Beoplay E8 3rd Generation er Bang & Olufsen hittil siste versjon av sine helt trådløse ørepropper, som dessuten kan lade trådløst.
Problemet med forgjengeren var først og fremst at den trådløse rekkevidden var altfor dårlig, og at trådløs støy fra andre Bluetooth-produkter påvirket E8 2.0 negativt. Begge deler er fikset nå. Og selv om det er flere dyrere ørepropper som ikke støtter aptX, så er det definitivt et minus, noe B&O har tatt til seg og endelig fått på plass.
Batteritiden er også kraftig forbedret siden sist. Opp fra 4 til 7 timer i proppene, og dessuten 35 timer ekstra i etuiet, mot forgjengerens 12 timer. Ikke verst!
Den lille tidsforsinkelsen til forgjengeren som gikk utover spillopplevelsen, har ikke blitt noe bedre, selv med aptX. Skal du spille, må du leve med at lyden henger rundt et kvart sekund etter handlingen.
Passformen til E8 3rd Generation er identisk med forgjengerens. I mine ører sitter de godt, men jeg har lest at andre synes de er litt trøblete. Brukervennligheten er god, men det vil alltid ta litt tid å bli vant til trykkingen på de to øreproppene. Trykk én gang, to ganger og til og med tre ganger, utfører ulike funksjoner, og høyre og venstre ørepropp gjør ulike ting. Men dette blir man vant til.
En ting jeg liker med Beoplay E8 er hvordan den slipper igjennom lyd fra omgivelsene når man ønsker det. Dette gjøres ved å tappe venstre ørepropp en lett gang, eller du kan gjøre det i mobilappen, da med tre ulike grader lydstyrke. Omgivelsene låter mye mer naturlig gjennom E8 enn med noen andre ørepropper jeg har hørt med tilsvarende funksjon. For eksempel Panasonic og Technics, som begge låter litt mer lukket.
Aktiv støydemping får du likevel ikke her.
Lyden av Beoplay E8 3rd Generation
Lyden er så å si lik den til forgjengeren, med en fyldig og god bass – om enn ikke den mest slagkraftige. Det kunne godt slått litt hardere på elektroniske rytmer, spesielt sammenlignet med Powerbeats Pro.
Med aptX fra Android-telefon blir diskanten enda litt mer finmasket og luftig, sammenlignet med AAC-lyden man får gjennom iPhone. Men lydsignaturen er ellers lik. Skulle du forresten ønske å tilpasse lyden til egen smak, kan dette gjøres i appen.
Det jeg savner er lydtrykk. Maksimalt lydnivå virker faktisk å være et lite hakk lavere enn hos forgjengeren, kanskje for å utvide batteritiden. Det gjør at jeg sitter mye og spiller musikk på full guffe, og det gjør dessuten at klassisk musikk blir temmelig kjedelig. Her er Sennheiser bedre.
Samtalekvaliteten er derimot glimrende. Mottakeren hører stemmen min klart og tydelig, som med Panasonic og Technics.
Konklusjon
Beoplay E8 3rd Generation – som offisielt bare heter E8, er et par meget gode luksusørepropper. Lyden er god, med masse detaljer. Omgivelseslyd er også fint å kunne slippe gjennom, og lyden på samtaler er meget god.
Trådløs rekkevidde er endelig på høyde med de beste, og tilkoblingen er mye mer stabil enn på forgjengeren. Endelig er aptX på plass, men lydforsinkelsen er fortsatt på nesten et kvart sekund i forhold til bildet. Det gjør spilling til en smått irriterende affære.
Alt i alt en flott ørepropp, og en soleklar forbedring fra forgjengeren.
Også i denne testen:
Audio-Technica ATH-CK3TW
Rimelig og god fra Audio-Technica
Audio-Technica har endelig kommet med noen helt trådløse propper som sitter bra i ørene. Lyden vil også mange like.
Beats Powerbeats Pro
Fortsatt blant våre favoritter
Trådløs rekkevidde i toppklasse, helstøpt passform – og meget engasjerende lyd.
Sennheiser Momentum True Wireless 2
Vår nye favoritt
Sennheiser når helt til topps med sin nyeste utgave av Momentum True Wireless.
Jaybird Vista
Sportspropper med trøkk i bassen
Jaybird Vista er stabile, og med masse bassenergi! Men her er det også gjort noen rare valg.
Skullcandy Sesh Evo
Gjør det den skal
Skullcandys billigste helt trådløse ørepropper har rytmisk nok bass, og låter ganske bra. Når de stilles inn riktig.
Klipsch T5 True Wireless
Energisk fra hornhøyttalerkongen
Klipsch liker det best når musikken kastes i fleisen på lytteren. Det skjer også her, men vi må ta noen forbehold.
Jabra Elite Active 75t
Overlegne treningspropper
Jabra Elite Active 75t er kanskje de beste trådløse treningsproppene man kan kjøpe for penger.
Creative Outlier Gold
God idé, slapt gjennomført
Creative Outlier Gold har noen smarte greier ved seg, men lyden kan ikke godkjennes.
Technics EAH-AZ70W
Prikken over den teknologiske i-en
Technics AZ70 har alt du kan ønske deg av teknologi i et par ørepropper, og dessuten glimrende lyd med flott oppløsning.
Panasonic RZ-S500W
Fullpakket med teknologi
Kanskje den best støykanselleringen som finnes i et par ørepropper kombineres med god talelyd og en nøytral musikkgjengivelse. Hvorfor er det ikke nok?
Les videre med LB+
Juletilbud - 50% Rabatt!
50% På LB+ Total i 1 år! (Spar 925,-)
Prøv LB+Total i 1 måned
Tilgang til ALT innhold i 1 måned for kun 79,-
LB+ Total 12 mnd / 156,-
Tilgang til ALT innhold i 12 måneder
- Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
- Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
- Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
- L&B TechCast – en podcast av L&B
- Deaktiver annonser