Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Supra Nero-TX Pro

Kongen av bass

Supra har tatt sine strålende billigpropper og gitt dem aktiv støydemping – og enda lengre batteritid. Prislappen er også høyere.

Skrevet av / 13.09.21 - 09:00
Supra Nero-TX Pro
Geir Gråbein Nordby

Da jeg testet Supra Nero-TX for to år siden, ble jeg imponert over hvor mye svenske Sound of Sweden, som står bak Supra-merkevaren, hadde fått ut av et par ørepropper til under tusenlappen. Den lengste sammenlagte batteritiden vi hadde hørt om (80 timer), kombinert med en herlig dundrende bassgjengivelse gjorde dem til et funn til prisen! At de hadde middelmådig samtalekvalitet, manglet aktiv støydemping – og ladet med micro-USB i stedet for USB-C ble glatt tilgitt. Og dessuten at utvalget øreputer gikk fra små til mindre, så jeg personlig måtte ty til uoriginale puter for å få dem til å passe.

Les også Et vanvittig godt kjøp At helt trådløse ørepropper til under tusenlappen skulle være så bra, hadde vi ikke trodd.

Svenskene har likevel bestemt seg for å fikse på det som manglet, med den nye toppmodellen Nero-TX Pro. Som har fått et større utvalg øreputer i esken, også i minneskum. Og vanntetthet, noe forgjengeren ikke hadde. Prislappen har da også økt med nesten 50 prosent. Fremdeles er vi rundt halv pris av mer kjente toppmodeller der ute.

Supra NERO-TX-PRO_IPX6-med-splash_svart
Supra Nero-TX Pro er vanntett med IPX6-sertifisering. Foto: Supra

Enda bedre batteri

Batteritiden har nå ytterligere økt, til 100 timer totalt. Selve proppene er oppgitt å holde i drøyt 7 timer, uten at det er spesifisert om det er med støykanselleringen av eller på. Det er likevel plenty, med tanke på at de lader raskt i etuiet når man putter dem i lommen. Etuiet, som skal gi ytterligere 16(!) oppladinger, før det selv må på strøm. Dette kan ikke skje trådløst.

En fiffig funksjon med etuiet er at det har en USB-utgang som kan lade mobilen, skulle du trenge det. Kapasitet er ikke oppgitt i mAh, så det er uvisst hvor mye du får ladet mobilen med den lille dingsen. Og hvorfor henger lokket fortsatt ikke fast i etuiet? Når dette ligger løst, så kan det fort forsvinne.

Støykansellering og omgivelseslyd

Den store nyheten er likevel at Nero-TX Pro har fått aktiv støykansellering, og er ifølge konstruktøren verdens minste sådan. I tillegg har Nero-TX Pro omgivelseslyd, eller Transparency Mode. Dette gjør det motsatte av støykansellering, og slipper i stedet gjennom lyder utenfra. Så du kan høre hva som foregår rundt deg, for eksempel i farlig trafikk eller ønsker at folk skal kunne nå gjennom når de prater til deg.

Supra Nero-TX Pro - jet fighter
Supra Nero-TX Pro har aktiv støydemping, i motsetning til sin rimeligere søstermodell. Illustrasjon: Sound of Sweden

Supra Nero-TX Pro i praksis

Det finnes ingen app til Supra Nero-TX Pro, så det du hører er det du får. Du kan styre proppene ved å trykke på dem, men selv bruker jeg som regel bare mobilen til alle slike propper. Enklere.

Lyden er mye som jeg husker fra de rimeligere Nero-TX. Først og fremst den store, stramme og heftige bassen. Som dundrer som en storslegge, når basstromma smeller til på Billie Eilish’ Lost Cause. Den rene, digge bassgitarlyden klirrer også bra ut, og stemmen til Billie er stor og tilstedeværende.

Det samme med RnB-rap-en Summer av Jaden. Bassen masserer hodet som få andre ørepropper er i stand til, dette er virkelig kult!

Samtidig så maskerer ikke bassen for resten av frekvensområdet, slik at bassgitaren gir plass til både pianoet og stemmen til Barbara Pravi på Saute. Som er en modernifisering av franske trubadur-viser (chanson), hvor det også kommer inn noen elektroniske rytmer etter hvert i en litt merkelig blanding som jeg både liker og hater litt om hverandre. Men det låter bra.

Når det er sagt, mangler det litt oppløsning i diskantområdet, og det kan til tider låte litt krast i nedre diskant. Både litt kraftige kvinnestemmer og hardtslående cymbaler kan gnage litt i øret når man spiller høyt, og også om du ikke finner noen øreputer som passer perfekt i øret. Da vil du nemlig miste bass og forsterke skarpe frekvenser.

Samtalekvaliteten er ganske god, med klare konsonanter og lite støy. Støyslusen (noise gate) jobber litt vel hardt med å fjerne susing mellom ordene, til at det låter helt naturlig, men det funker fint i praksis. Støydempingen gjør også jobben sin, og omgivelseslyd-funksjonen låter naturlig og fint.

Supra Nero-TX Pro
Foto: Supra

Konklusjon

Supra Nero-TX Pro er et par meget fiffige ørepropper. De er meget kompakte, likevel holder batteriene en halv evighet. Nærmere bestemt inntil sju timer i selve proppene, og drøyt 90 timer eller noe sånt i etuiet!

Lyden er meget underholdende, takket være en stor og hardtslående bass. Som dessuten ikke går nevneverdig utover den opplevde balansen i lydbildet. Alt låter stort sett fint, samtidig som det er gøy når musikken rocker.

Med støydemping, omgivelseslyd og vanntetthet, og dessuten noe bedre talekvalitet siden sist, fremstår Supra Nero-TX Pro som et meget godt kjøp.

Karakter
Supra Nero-TX Pro
Premium

Lyd & Bilde mener

Heftig bass, lang samlet batteritid, fungerende støykansellering og omgivelseslyd. Ultrakompakte! Kan oppleves litt hard i øvre mellomtone, spesielt på enkelte kvinnestemmer. Lokket sitter ikke fast i ladeetuiet.

Også i denne testen:

5 helt trådløse ørepropper

OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er helt tydelig at OnePlus har brukt AirPods Pro som mal, likevel er Buds Pro så vellykket at de fortjener å bli sett på som noe eget.

Meget naturtro lyd på musikk, bra snert i piano og flott klang i stemmer. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Grei kontroll direkte på proppene, bra kvalitetsinntrykk.
Appen har ingen EQ-funksjon. Ikke multipunkt-tilkobling (ennå).
Les hele testen

Beats Studio Buds

Skarpe Beats

Vi har vel sjeldent vært så spent på et par ørepropper til under 2000 kroner. Eller tilsvarende skuffet.

Problemfri tilkobling. Støydemping og omgivelseslyd, støtter Spatial Audio. Bortkomne propper kan finnes ved hjelp av mobilen.
Spiss lyd, ingen app med EQ-justering.
Les hele testen

Sennheiser CX True Wireless

Flott lyd, men...

Forutsatt at du finner puter som passer dine ører skikkelig, gir Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Fabelaktig lyd, såfremt du får optimal passform.
Ikke aktiv støykansellering eller omgivelseslyd. Maksimalt lydnivå kunne vært høyere. Silikonputene skled ofte ut av ørene våre, vi måtte ty til alternative puter.
Les hele testen

JBL Tour Pro+

Mulighet for kjempelyd

Hvis du er litt fingernem og stoler på egne ører, kan du skru deg til gullyd med JBL Tour Pro+.

Den flotte EQ-en gir mulighet for kjempegod lyd. Støydemping og omgivelseslyd er fine tilskudd. Trådløs lading.
Ukorrigert er lyden litt fislete i mellomtonen, og klangen generelt litt hard og kras. Ikke den beste talekvaliteten.
Les hele testen

2 hendelser på “Supra Nero-TX Pro”

 1. Har nylig kjøpt Nero-TX Pro. Fungerte ikke fra første forsøk. Måtte gå til butikken og få hjelp. Selv om ansatte var dyktige tok det meget lang tid før vedk fant ut av problemet. Jeg har Samsung Galaxy A50. Ved lading igjen fungerer ikke lyden! Kan jeg levere tilbake? Vh Ingeborg

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

 • Prøv LB+ i 30 dager
  Kun 49,-

  Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

 • LB+ Total års abonnement
  Kun 137.50 mnd

  Du sparer 288 ,-

Så enkelt – så mesterlig!

Endelig "lossless" fra Bose

Lyden av gull

Veldig bra fra Bose

Hør musikken din for første gang

B&W legger lista - igjen

Fabelaktig bra til lite penger

AirPods Pro er de smarteste øreproppene

Jabras klart beste - men ikke for alle

Proffklokker fra Sony – en usminket sannhet

Propper med fjernsyn

Sommermusikken rett i øret

Scroll to Top