TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR

TEST Sennheiser CX True Wireless

Flott lyd, men...

Forutsatt at du finner puter som passer dine ører skikkelig, gir Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

forfatter
Publisert 13.09.21 - 09:00
Karakter
Sennheiser CX True Wireless
L&B mener
Fabelaktig lyd, såfremt du får optimal passform.
Ikke aktiv støykansellering eller omgivelseslyd. Maksimalt lydnivå kunne vært høyere. Silikonputene skled ofte ut av ørene våre, vi måtte ty til alternative puter.
Spesifikasjoner
  • Type: Helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.2
  • Vanntett: IPX4
  • Kodeker: AAC, aptX, SBC
  • Batteri: 9 t + 18 t
  • Vekt: 12 g + 37 g etui
  • Lading: USB C
  • Web: sennheiser.com
Veil. pris 1.490Pr. 13.09.21 Produktside

Jeg vil påstå at mine favorittørepropper fremdeles er Sennheiser Momentum True Wireless 2. De låter fantastisk, sitter fint i ørene, er delvis vanntette og har både støydemping og omgivelseslyd.

Men de er ikke gratis, med en veiledende prislapp på 3200 kroner. Derfor lanserte Sennheiser i fjor lillebror CX 400BT, med mye av den samme lyden men uten støydemping eller vanntetthet.

Les også Vår nye favoritt Sennheiser når helt til topps med sin nyeste utgave av Momentum True Wireless.

Det var ikke lenge de fikk være på markedet, for de er allerede skiftet ut nå, til CX True Wireless. Enda litt rimeligere enn CX 400BT, og nå med delvis vanntetthet (IPX4) – som gjør at man i større grad kan trene med dem. Oppgitt batteritid har også økt fra 7 til 9 timer i proppene, med to ekstra ladinger fra etuiet.

Det følger med silikonputer i fire størrelser fra XS til L, som bør gjøre det mulig å finne noen som passer.

Sennheiser CX True Wireless white background
Foto: Sennheiser

Sennheiser CX True Wireless i praksis

Det som overrasker meg med Sennheiser-proppene, er at de øreputene som passer mine ører best (M) ikke passer godt nok. Det vil si, de tetter fint til å begynne med, men så sklir de sakte men sikkert ut slik at det ikke tetter. Det gjør at bassgjengivelsen lider, og lyden låter slank og skarp. De største putene ble for store igjen, og skled faktisk enda lettere ut. De mindre putene tettet aldri skikkelig.

Jeg ble nødt til å jukse litt, og bytte til noen av mine personlige øreputer for å gjennomføre testen. Comply minneskum funker brillefint, så hvis du har samme problem som jeg, kan jeg anbefale å kjøpe et par slike.

Når proppene sitter skikkelig i ørene, kvitterer de med en lydkvalitet som få andre i klassen kan matche. Der hvor lyden er god men diskanten smått grovkornet på både Supra Nero-TX Pro og JBL Live Pro+, så er diskanten i Sennheiser-proppene mer naturlig.

Sennheiser CX True Wireless exploded copy
Foto: Sennheiser

Billie Eilish kommer ut med en naturlig og fyldig nok bass, og et meget godt balansert lydbilde. Kvinnevokaler låter fint, uten skarpe sibilanter.

Klassisk musikk låter også nydelig, med et naturtro piano, og med instrumentene rundt som fyller et stort lydbilde.

Det eneste jeg savner med Sennheiser, er muligheten for å spille høyere. Maksimalt lydnivå er litt lavt, som gjør at man ikke kommer over «hyggenivå». Vanlig pop og rock som er hardt komprimert låter høyt nok, men akustiske innspillinger – og da spesielt klassisk musikk – som er spilt inn med stort dynamikkområde og dermed et lavere generelt lydnivå, blir aldri helt høyt nok i mine ører.

Sennheiser CX True Wireless GeirNordby
Sennheiser CX True Wireless. Foto: Geir Gråbein Nordby

Det betyr også at disse øreproppene vil bli problematiske på flyreise, fordi støyen fra kupeen i høy grad er lavfrekvent som derfor slipper gjennom den mekaniske støydempingen til proppene. Uten aktiv støykansellering som tar seg av dette, må man kunne kompensere ved å spille høyere enn her.

Talekvaliteten på mobile samtaler er helt grei, litt skarp i mellomtonen men tydelig nok. Det jeg liker, er at man kan stille sidetone i appen, slik at man hører sin egen stemme i øreproppene.

Sennheiser CX True Wireless LIFESTYLE(2)
Foto: Sennheiser

Konklusjon

Under optimale forhold er det få som slår Sennheiser CX True Wireless på lydkvalitet. Lyden er naturlig, balansert, med flotte overtoner og en avbalansert bass. Rett og slett musikalsk.

Ulempen er at det kan være vanskelig å finne riktig passform. Putene skled rett som det var ut av en tett posisjon i anmelders ører, som gjorde at det ble nødvendig å finne frem egne, personlige puter. Det kan derfor bli nødvendig å kjøpe ekstra puter.

Et annet ankepunkt er at maksimal lydstyrke er litt lavere enn hos andre, som gjør at musikk med stort dynamikkområde – som klassisk, jazz og viser, rett og slett ikke spiller høyt nok. Spesielt ikke siden øreproppene også mangler aktiv støydemping.

Også i denne testen:

OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er helt tydelig at OnePlus har brukt AirPods Pro som mal, likevel er Buds Pro så vellykket at de fortjener å bli sett på som noe eget.

Meget naturtro lyd på musikk, bra snert i piano og flott klang i stemmer. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Grei kontroll direkte på proppene, bra kvalitetsinntrykk.
Appen har ingen EQ-funksjon. Ikke multipunkt-tilkobling (ennå).

Beats Studio Buds

Skarpe Beats

Vi har vel sjeldent vært så spent på et par ørepropper til under 2000 kroner. Eller tilsvarende skuffet.

Problemfri tilkobling. Støydemping og omgivelseslyd, støtter Spatial Audio. Bortkomne propper kan finnes ved hjelp av mobilen.
Spiss lyd, ingen app med EQ-justering.

JBL Tour Pro+

Mulighet for kjempelyd

Hvis du er litt fingernem og stoler på egne ører, kan du skru deg til gullyd med JBL Tour Pro+.

Den flotte EQ-en gir mulighet for kjempegod lyd. Støydemping og omgivelseslyd er fine tilskudd. Trådløs lading.
Ukorrigert er lyden litt fislete i mellomtonen, og klangen generelt litt hard og kras. Ikke den beste talekvaliteten.

Supra Nero-TX Pro

Kongen av bass

Supra har tatt sine strålende billigpropper og gitt dem aktiv støydemping – og enda lengre batteritid. Prislappen er også høyere.

Heftig bass, lang samlet batteritid, fungerende støykansellering og omgivelseslyd. Ultrakompakte!
Kan oppleves litt hard i øvre mellomtone, spesielt på enkelte kvinnestemmer. Lokket sitter ikke fast i ladeetuiet.
forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Selvformende ørepropper fra Logitech Individuelt formstøpte ørepropper har hittil vært forbeholdt profesjonelle musikere. Logitech har funnet en løsning som virker genial.
Minecraft skal lokke unge til å gjenvinne elektronikk Elkjøp og Microsoft lanserer et samarbeid med spillet Minecraft i sentrum. Målet er å gi unge brukerne et insentiv til gjenvinning av gamle elektronikkprodukter.
Er dette verdens beste hodetelefoner? Da vi først hørte flaggskiphodetelefonene Focal Utopia for noen år siden, ble vi blåst overende. For noen detaljer. For en tilstedeværelse. Nå blir de nye. Og enda bedre?
Den perfekte linedanser Jabra Elite 5 er et par fremragende trådløse ørepropper i mellomklassen.
Hodetelefonene dine fortjener denne FiiO K9 Pro ESS driver nærmest alt det skal være av hodetelefoner, i tillegg har den alt du trenger av digitale og analoge innganger. Også Bluetooth!
Kontorutstyr må ikke nødvendigvis være grått Logitech lanserer nye webkameraer og headsets til kontoret - i freshe farger
Følg Lyd & Bilde