Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST Supra Nero-TX Pro

Kongen av bass

Supra har tatt sine strålende billigpropper og gitt dem aktiv støydemping – og enda lengre batteritid. Prislappen er også høyere.
Supra Nero-TX Pro GeirNordby
Karakter
Supra Nero-TX Pro
Lyd & Bilde mener
Heftig bass, lang samlet batteritid, fungerende støykansellering og omgivelseslyd. Ultrakompakte!
Kan oppleves litt hard i øvre mellomtone, spesielt på enkelte kvinnestemmer. Lokket sitter ikke fast i ladeetuiet.
Spesifikasjoner
  • Type: Helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Vanntett: IPX6
  • Kodeker: AAC, SBC
  • Batteri: 7 t + 93 t fra etui
  • Vekt: 7 g + 68 g etui
  • Lading: USB C
  • Web: soundbysweden.com

Da jeg testet Supra Nero-TX for to år siden, ble jeg imponert over hvor mye svenske Sound of Sweden, som står bak Supra-merkevaren, hadde fått ut av et par ørepropper til under tusenlappen. Den lengste sammenlagte batteritiden vi hadde hørt om (80 timer), kombinert med en herlig dundrende bassgjengivelse gjorde dem til et funn til prisen! At de hadde middelmådig samtalekvalitet, manglet aktiv støydemping – og ladet med micro-USB i stedet for USB-C ble glatt tilgitt. Og dessuten at utvalget øreputer gikk fra små til mindre, så jeg personlig måtte ty til uoriginale puter for å få dem til å passe.

Et vanvittig godt kjøp At helt trådløse ørepropper til under tusenlappen skulle være så bra, hadde vi ikke trodd.

Svenskene har likevel bestemt seg for å fikse på det som manglet, med den nye toppmodellen Nero-TX Pro. Som har fått et større utvalg øreputer i esken, også i minneskum. Og vanntetthet, noe forgjengeren ikke hadde. Prislappen har da også økt med nesten 50 prosent. Fremdeles er vi rundt halv pris av mer kjente toppmodeller der ute.

Supra NERO-TX-PRO_IPX6-med-splash_svart

Supra Nero-TX Pro er vanntett med IPX6-sertifisering. Foto: Supra

Enda bedre batteri

Batteritiden har nå ytterligere økt, til 100 timer totalt. Selve proppene er oppgitt å holde i drøyt 7 timer, uten at det er spesifisert om det er med støykanselleringen av eller på. Det er likevel plenty, med tanke på at de lader raskt i etuiet når man putter dem i lommen. Etuiet, som skal gi ytterligere 16(!) oppladinger, før det selv må på strøm. Dette kan ikke skje trådløst.

En fiffig funksjon med etuiet er at det har en USB-utgang som kan lade mobilen, skulle du trenge det. Kapasitet er ikke oppgitt i mAh, så det er uvisst hvor mye du får ladet mobilen med den lille dingsen. Og hvorfor henger lokket fortsatt ikke fast i etuiet? Når dette ligger løst, så kan det fort forsvinne.

Annonse

Støykansellering og omgivelseslyd

Den store nyheten er likevel at Nero-TX Pro har fått aktiv støykansellering, og er ifølge konstruktøren verdens minste sådan. I tillegg har Nero-TX Pro omgivelseslyd, eller Transparency Mode. Dette gjør det motsatte av støykansellering, og slipper i stedet gjennom lyder utenfra. Så du kan høre hva som foregår rundt deg, for eksempel i farlig trafikk eller ønsker at folk skal kunne nå gjennom når de prater til deg.

Supra Nero-TX Pro - jet fighter

Supra Nero-TX Pro har aktiv støydemping, i motsetning til sin rimeligere søstermodell. Illustrasjon: Sound of Sweden

Annonse

Supra Nero-TX Pro i praksis

Det finnes ingen app til Supra Nero-TX Pro, så det du hører er det du får. Du kan styre proppene ved å trykke på dem, men selv bruker jeg som regel bare mobilen til alle slike propper. Enklere.

Lyden er mye som jeg husker fra de rimeligere Nero-TX. Først og fremst den store, stramme og heftige bassen. Som dundrer som en storslegge, når basstromma smeller til på Billie Eilish’ Lost Cause. Den rene, digge bassgitarlyden klirrer også bra ut, og stemmen til Billie er stor og tilstedeværende.

Det samme med RnB-rap-en Summer av Jaden. Bassen masserer hodet som få andre ørepropper er i stand til, dette er virkelig kult!

Samtidig så maskerer ikke bassen for resten av frekvensområdet, slik at bassgitaren gir plass til både pianoet og stemmen til Barbara Pravi på Saute. Som er en modernifisering av franske trubadur-viser (chanson), hvor det også kommer inn noen elektroniske rytmer etter hvert i en litt merkelig blanding som jeg både liker og hater litt om hverandre. Men det låter bra.

Når det er sagt, mangler det litt oppløsning i diskantområdet, og det kan til tider låte litt krast i nedre diskant. Både litt kraftige kvinnestemmer og hardtslående cymbaler kan gnage litt i øret når man spiller høyt, og også om du ikke finner noen øreputer som passer perfekt i øret. Da vil du nemlig miste bass og forsterke skarpe frekvenser.

Samtalekvaliteten er ganske god, med klare konsonanter og lite støy. Støyslusen (noise gate) jobber litt vel hardt med å fjerne susing mellom ordene, til at det låter helt naturlig, men det funker fint i praksis. Støydempingen gjør også jobben sin, og omgivelseslyd-funksjonen låter naturlig og fint.

Supra Nero-TX Pro

Foto: Supra

Konklusjon

Supra Nero-TX Pro er et par meget fiffige ørepropper. De er meget kompakte, likevel holder batteriene en halv evighet. Nærmere bestemt inntil sju timer i selve proppene, og drøyt 90 timer eller noe sånt i etuiet!

Annonse

Lyden er meget underholdende, takket være en stor og hardtslående bass. Som dessuten ikke går nevneverdig utover den opplevde balansen i lydbildet. Alt låter stort sett fint, samtidig som det er gøy når musikken rocker.

Med støydemping, omgivelseslyd og vanntetthet, og dessuten noe bedre talekvalitet siden sist, fremstår Supra Nero-TX Pro som et meget godt kjøp.

Også i denne testen:

OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er helt tydelig at OnePlus har brukt AirPods Pro som mal, likevel er Buds Pro så vellykket at de fortjener å bli sett på som noe eget.

Meget naturtro lyd på musikk, bra snert i piano og flott klang i stemmer. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Grei kontroll direkte på proppene, bra kvalitetsinntrykk.
Appen har ingen EQ-funksjon. Ikke multipunkt-tilkobling (ennå).

Beats Studio Buds

Skarpe Beats

Vi har vel sjeldent vært så spent på et par ørepropper til under 2000 kroner. Eller tilsvarende skuffet.

Problemfri tilkobling. Støydemping og omgivelseslyd, støtter Spatial Audio. Bortkomne propper kan finnes ved hjelp av mobilen.
Spiss lyd, ingen app med EQ-justering.

Sennheiser CX True Wireless

Flott lyd, men...

Forutsatt at du finner puter som passer dine ører skikkelig, gir Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Fabelaktig lyd, såfremt du får optimal passform.
Ikke aktiv støykansellering eller omgivelseslyd. Maksimalt lydnivå kunne vært høyere. Silikonputene skled ofte ut av ørene våre, vi måtte ty til alternative puter.

JBL Tour Pro+

Mulighet for kjempelyd

Hvis du er litt fingernem og stoler på egne ører, kan du skru deg til gullyd med JBL Tour Pro+.

Den flotte EQ-en gir mulighet for kjempegod lyd. Støydemping og omgivelseslyd er fine tilskudd. Trådløs lading.
Ukorrigert er lyden litt fislete i mellomtonen, og klangen generelt litt hard og kras. Ikke den beste talekvaliteten.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.