenheter tilpasset deg og dine behov.

Samsung Galaxy S20 FE, mobiltelefon

Samsungs folkemobil

Samsung Galaxy S20 FE er nær den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.

Samsung Galaxy S20 FE er den beste mobilen i Galaxy S20-serien til dags dato. I hvert fall hvis man ser på forholdet mellom pris og ytelse. Den er markant billigere enn de større modellene i S20-serien, men leverer høy kvalitet og gode prestasjoner på alle de punktene som virkelig teller.

Ultimate Ears Hyperboom, partyhøyttaler

Bærbar konserthøyttaler

Den heftigste lyden.

Den sprutsikre og batteridrevne Hyperboom er årets klart feteste høyttaler. Den kan bli med overalt og løfter stemningen hvor som helst og får fyr i selv de mest forfrosne partydeltakere. Med til sammen seks høyttalerelementer, kjenner man trøkket på kroppen, og har man flere kan de kobles trådløst sammen for enda mer lyd.

Fujifilm Instax Square SQ1 – Øyeblikkskamera

Print bildene med én gang

Lag dine egne bilder.

Med Fujifilm Instax Square SQ1, kan man printe ut mye større bilder enn vanlig for et Instax-kamera. En kassett inneholder 10 papirbilder som er 86 x 72 mm, med en bildeflate på 62 x 62 mm. Bare sett inn kassetten og knips i vei. Kameraet tar seg av fokus og eksponering, og har innebygget blits og en egen selfieinnstilling. Enkelt og greit, og veldig moro.

Apple Watch SE – Smartklokke

Det smarteste kjøpet

Den mest anvendelige smartklokken.

Apple lanserte nylig to nye Apple Watch-modeller, hvor SE er det beste kjøpet. Den mangler EKG- og oksygenmåling, og skjermen har ikke hvilemodusen til Apple Watch 6, men resten er pakket inn i de samme 40 eller 44 mm urkassene, som også kan fås i en utgave man kan ringe med mot et pristillegg. Selv da er Apple Watch SE billigere enn den billigste Apple Watch 6, og en ypperlig julegave i år.

Nikon Z50 – Systemkamera

Perfekt nybegynnerkamera

Slipp kreativiteten løs.

Det lille Nikon-kameraet er perfekt for nybegynnere og viderekomne. Det har Nikons gjennomførte brukervennlighet, kjapp autofokus, høyt skuddtakt og meget god bilde- og videokvalitet. Med den kompakte 16-50mm zoomen er Z50 et av de beste allroundkameraene. Den perfekte gaven for entusiasten som endelig kan slippe kreativiteten løs med et kamera som ikke står i veien for ambisjonene.

Det beste iPhone-kjøpet

På manges ønskeliste.

Denne kommer til å ligge under mange juletrær i år. Apples nye iPhone 12 kommer i fire versjoner, og denne med 6,1-tommers skjerm er det beste kjøpet. Den mangler et av kameraene til Pro-modellene, men er ellers like rask, like bra på alt annet, og like avansert teknisk sett. iPhone 12 støtter også Apples trådløse ladeplate som festes med en usynlig magnet, og kommer i flere spreke farger.

Redaksjonen
Lyd & Bildes og L&B Homes journalister velger ut og foretar grundige tester av ca. 475-500 produkter hvert år. Vi tester det meste som går på strøm – det være seg TV-er, mobiltelefoner, høyttalere, bærbar lyd, hi-fi, kameraer, hjemmekino, ultrabooks, smartklokker, nettbrett, m.m.

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Her er artiklene dere leste mest i 2022

Ekstern HD-surround fra EPOS

De 10 beste high-end forsterkerne nå!

Lyd & Bilde har kåret årets beste produkter

Julegavene du blir husket for

Ikke bli lurt!

Studiestart - hvilken type er du?

Slik får du iOS 14 på iPhone allerede nå!

Lyd & Bilde
Scroll to Top