Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er helt tydelig at OnePlus har brukt AirPods Pro som mal, likevel er Buds Pro så vellykket at de fortjener å bli sett på som noe eget.
OnePlus Buds Pro GeirNordby-L&B scaled
Karakter
OnePlus Buds Pro
Lyd & Bilde mener
Meget naturtro lyd på musikk, bra snert i piano og flott klang i stemmer. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Grei kontroll direkte på proppene, bra kvalitetsinntrykk.
Appen har ingen EQ-funksjon. Ikke multipunkt-tilkobling (ennå).
Spesifikasjoner
  • Type: Helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Vanntett: IP55
  • Kodeker: AAC, LHDC, SBC
  • Batteri: 5 t + 23 t (ANC på) / 7 t + 31 t (ANC av)
  • Vekt: 8,7 g + 52 g etui
  • Lading: USB C, Qi trådløs
  • Web: oneplus.com

Apple-brukere vil nikke gjenkjennende, kanskje hånende, når man ser hva som ligger i etuiet her. OnePlus Buds Pro er blant de mer skamløse, kinesiske AirPods Pro-kopiene der ute. Selv om de ikke er hvite, men snarere svarte med speilblanke mikrofonbommer. Og det skal sies at de gir en god kvalitetsfølelse, med myke former og fin ergonomi.

Som originalene har Buds Pro både aktiv støykansellering og omgivelseslyd, og de kan aktiveres ved å holde tak og klemme på en av mikrofonbommene.

Høyoppløst lyd støttes med LHDC-kodeken, som har ca 900 Kbps båndbredde og støtter inntil 24-bit / 96 kHz lyd.

OnePlus Buds Pro

OnePlus Buds Pro. Foto: OnePlus

App

OnePlus har laget en app som heter HeyMelody, som du fatisk ikke finner i appbutikken ved å søke på OnePlus. Du må altså vite nøyaktig hva den heter for å finne den. Med appen kan du oppdatere øreproppene og bestemme hvordan du vil styre dem med berøringsfunksjonene. Du kan også aktivere og deaktivere støykansellering og omgivelseslyd i appen. Det finnes også et par ulike grader støydemping, og du kan velge Smart for at proppene selv skal sette nivået ut ifra omgivelsene.

Annonse

Noen EQ-funksjon finnes ikke, til gjengjeld har appen en innebygd hørselstest, slik at lyden justeres ut ifra din hørsel. Til slutt kan du velge ulike Zen-moduser når du skal slappe av, som meditasjonsmusikk, lyd fra skogen, bølgeskvulp, leirbål og så videre. En gimmick som noen sikkert vil sette pris på.

OnePlus Buds Pro lader med USB C, eller trådløst ved å plassere etuiet på en Qi-lader.

Annonse
OnePlus Buds Pro Case

Etuiet til Buds Pro kan lades trådløst eller med USB C. Foto: OnePlus

OnePlus Buds Pro i praksis

Jeg er alltid litt skeptisk til AirPods-kopier. Men i dette tilfellet er det uberettiget. For lyden av OnePlus Buds Pro er virkelig god. Bedre enn originalene, vil jeg påstå.

Selv fra iPhone, som bare støtter AAC og ikke den mer høyoppløste LHDC-kodeken, er lyden meget klar og nøytral. Stemmen til Billie Eilish låter klart og naturtro, og selv om bassen ikke slår like hardt og fyldig som med Supra Nero-XT Pro og delvis JBL Tour Pro+, låter OnePlus mer korrekt.

OnePlus Buds Pro(white)-L&B scaled

Foto: OnePlus

Gitaren på Lordes Solar Power har en mer naturlig klang enn med noen av de andre i testen. Og har fyldigere bass og høyere lyd enn Sennheiser CX True Wireless.

Klassisk musikk låter nydelig, hvor flygeltangentene danser bortover klaveret, samtidig som fiolinene på luftig vis brer seg utover og fyller ut lydbildet. Kontrabassene kunne nok vært mer monstrøse, men dette naturtro lydbildet er virkelig snadder for ørene.

Jeg har selv ikke hatt en ny nok Android-mobil å teste med for å sjekke ut LHDC-kodeken, men med erfaringene med Sonys konkurrerende LDAC i ryggsekken forventer jeg enda et hakk mer luft og oppløsning der.

Støydempingen funker fint, men gjør også at musikken låter litt mindre dynamisk og flyter mer ut. Men et flott kompromiss i situasjoner hvor det trengs.

Annonse

I mobilsamtaler vil mottakeren høre deg litt spisst, men ikke ubehagelig – og stemmen kommer tydelig gjennom. Det er også litt luft i konsonantene her.

OnePlus Buds Pro(2)-L&B scaled

Foto: OnePlus

Konklusjon

OnePlus Buds Pro er et par virkelig gode ørepropper, som låter nøytralt og troverdig på det meste av musikk. Ønsker du det kraftigste basstrykket, må du nok se andre steder, men om du søker et par musikalske ørepropper med klar lyd, uten å bli harde, har du kommet riktig.

Appen er også funksjonell, men den mangler EQ. Ikke at det betyr så mye, med denne lyden.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Beats Studio Buds

Skarpe Beats

Vi har vel sjeldent vært så spent på et par ørepropper til under 2000 kroner. Eller tilsvarende skuffet.

Problemfri tilkobling. Støydemping og omgivelseslyd, støtter Spatial Audio. Bortkomne propper kan finnes ved hjelp av mobilen.
Spiss lyd, ingen app med EQ-justering.

Sennheiser CX True Wireless

Flott lyd, men...

Forutsatt at du finner puter som passer dine ører skikkelig, gir Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Fabelaktig lyd, såfremt du får optimal passform.
Ikke aktiv støykansellering eller omgivelseslyd. Maksimalt lydnivå kunne vært høyere. Silikonputene skled ofte ut av ørene våre, vi måtte ty til alternative puter.

JBL Tour Pro+

Mulighet for kjempelyd

Hvis du er litt fingernem og stoler på egne ører, kan du skru deg til gullyd med JBL Tour Pro+.

Den flotte EQ-en gir mulighet for kjempegod lyd. Støydemping og omgivelseslyd er fine tilskudd. Trådløs lading.
Ukorrigert er lyden litt fislete i mellomtonen, og klangen generelt litt hard og kras. Ikke den beste talekvaliteten.

Supra Nero-TX Pro

Kongen av bass

Supra har tatt sine strålende billigpropper og gitt dem aktiv støydemping – og enda lengre batteritid. Prislappen er også høyere.

Heftig bass, lang samlet batteritid, fungerende støykansellering og omgivelseslyd. Ultrakompakte!
Kan oppleves litt hard i øvre mellomtone, spesielt på enkelte kvinnestemmer. Lokket sitter ikke fast i ladeetuiet.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.