Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
MAI TILBUD - 17 UKER FOR 17,- KJØP

Nyhet

Back to School

Kjenn din type. Hvilket utstyr er uunnværlig når man flytter hjemmefra for å studere?

Skrevet av / Oppdatert: 14.08.20 - 10:00 // Først publisert: 10. aug 2016
Back to School

Tekst: John Alex Hvidlykke, Geir Nordby, Lasse Svendsen og Jonas Ekelund. Tegning: Thierry Capezzone

Sommerferien er over. For mange betyr det starten på en helt ny tilværelse som student. Mange flytter hjemmefra til storbyen for å studere.

Studiestart innebærer også at man behøver masse nytt ustyr til det nye redet. Da tenker vi ikke nødvendigvis på de sekundære småtingene, som seng, bord og skap – det krever bare en tur på IKEA! Vi er derimot mest oppttatt av essensielt utstyr – som datamaskin, mobil og musikkanlegg!

Så hvilket utstyr er viktigst for deg? Det avhenger både av studievalget ditt, dine interesser og din personlighet. Er du en typisk gamer, står sannsynligvis et råskinn av en PC høyt på ønskelisten. Er du derimot mer opptatt av aktivitet og trening, prioriterer du nok heller pengene på treningsarmbånd, trådløse ørepropper og utstyr til en sunn livsstil.

Vi har samlet redaksjonens anbefalte produkter rettet mot fem forskjellige (og litt karikerte) studenter. Alle behøver en mobil, en laptop å skrive med, og for eksempel et par gode hodetelefoner – men produktene du velger forteller også hvem du er!

Gameren

Tegning: Thierry Capezzone
Tegning: Thierry Capezzone

For Gameren handler livet først og fremst om spill, og høyskolens lynraske internettforbindelse var i seg selv en utmerket grunn til å la seg skrive inn på datateknologi (han kunne også ha studert matematikk). Som medstudent møter du sjelden Gameren i fellesrommet, og skulle det likevel skje, blir det sannsynligvis når han klokken åtte om morgenen varmer en pizza til kveldsmat. Gameren kjører nemlig på amerikansk vestkysttid, da de øvrige medlemmene i klanen hans bor i California.

For Gameren er gadgets – og spesielt PC-en – ikke bare artig utstyr, men livsnødvendigheter for å klare seg i konkurransen. Gameren er hyggelig og omgjengelig, men en nådeløs killer i cyberspace. Han har betalt en del av utstyret med sommerjobber, samt med en pengepremie fra siste års mesterskap i CS:GO.

 

 1. Mobil
(Foto: Asus)

Asus ROG Phone 3

I de få tilfellene Gameren ikke sitter foran pc-en, spilles det selvfølgelig på mobilen i stedet. Og da duger bare den råeste gaming-telefonen.

 

 

 1. Bærbar

(Foto: Acer)

Acer Predator Helios 700

Gamerens kjæreste eiendel, som kostet ham mesteparten av barnesparingen! Med sitt uttrekkbare tastatur, 17,3 tommers skjerm og en lynhurtig Nvidia GeForce RTX 2080-grafikprosessor er dette en gigantisk motherf*cker av en gaming-bærbar.

 

 

 1. Hodetelefoner
(Foto: Asus)

Asus ROG Theta 7.1

Den seriøse Gameren krever skikkelig surroundlyd! Bare den minste fordel kan være forskjellen på liv og død, når en fiende lusker i gresset bak deg. Og ROG Theta 7.1 gir surroundlyd i store doser, med hele åtte innebygde høyttalerelementer i de kjempestore øreklokkene.

 

 

 

 

 1. BT-høyttaler
(Foto: JBL)

JBL Flip 5

Gameren kjøper JBL-høyttaleren fordi den gir de beste bassrytmene til størrelsen, og denne tåler at man velter Cola-glasset over den, samtidig som den er liten nok til å tas med på neste Gathering. Andre deltakere som har med sine egne JBL-høyttalere, kan koble dem sammen trådløst.

 

 

 

 1. Armbånd

 

(Foto: Huawei)

Huawei Watch GT2e

Gameren skiller seg ut med en Huawei Watch i et hav av Apple Watches. Den er billigere og mer nøytral, og varsler når man bør reise seg fra gamingstolen og strekke på beina. Dessuten har den kule urskiver, og synker med Android-telefonen til Gameren.

 

 

 

 1. App

Twitch

På bussen utveksler Gameren selvfølgelig tips med andre gamere eller chatter med spillevenner på Twitch.

Pris: gratis

Google Play
App Store

 

 

 

Hipsteren

 

(Foto: Produsenten)
Tegning: Thierry Capezzone

Hipsteren er overhodet ikke opptatt av tekniske spesifikasjoner. Når han kjøper en ting – som gjerne må være vintage – handler det først og fremst om at den med sitt autentiske håndverk og unike design, støtter hans egen originalitet (som han har modellert etter en artikkel i Paste Magazine).

Utstyret består derfor av en blanding av nytt og gammelt. Hipsteren har både hodetelefoner og høyttalere som er innstilt på hans foretrukne indie-webradio fra New York. Aller best er det imidlertid å lytte til 78-ere spilt på en reisegrammofon med håndsveiv og 200 grams nåletrykk. Pengene har Hipsteren tjent på sin nattjobb som bartender på en økologisk øl- og hvitvinsbar.

Hipsteren er sannsynligvis i gang med en utdannelse innen opplevelsesdesign, og man kan også møtes på de mer langskjeggete deler av markedsføring.

 

 1. Mobil

(Foto: Nokia)

Nokia 3310

Bare marginalt bedre enn den 20 år gamle originalen skiller den seg ut fra alle moderne mobiler, og viser at du ikke er som alle andre.

 

 

 1. Bærbar

 

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Olivetti Lettera 32

Alle de andre på kaféen sitter med sine MacBooks, og ligner kloner av hverandre. Mens du beviser din kjærlighet til det enkle og likefremme ved å klapre løs på denne reiseskrivemaskinen fra 60-tallet!

Pris: 500-1.000 kr

Web: finn.no

 

 

 1. Hodetelefoner
(Foto: Panasonic)

Panasonic RP-HTX90N

Hipsteren vil ha det ekte og retro. I hvert fall skal det se sånn ut, og Panasonic HT-X90N huker av alle boksene. Ikke la deg lure av at de ser ut som de er fra 1970-tallet, da både trådløs Bluetooth og støydemping er på plass. Og så er de glutenfrie!

 

 

Innerst inne drømmer Hipsteren likevel om en dag å finne et velbevart eksemplar av Jecklin Float. Mer autentisk blir det ikke!
 1. BT-høyttaler

(Foto: Klipsch)

Klipsch The Fives

Hipsteren trenger ikke bærbar Bluetooth-høyttaler; i parken spiller han bare rett fra den innebygde høyttaleren i mobiltelefonen. Det vil si, hvis den da ikke er en Nokia 3310. Nei, Hipsterens trådløse høyttalere har han hjemme. Og der skal det være såpass skikkelig at det vibrerer godt i skjegget når Modest Mouse spilles på full guffe! Klipsch The Fives gjør jobben til gagns, og låter samtidig elegant nok til at Belle & Sebastian blir en garantert tårevåt opplevelse. At Hipsteren også får koblet til platespilleren han kjøpte på loppemarkedet skader heller ikke, ei heller at de ser ut som noe han har arvet av bestefaren.

 

 

 

 1. Armbånd

(Foto: Omega)

Omega Speedmaster Professional Moonwatch
Vintage-look er det eneste som gjelder for hipsteren. Gjerne noe som ikke er for obskurt, for hipsteren elsker å snakke om hobbyene sine. Enten det er ølbrygging, skjeggpleie, eller armbåndsur med design fra den gang far var ung. Som Omegas berømte måneklokke fra 1969. Evigunge Speedmaster Professional Moonwatch, som fremdeles er i produksjon.

 

 

 

 

 1. App

Instaread

Ingenting gjør hipsteren så nervøs som å føle seg utenfor. Med Instaread kan man raskt oppdatere seg på viktige bøker slik at man kan late som man har lest dem.

Pris: Gratis

Google Play
App Store

 

 

 

Treningsnarkomanen

 

Selv om de bor i samme etasje, har Treningsnarkomanen bare et skuldertrekk til overs for de andres passive livsstil. Men ikke noe mer, han har det nemlig travelt. Når han har spist sin vitenskapelig utregnede, proteinrike frokost, må han bare løpe enda et maraton, før han setter kursen mot lesesalen.

Treningsnarkomanen har oppnådd sin fenomenale kondisjon ved målrettet innsats, men tar også gjerne teknologien til hjelp. Alle gadget-ene på hans sparsomt møblerte studenthybel er kjøpt med det formål å hjelpe ham med å forbedre sine treningsresultater – som Endomondo løpende slår opp på Facebook for ham.

Det koster penger å delta på de store internasjonale løpene, men Treningsnarkomanen tjener ganske godt som crossfit-instruktør på sitt lokale treningssenter, hvor de har sett hans potensial.

 

 1. Mobil

 

(Foto: Apple)

Apple iPhone SE

Når man trener, trenger man en telefon som er liten og lett å feste på armen. Det er iPhone SE, som også er kompatibel med mye av tilbehøret som gir Treningsnarkomanen stjerner i øynene. Sist, men ikke minst, tåler den både svette og regnvær.

 

 

 1. Bærbar

 

(Foto: Dell)

Dell XPS 13 2-i-1

Det er bare rett og rimelig at datamaskinen din er like smidig som deg selv. Dell XPS 13 kan både brukes som bærbar og som nettbrett, og den er sterk, selv om den er fleksibel. Nøyaktig som du.

 

 

 1. Ørepropper

 

(Foto: Jabra)

Jabra Elite Active 75t

Ørepropper som sitter like godt på crossfit som maraton – og samtidig låter godt, vokser ikke på trær. Men Treningsnarkomanen har gjort sine lekser bra, og valgt våre favoritter fra Jabra, som tåler både svette og regnbyger.

 

 

 

 

 1. BT-høyttaler

 

Ultimate Ears Wonderboom 2

Store høyttalere er ut for Treningsnarkomanen, som foretrekker en liten, bærbar høyttaler. Som selvsagt kan bli med i sekken på toppturen, og spiller like godt til lands som til vanns.

 

 

 

 1. Armbånd

 

(Foto: Garmin)

Garmin Fenix 6 Pro

Når trening er viktigere enn skole, holder det ikke med en vanlig Fitbit-klokke. Da er det Garmin som gjelder, og helst en som kan følge med på alle aktiviteter. Klokken bæres 24/7, både til trikot og slacks, og den synker selvsagt med Strava sånn at alle kan følge med på scoren til den treningsnarkomane.

 

 

 

 

 1. App

 

Strava

Med Strava-appen kan Treningsnarkomanen ikke bare se sine egne framskritt, men også konkurrere med alle andre som har løpt, syklet eller svømt samme strekning.

Pris: Gratis
Google Play
App Store

 

 

 

Blasterne fra BI

 

(Foto: Produsenten)
Tegning: Thierry Capezzone

Selv om BI-blasteren bor på campus, foretrekker han å holde seg for seg selv når det er tour de chambre. Han vet nemlig at han er skapt til noe større, og mens han svetter over regneark og markedsøkonomi, kan han allerede føle vinden i håret når han kjører gjennom Sør-Frankrike i sin åpne BMW.

BI-blasteren har valgt sine gadgets med et stilsikkert øye (hvis det er dyrt, må det være bra!). Og bare det beste er godt nok for ham, da det handler om å sikre seg et forsprang på veien mot lederjobben. Klesskapet er fylt med dresser fra Armani, Hugo Boss og Tiger of Sweden. Men kjøpt second hand av hans moster på Hokksund. Man har vel sans for økonomi.

Alt det dyre er finansiert av BI-blasterens gevinster fra aksjemarkedet, samt en stor gastronomisk toleranse overfor havregryn og nudler.

 

 1. Mobil

 

(Fotro: Samsung)

Samsung Galaxy Note 20 Ultra

Ingen mobil gjør at man ser så viktig ut som Galaxy Note. Den har tross alt penn, så man kan holde orden på det viktige. Og så ser alle hvor dyr telefon man har råd til.

 

 

 1. Bærbar

 

(Foto: Huawei)

Huawei MateBook X Pro

Alle de såkalte ”kreative” elsker å vise seg med sine MacBooks, men en seriøs forretningsmann bruker Windows. Ikke noe utstråler dress og slips som en MateBook X Pro. Selv om man er kledd i shorts og flip flop-er.

 

 

 1. Hodetelefoner

 

(Foto: Sennheiser)

Sennheiser Momentum True Wireless 2

BI-studenten trenger knallgod lyd på vei til campus, men hodetelefonene må ikke ta stor plass. Med Sennheiser Momentum True Wireless 2 er det ingen som ser at du har lyd på øret i lesesalen. De har aktiv støydemping når du skal stenge verden ute mens du pugger, og kan omvendt forsterke omgivelseslydene så du ikke trenger å ta ut øreproppene for å høre professoren som står og gnåler om finans og forretningsforståelse.

 

 

 

 

 1. BT-høyttaler

 

(Foto: Sonos)

Sonos Move

Med begrenset plass på hybelen kan ikke høyttalerne være store. Sonos Move er en meget god høyttaler både ut fra plass og budsjett. Den er også trådløs, så du kan ta den med deg til naborommet eller når du skal sitte på gresset i bakgården. Du kan til og med spørre den om hjelp til hjemmestudiene: «Hey, Google, hva er kunsten å skape business?»

 

 

 

 

 1. Armbånd

 

(Foto: Casio)

Casio CA-53WF

Selv om økonomistudenten er lynkjapp i hoderegning, er en kalkulatorklokke gull verdt. Det ser litt nerdete ut, men det bryr ikke økonomistudenten seg om, som helst velger en billig klokke fra Casio, og signaliserer at studenten ikke er så opptatt av statussymboler. Særlig.

Pris: 470 kr

Web: casio.co.uk

 

 

 

 1. App

 

Revolut

Å spare penger er nesten like bra som å tjene dem. Revolut holder orden på budsjett, veksler penger billig, sender penger utenlands og fikser reiseforsikringen.

Pris: Gratis
Google Play
App Store

 

 

 

Motebloggeren

 

(Foto: Produsenten)
Tegning: Thierry Capezzone

Som eneste jente på laget er Motebloggeren oppmerksom på sin særstilling, og hun vet at alle de andre – kanskje ubevisst – ser opp til henne. Noe som bare er rimelig, ettersom hun gjennom sin daglig oppdaterte blogg om motestrømningene på campus er en vaskeekte opinionsleder.

Motebloggeren liker teknologi, som hun hensynsløst velger ut etter farge og design. For det er jo innlysende at bra accessoirer også må se fine ut for å kunne være av høy kvalitet. Alt annet ville være slurvete!

Motebloggeren vil gjerne leve av å være det stilikonet hun er i egne øyne. Men inntil folkene på Bullett Magazine innser det, studerer hun på Designskolen. Pengene til utstyr tjener hun i studietiden på sin unika-systue, som akkurat har laget fotballtrøyer til miniputtlaget til Hønefoss.

 

 1. Mobil

 

(Foto: Apple)

Apple iPhone 11 Pro

Finnes det andre mobiler enn iPhone? Tøys, selvfølgelig gjør det ikke det! I bloggerverdenen finnes kun iPhone, og naturligvis skal en så viktig influencer som Motebloggeren ha Pro-modellen med samtlige kameraer, så hun kan få perfekte blinkskudd til Insta.

 

 

 1. Bærbar

 

(Foto: Apple)

Apple MacBook Air Gold 13”

Den slanke og lette MacBook passer perfekt i din nesten-ekte Louis Vuitton-håndveske, og den er lett å ha med rundt. Det er viktig, for dine fans forventer flere daglige oppdateringer av motebloggen din.

 

 

 1. Hodetelefoner

 

(Foto: Beats)

Beats Solo Pro

Motebloggeren samler på Apple-produkter, men etter at AirPods og AirPods Pro har blitt allemannseie, må ny mark pløyes. Solo Pro av Apple-eide Beats er derfor den perfekte hodetelefonen for Motebloggeren. Du viser at du er foran røkla, at du bryr deg om kvalitet og ikke fremmer etterligninger. Men hvor gode disse hodetelefonene enn er, så er Beats-hodetelefonene selvsagt bare et mellomstopp i påvente av de kommende AirPods Studio.

 

 

 

 

 1. BT-høyttaler

 

(Foto: Bang & Olufsen)

Bang & Olufsen Beosound Balance

Når Motebloggeren ikke mottar gavedryss fra oppdragsgivere, hender det at hun betaler med sine egne penger. Og da skal det ikke være hva som helst. Bang & Olufsen Beosound Balance er høyttaleren Motebloggeren drømmer om. Den låter fantastisk uansett hvor i rommet den står, og ser rålekker ut uansett interiør. Dette er høyttaleren du skal ha i bakgrunnen – eller i forgrunnen – for å vise følgerne dine hva slags fantastisk liv du har.

 

 

 

 

 1. Armbånd

 

(Foto: Apple)

Apple Watch Series 5

Det eneste som funker sammen med en gullfarget iPhone 11 Pro, og en gullfarget MacBook Air, er selvsagt en gullfarget Apple Watch. Den har tatt plassen til Daniel Wellington-kvartsen som dessuten ikke går lenger, og Apple Watch-en brukes med ulike remmer etter hva man har på seg.

 

 

 

 

 1. App

 

Shoplook

Med tusenvis av plagg og accessories der ute, trenger man Shoplook, som kan holde orden på garderoben, gi forslag til kombinasjoner og mange tips.

Pris: Gratis
App Store

 

John Hvidlykke
(f. 1964): Journalist og tester. John har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2013, hvor han skriver om hi-fi, høyttalere, computere, gaming og teknologihistorie. John har beskjeftiget seg med teknologijournalistikk siden 1982(!), og har arbeidet for tallrike magasiner i forskjellige roller; blant annet GEAR, High Fidelity, Komputer for alle, Illustreret Videnskab, Ny Elektronik, PC World og Privat Computer. Han har dessuten skrevet tallrike bøker og undervisningsprogrammer om IT.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
 • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
 • L&B TechCast – en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Her er artiklene dere leste mest i 2022

Ekstern HD-surround fra EPOS

De 10 beste high-end forsterkerne nå!

Lyd & Bilde har kåret årets beste produkter

Julegavene du blir husket for

Ikke bli lurt!

Studiestart - hvilken type er du?

Slik får du iOS 14 på iPhone allerede nå!

Scroll to Top