Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Slik gjør du de beste Black Friday kuppene

Black Friday er på trappene. Slik holder du deg trygg, mens du sikrer deg de beste kjøpene.

Skrevet av / Oppdatert: 26.11.20 - 13:59 // Først publisert: 20.11.20
Slik gjør du de beste Black Friday kuppene

Black Friday, som i år avholdes 27. november, er den dagen i året når forhandlerne konkurrerer aller hardest om å få din oppmerksomhet. Dette gjør de ved å sette ned prisene på mange av sine varer, for å få deg inn i butikkene og handle til jul.

Koronas klamme hånd

Koronaviruset skaper unntakstilstand i år, og folk oppfordres til å holde seg innendørs og borte fra folk. Dette stopper likevel ikke handelsstanden fra å holde sine vante tilbud også i år. For å spre logistikken og det verste trykket har de fleste kjeder utvidet Black Friday til Black Week – altså tilbud som varer hele uken fra og med mandag 23. november og til og med ut helgen. Mange lar også salget fortsette til og med mandag 30. – den såkalte Cyber Monday.

Det er ikke alle aktører som er med i år, blant annet har NetOnNet sagt at de dropper årets BF-kampanjer. Både av smittevernhensyn, men også fordi de mener nordmenn er lei av tilbudskampanjer. Det betyr likevel ikke at de ikke er med på priskrigen, for i deres nettbutikk er det til og med direktelink til Prisjakt inne på produktsidene, så man får se om varen finnes billigere andre steder. Modig.

Dessuten, at folk er lei av tilbudskampanjer kan så være, men i følge en undersøkelse gjort av betalingsløsningen Nets, planlegger over halvparten av oss (55 prosent) å handle på Black Friday.

Hør på Gråbein: Slik sikrer du deg de beste Black Friday-tilbudene.

Smittevern

De som gjennomfører Black Friday, hevder å ha smittevernet på stell. For eksempel vil Elkjøp og Power øke vaktholdet i butikkene, og passe på at det til enhver tid er et maksimalt antall mennesker i butikkene. Så vær forberedt på kø!

Kunder hos Elkjøp anbefales å handle i tidsrommene 10–14 og 19–21 for å begrense antall kunder i butikken samtidig. Åpningstidene vil i noen butikker bli utvidet under Black Week. Les mer her. Power har tilsvarende info til sine kunder her.

Power DriveThru
Power er blant butikkjedene som har Drive-Thru-tjeneste, hvor du får produktene levert direkte til bilen. Også Elkjøp og andre har tilsvarende tjenester. Foto: Power

Klikk og hent

Hos mange av kjedene vil du kunne betale for et produkt, og få det utlevert på parkeringsplassen. Slik slipper du å stå i en ekstra utleveringskø.

Er du lur, bruker du klikk-og-hent-funksjonen som mange butikker og kjeder har fått. Gå inn på nettsiden, finn produktene og velg butikken du vil hente dem i, og betal på nett. Deretter kan du dra til butikken du har valgt og hente varene. Noen kjeder og butikker, som Clas Ohlson, tilbyr hjemlevering.

Ikke bli lurt!

På Black Friday-uken lyser det tilbud overalt, og det er mye støy. Det kan være vanskelig å manøvrere seg gjennom tilbudene. Er det virkelig et godt tilbud, eller kan du finne produktet til omtrent samme pris ellers også? Her finnes det verktøy.

Prisguiden Black Friday
Pristjenester som Prisguiden (skjermbilde) og Prisjakt får du god oversikt over de beste tilbudene.

På pristjenester som prisguiden.no og prisjakt.no kan du gå inn på prishistorikk, så finner du en graf som viser hva produktet har kostet gjennom tidene, og da ser du fort også om produktet har blitt satt opp i pris i tiden før Black Friday, for så å settes ned igjen for å virke som et godt tilbud. Har dette skjedd, kan du være ganske sikker på at produktet også vil være billig igjen i tiden etter.

I en melding fra Peter Andersson fra NetOnNet viser han til en undersøkelse de har gjort via YouGov. Her kommer det frem at 68 prosent av nordmenn sjekker slike pristjenester, mot fjorårets 62 prosent. Trenden er med andre ord økende, men likevel er det fortsatt nesten 3 av 10 som ikke gjør det. De får da ikke vite om varen finnes billigere andre steder, eller om prisen har vært satt opp like før Black Friday, for så å settes ned for å gi inntrykk av et godt tilbud.

Overvåk produktene først – deretter prisene

Det er ikke sikkert at produktene som er satt ned mest i pris likevel er de beste tilbudene. Det kan jo hende at de rett og slett ikke er gode, og da hjelper det lite at du får dem billig.

Vår anbefaling er derfor å først orientere deg om hvilke varer du ønsker deg – og hva som står på ønskelisten til dine heldige gavemottakere. Deretter kan du lete etter de beste tilbudene! Prisovervåkning på de nevnte pristjenestene er et meget kjekt verktøy.

Bruk oss!

Vi i Lyd & Bilde jobber utrettelig for å finne de beste produktene i et vell av kategorier. Både rimelige og dyrere produkter tester vi hele året. Lurer du på hvilken TV du skal kjøpe deg, les våre tester. Vil du gi bort en rimeligere TV til noen du er glad i, eller har lavere krav selv – for eksempel på soverommet eller loftstuen – så har vi testet slike også.

Ønsker du samme hodetelefoner som kollegaen din? Det er ikke sikkert vi er enige i at de er de beste, uansett hvor mange lovord de høster av eieren. Det du kan være sikker på, er at hos oss får du vår ærlige mening om et hvilket som helst produkt. Er det et tilbud du lurer på, sjekk i testarkivet vårt om vi har testet det, deretter kan du vurdere om det er noe du ønsker å kjøpe.

Lyd & Bilde Årets beste
Vi har allerede kåret Årets beste produkter i alle kategorier. Bruk oss for alt vi er verdt, når du skal lete etter de beste tilbudene! Se oversikten her.

Sjekk ut Lyd & Bildes «Årets beste»-lister

Mot slutten av hvert år kårer vi produktene vi mener er de beste vi har testet i året som gikk. Denne kåringen gjør vi hvert år, typisk fra november til oktober. Det betyr at vi allerede har kåret de beste produktene, og dette er lister som er gull verdt for deg, når du skal sette prisovervåkninger for å gjøre de beste kjøpene til Black Friday-uken.

Oversikten over Årets beste produkter 2020-2021 finner du her.

Styr unna butikkene

Vi vil absolutt anbefale å gjøre så lite handel i fysisk butikk som mulig i år. Veldig mange av tilbudene som er i fysiske butikker, finner du også på nett. Det er en regelrett priskrig på det meste av fete ting, og bare unntaksvis vil du finne at noen produkter kun er på lager i nærbutikken.

Netthandel er både enklere og smidigere – og ikke minst tryggere! Så vær tidlig ute. Og fremfor alt, ta vare på dere selv og hverandre.

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch GT 4

En smartklokke kan være både elegant og intelligent

Les mer

Her er testene du leste mest i 2023

Black Week: Let etter Årets Beste produkter!

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

0
Scroll to Top