Apple-brukere vil nikke gjenkjennende, kanskje hånende, når man ser hva som ligger i etuiet her. OnePlus Buds Pro er blant de mer skamløse, kinesiske AirPods Pro-kopiene der ute. Selv om de ikke er hvite, men snarere svarte med speilblanke mikrofonbommer. Og det skal sies at de gir en god kvalitetsfølelse, med myke former og fin ergonomi.
Som originalene har Buds Pro både aktiv støykansellering og omgivelseslyd, og de kan aktiveres ved å holde tak og klemme på en av mikrofonbommene.
Høyoppløst lyd støttes med LHDC-kodeken, som har ca 900 Kbps båndbredde og støtter inntil 24-bit / 96 kHz lyd.
App
OnePlus har laget en app som heter HeyMelody, som du fatisk ikke finner i appbutikken ved å søke på OnePlus. Du må altså vite nøyaktig hva den heter for å finne den. Med appen kan du oppdatere øreproppene og bestemme hvordan du vil styre dem med berøringsfunksjonene. Du kan også aktivere og deaktivere støykansellering og omgivelseslyd i appen. Det finnes også et par ulike grader støydemping, og du kan velge Smart for at proppene selv skal sette nivået ut ifra omgivelsene.
Noen EQ-funksjon finnes ikke, til gjengjeld har appen en innebygd hørselstest, slik at lyden justeres ut ifra din hørsel. Til slutt kan du velge ulike Zen-moduser når du skal slappe av, som meditasjonsmusikk, lyd fra skogen, bølgeskvulp, leirbål og så videre. En gimmick som noen sikkert vil sette pris på.
OnePlus Buds Pro lader med USB C, eller trådløst ved å plassere etuiet på en Qi-lader.
OnePlus Buds Pro i praksis
Jeg er alltid litt skeptisk til AirPods-kopier. Men i dette tilfellet er det uberettiget. For lyden av OnePlus Buds Pro er virkelig god. Bedre enn originalene, vil jeg påstå.
Selv fra iPhone, som bare støtter AAC og ikke den mer høyoppløste LHDC-kodeken, er lyden meget klar og nøytral. Stemmen til Billie Eilish låter klart og naturtro, og selv om bassen ikke slår like hardt og fyldig som med Supra Nero-XT Pro og delvis JBL Tour Pro+, låter OnePlus mer korrekt.
Gitaren på Lordes Solar Power har en mer naturlig klang enn med noen av de andre i testen. Og har fyldigere bass og høyere lyd enn Sennheiser CX True Wireless.
Klassisk musikk låter nydelig, hvor flygeltangentene danser bortover klaveret, samtidig som fiolinene på luftig vis brer seg utover og fyller ut lydbildet. Kontrabassene kunne nok vært mer monstrøse, men dette naturtro lydbildet er virkelig snadder for ørene.
Jeg har selv ikke hatt en ny nok Android-mobil å teste med for å sjekke ut LHDC-kodeken, men med erfaringene med Sonys konkurrerende LDAC i ryggsekken forventer jeg enda et hakk mer luft og oppløsning der.
Støydempingen funker fint, men gjør også at musikken låter litt mindre dynamisk og flyter mer ut. Men et flott kompromiss i situasjoner hvor det trengs.
I mobilsamtaler vil mottakeren høre deg litt spisst, men ikke ubehagelig – og stemmen kommer tydelig gjennom. Det er også litt luft i konsonantene her.
Konklusjon
OnePlus Buds Pro er et par virkelig gode ørepropper, som låter nøytralt og troverdig på det meste av musikk. Ønsker du det kraftigste basstrykket, må du nok se andre steder, men om du søker et par musikalske ørepropper med klar lyd, uten å bli harde, har du kommet riktig.
Appen er også funksjonell, men den mangler EQ. Ikke at det betyr så mye, med denne lyden.
Også i denne testen:
Les videre med LB+
Høsttilbud
Tilgang til ALT innhold i 4 uker
LB+ Total mnd
Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home i en måned
LB+ Total 12 mnd
Tilgang til ALT innhold i et år (Mest å spare)
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser