TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

TEST OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er helt tydelig at OnePlus har brukt AirPods Pro som mal, likevel er Buds Pro så vellykket at de fortjener å bli sett på som noe eget.

forfatter
Publisert 13.09.21 - 09:00
Karakter
OnePlus Buds Pro
L&B mener
Meget naturtro lyd på musikk, bra snert i piano og flott klang i stemmer. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Grei kontroll direkte på proppene, bra kvalitetsinntrykk.
Appen har ingen EQ-funksjon. Ikke multipunkt-tilkobling (ennå).
Spesifikasjoner
 • Type: Helt trådløse ørepropper
 • Bluetooth: 5.2
 • Vanntett: IP55
 • Kodeker: AAC, LHDC, SBC
 • Batteri: 5 t + 23 t (ANC på) / 7 t + 31 t (ANC av)
 • Vekt: 8,7 g + 52 g etui
 • Lading: USB C, Qi trådløs
 • Web: oneplus.com
Veil. pris 1.690Pr. 13.09.21 Produktside

Apple-brukere vil nikke gjenkjennende, kanskje hånende, når man ser hva som ligger i etuiet her. OnePlus Buds Pro er blant de mer skamløse, kinesiske AirPods Pro-kopiene der ute. Selv om de ikke er hvite, men snarere svarte med speilblanke mikrofonbommer. Og det skal sies at de gir en god kvalitetsfølelse, med myke former og fin ergonomi.

Som originalene har Buds Pro både aktiv støykansellering og omgivelseslyd, og de kan aktiveres ved å holde tak og klemme på en av mikrofonbommene.

Høyoppløst lyd støttes med LHDC-kodeken, som har ca 900 Kbps båndbredde og støtter inntil 24-bit / 96 kHz lyd.

OnePlus Buds Pro
OnePlus Buds Pro. Foto: OnePlus

App

OnePlus har laget en app som heter HeyMelody, som du fatisk ikke finner i appbutikken ved å søke på OnePlus. Du må altså vite nøyaktig hva den heter for å finne den. Med appen kan du oppdatere øreproppene og bestemme hvordan du vil styre dem med berøringsfunksjonene. Du kan også aktivere og deaktivere støykansellering og omgivelseslyd i appen. Det finnes også et par ulike grader støydemping, og du kan velge Smart for at proppene selv skal sette nivået ut ifra omgivelsene.

Noen EQ-funksjon finnes ikke, til gjengjeld har appen en innebygd hørselstest, slik at lyden justeres ut ifra din hørsel. Til slutt kan du velge ulike Zen-moduser når du skal slappe av, som meditasjonsmusikk, lyd fra skogen, bølgeskvulp, leirbål og så videre. En gimmick som noen sikkert vil sette pris på.

OnePlus Buds Pro lader med USB C, eller trådløst ved å plassere etuiet på en Qi-lader.

OnePlus Buds Pro Case
Etuiet til Buds Pro kan lades trådløst eller med USB C. Foto: OnePlus

OnePlus Buds Pro i praksis

Jeg er alltid litt skeptisk til AirPods-kopier. Men i dette tilfellet er det uberettiget. For lyden av OnePlus Buds Pro er virkelig god. Bedre enn originalene, vil jeg påstå.

Selv fra iPhone, som bare støtter AAC og ikke den mer høyoppløste LHDC-kodeken, er lyden meget klar og nøytral. Stemmen til Billie Eilish låter klart og naturtro, og selv om bassen ikke slår like hardt og fyldig som med Supra Nero-XT Pro og delvis JBL Tour Pro+, låter OnePlus mer korrekt.

OnePlus Buds Pro(white)-L&B scaled
Foto: OnePlus

Gitaren på Lordes Solar Power har en mer naturlig klang enn med noen av de andre i testen. Og har fyldigere bass og høyere lyd enn Sennheiser CX True Wireless.

Klassisk musikk låter nydelig, hvor flygeltangentene danser bortover klaveret, samtidig som fiolinene på luftig vis brer seg utover og fyller ut lydbildet. Kontrabassene kunne nok vært mer monstrøse, men dette naturtro lydbildet er virkelig snadder for ørene.

Jeg har selv ikke hatt en ny nok Android-mobil å teste med for å sjekke ut LHDC-kodeken, men med erfaringene med Sonys konkurrerende LDAC i ryggsekken forventer jeg enda et hakk mer luft og oppløsning der.

Støydempingen funker fint, men gjør også at musikken låter litt mindre dynamisk og flyter mer ut. Men et flott kompromiss i situasjoner hvor det trengs.

I mobilsamtaler vil mottakeren høre deg litt spisst, men ikke ubehagelig – og stemmen kommer tydelig gjennom. Det er også litt luft i konsonantene her.

OnePlus Buds Pro(2)-L&B scaled
Foto: OnePlus

Konklusjon

OnePlus Buds Pro er et par virkelig gode ørepropper, som låter nøytralt og troverdig på det meste av musikk. Ønsker du det kraftigste basstrykket, må du nok se andre steder, men om du søker et par musikalske ørepropper med klar lyd, uten å bli harde, har du kommet riktig.

Appen er også funksjonell, men den mangler EQ. Ikke at det betyr så mye, med denne lyden.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Beats Studio Buds

Skarpe Beats

Vi har vel sjeldent vært så spent på et par ørepropper til under 2000 kroner. Eller tilsvarende skuffet.

Problemfri tilkobling. Støydemping og omgivelseslyd, støtter Spatial Audio. Bortkomne propper kan finnes ved hjelp av mobilen.
Spiss lyd, ingen app med EQ-justering.

Sennheiser CX True Wireless

Flott lyd, men...

Forutsatt at du finner puter som passer dine ører skikkelig, gir Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Fabelaktig lyd, såfremt du får optimal passform.
Ikke aktiv støykansellering eller omgivelseslyd. Maksimalt lydnivå kunne vært høyere. Silikonputene skled ofte ut av ørene våre, vi måtte ty til alternative puter.

JBL Tour Pro+

Mulighet for kjempelyd

Hvis du er litt fingernem og stoler på egne ører, kan du skru deg til gullyd med JBL Tour Pro+.

Den flotte EQ-en gir mulighet for kjempegod lyd. Støydemping og omgivelseslyd er fine tilskudd. Trådløs lading.
Ukorrigert er lyden litt fislete i mellomtonen, og klangen generelt litt hard og kras. Ikke den beste talekvaliteten.

Supra Nero-TX Pro

Kongen av bass

Supra har tatt sine strålende billigpropper og gitt dem aktiv støydemping – og enda lengre batteritid. Prislappen er også høyere.

Heftig bass, lang samlet batteritid, fungerende støykansellering og omgivelseslyd. Ultrakompakte!
Kan oppleves litt hard i øvre mellomtone, spesielt på enkelte kvinnestemmer. Lokket sitter ikke fast i ladeetuiet.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Glitrende fra Sennheiser Etter tre år har Sennheiser endelig oppdatert sine Momentum trådløse hodetelefoner. Og Momentum 4 Wireless skuffer ikke.
LG lanserer nye ørepropper LGs nye Tone Free ørepropper sitter som støpt, og lover store lydopplevelser med blant annet Dolby Atmos og støyreduksjon.
FreeBuds-familien utvides FreeBuds-familien utvides med Pro 2
T+A hodetelefoner: Toppmodellen er en drøm Når T+A lager hodetelefoner, så mener de alvor. Toppmodellen Solitaire P er rene kunstverket.
En mer tilgjengelig hodetelefon fra Meze Meze ønsker med 109 Pro å tilby mange av kvalitetene fra sine flaggskip, til en mye lavere pris.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend