TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Guide

Slik blir du iOS 14 betatester

Apple har gitt ut iOS 14 i en offentlig betaversjon. Prøv det nå!

forfatter
Publisert 17.07.20 - 13:25

I slutten av juni lanserte Apple den nyeste versjonen av iPhone-operativsystemet iOS.

iOS 14 kommer med en rekke spennende nyheter, herunder widgets (en funksjon som Android-brukere er godt kjent med), Picture in Picture og et nytt såkalt App Library, som automatisk organiserer alle brukerens apper i en enkel visning.

Den helt ferdige versjonen av iOS 14 kommer først til høsten, men hvis du har lyst til å kaste deg over det oppdaterte operativsystemet allerede nå, så er det altså mulig.

Alle kan nemlig bli betatestere for Apple og få lov til å laste ned de nyeste betaversjone av selskapets operativsystemer når de blir tilgjengelige. Det gjelder ikke bare iOS, men f.eks. også for MacOS og iPadOS.

Men vær oppmerksom på at det ER snakk om en betaversjon. Derfor kan det f.eks. være enkelte apper som ikke virker etter du har oppdatert.

Slik gjør du det

Skulle du likevel være interessert i prøve, så er det enkelt å komme i gang.

1) Gå inn på nettsiden: Apple Beta Software Program

2) Logg inn med din Apple ID

3) Velg iOS og deretter»enroll your iOS device»

4) Ta en sikkerhetskopi av din iPhone på maskinen din. Følg instruksene på nettsiden.

5) Bytt til din iPhone og gå til beta.apple.com/profile for å laste ned en såkalt configuration profile

6) Gå deretter til Generelt>Softwareoppdatering i dine innstillinger, hvor du nå kan installere iOS 14

Oppdateringen kan ta opptil et par timer avhengig av hastigheten på din internettforbindelse. Det er også mulig å følge nøyaktig de samme instruksene for å oppdatere Ipaden din til iPadOS 14.

forfatter

Peter Gotschalk

(f. 1973): Strategisjef og journalist. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
For feinsmeckeren Garmin gjør virkelig sitt ytterste for å kunne tilby en klokke for alle smaker. Nå har de presentert en smartklokke med så klassisk utseende at den ofte tas for å være en tradisjonell analog klokke.
Stor mobil til stort budsjett Apple iPhone 14 Pro Max er naturligvis en verdig arvtaker til sin skamroste forgjenger. Men likevel er vi ikke helt der oppe denne gangen.
Kommende brettbar iPhone vil selv kunne reparere riper og buler i skjermer I forbindelse med utviklingen av en brettbar mobil, jobber Apple med en ny teknologi som vil la skjermene reparere seg selv. Det viser en patentsøknad, som er sparsom med detaljer.
Tre grunner til å kjøpe iPhone 14 Pro Den skal stå tidlig opp, den som skal klare å lage en bedre mobil enn iPhone 14 Pro.
Følg Lyd & Bilde