TEST: 5 helt trådløse ørepropper – Premium ørepropper til spiselig pris
TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST 5 helt trådløse ørepropper

Premium ørepropper til spiselig pris

Skal du ha nye ørepropper, bør de være helt trådløse. Her søker vi de beste av de rimeligste premium-proppene.

forfatter
Publisert 13.09.21 - 09:00
Produkter i testen
 • OnePlus Buds Pro
 • Beats Studio Buds
 • Sennheiser CX True Wireless
 • JBL Tour Pro+
 • Supra Nero-TX Pro
 • Det er ikke mange år siden verden så sine først helt trådløse ørepropper – også kjent som true wireless. Nå er de overalt. Markedet oversvømmes med de små plastknottene, og akkurat når man mente at utvalget er stort nok, så dukker det opp nye.

  Det er klart man ikke vil ha en gnissende ledning om man kan velge den bort, samtidig tar et par små ørepropper mye mindre plass enn et par øreklokker (ikke at markedet er noe mindre oversvømt der i gården).

  Bedre batteritid

  I forhold til semitrådløse ørepropper, forbundet med kabel bak nakken, har de helt trådløse øreproppene tidligere hatt mye dårligere batteritid. Det har blitt vesentlig bedre nå, med spilletider helt opp til 9 timer i proppene alene, og flere oppladinger fra det bærbare etuiet. Med andre ord har de helt trådløse øreproppene blitt mye mer funksjonelle i det siste, siden man slipper å til stadighet ta dem ut av ørene for å lade dem.

  Støydemping og omgivelseslyd

  I det siste har stadig flere ørepropper fått aktiv støydemping, og omvendt – at de slipper lyden fra omgivelsene igjennom. Sistnevnte er selvsagt godt å ha når manøvrerer el-sparkesykkelen i farlig trafikk, og andre ganger ønsker vi å dempe lavfrekvent støy som ikke proppene klarer på egenhånd, for eksempel støyen fra en flykabin.

  True wireless ørepropper i premium-klassen

  I denne testen tar vi for oss ørepropper i rundt 2.000 kroner og rett under. Det er et litt lavere nivå enn toppmodellene til for eksempel Bang & Olufsen, Sony og Sennheiser, men samtidig er det godt over de billigste modellene som koster fra tusenlappen og nedover. Dette er et fornuftig prisnivå, dersom du er kresen på lyd og funksjonalitet.

  I denne testen sammenligner vi Supra Nero-TX Pro, JBL Tour Pro+, Sennheiser CX True Wireless, Beats Studio Buds og OnePlus Buds Pro.

  Produkter i testen

  OnePlus Buds Pro

  Glimrende AirPods-kopi

  Det er helt tydelig at OnePlus har brukt AirPods Pro som mal, likevel er Buds Pro så vellykket at de fortjener å bli sett på som noe eget.

  Meget naturtro lyd på musikk, bra snert i piano og flott klang i stemmer. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Grei kontroll direkte på proppene, bra kvalitetsinntrykk.
  Appen har ingen EQ-funksjon. Ikke multipunkt-tilkobling (ennå).

  Beats Studio Buds

  Skarpe Beats

  Vi har vel sjeldent vært så spent på et par ørepropper til under 2000 kroner. Eller tilsvarende skuffet.

  Problemfri tilkobling. Støydemping og omgivelseslyd, støtter Spatial Audio. Bortkomne propper kan finnes ved hjelp av mobilen.
  Spiss lyd, ingen app med EQ-justering.

  Sennheiser CX True Wireless

  Flott lyd, men...

  Forutsatt at du finner puter som passer dine ører skikkelig, gir Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

  Fabelaktig lyd, såfremt du får optimal passform.
  Ikke aktiv støykansellering eller omgivelseslyd. Maksimalt lydnivå kunne vært høyere. Silikonputene skled ofte ut av ørene våre, vi måtte ty til alternative puter.

  JBL Tour Pro+

  Mulighet for kjempelyd

  Hvis du er litt fingernem og stoler på egne ører, kan du skru deg til gullyd med JBL Tour Pro+.

  Den flotte EQ-en gir mulighet for kjempegod lyd. Støydemping og omgivelseslyd er fine tilskudd. Trådløs lading.
  Ukorrigert er lyden litt fislete i mellomtonen, og klangen generelt litt hard og kras. Ikke den beste talekvaliteten.

  Supra Nero-TX Pro

  Kongen av bass

  Supra har tatt sine strålende billigpropper og gitt dem aktiv støydemping – og enda lengre batteritid. Prislappen er også høyere.

  Heftig bass, lang samlet batteritid, fungerende støykansellering og omgivelseslyd. Ultrakompakte!
  Kan oppleves litt hard i øvre mellomtone, spesielt på enkelte kvinnestemmer. Lokket sitter ikke fast i ladeetuiet.
  forfatter

  Geir Gråbein Nordby

  (f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

  Kommentarer


  Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

  Motta varsler
  Varlse meg om

  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Aktuelle tilbud
  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Festhøyttalere og massevis av true wireless fra JBL Uansett smak og lommebok burde du finne et par trådløse ørepropper fra JBL som passer. De har også nye festhøyttalere.
  Billig USB-DAC fra Creative Sond Blaster X1 er en kompakt og rimelig USB-DAC til PC-en.
  Finnes det lys finnes det lyd Uendelig spilletid takket være solcelleteknologi
  Fantastisk lyd fra B&W Px7 S2 er rett og slett et fantastisk vellydende par hodetelefoner, som i tillegg har støykansellering.
  Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
  Følg Lyd & Bilde
  Send this to a friend