Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

TEST JBL Tour Pro+

Mulighet for kjempelyd

Hvis du er litt fingernem og stoler på egne ører, kan du skru deg til gullyd med JBL Tour Pro+.
JBL Tour Pro+ Plus
Karakter
JBL Tour Pro+
Lyd & Bilde mener
Den flotte EQ-en gir mulighet for kjempegod lyd. Støydemping og omgivelseslyd er fine tilskudd. Trådløs lading.
Ukorrigert er lyden litt fislete i mellomtonen, og klangen generelt litt hard og kras. Ikke den beste talekvaliteten.
Spesifikasjoner
  • Type: Helt trådløse ørepropper
  • Bluetooth: 5.0
  • Vanntett: IPX4
  • Kodeker: AAC, SBC
  • Batteri: 6 t + 20 t (ANC PÅ) / 8 t + 24 t (ANC av)
  • Vekt: 15 g + 56,8 g etui
  • Lading: USB C, Qi trådløs
  • Web: jbl.com

Ikke lenge etter JBL lanserte de vellykkede Live Pro+ med utstikkende mikrofoner, så kommer nå Tour Pro+ med mer «vanlig» fasong. Altså uten mikrofonbommene. Batteritiden på Tour Pro+ er oppgitt til å vare en time lenger; inntil 8 timer i selve proppene, mens ladeetuiet gir tre ekstra ladinger.

Tour Pro+ kan ellers det samme som søstermodellen. Den har både aktiv støydemping og omgivelseslyd (støy utenfra forsterkes så du hører omgivelsene), som aktivers ved å tæppe på venstre ørepropp. Last ned appen JBL Headphones for å gjøre innstillinger.

JBL Tour Pro+ Plus GeirNordby

JBL Tour Pro+. Foto: Geir Gråbein Nordby

Støykansellering og omgivelseslyd

Støykanselleringen har ingen nivåer, det er av eller på. Helt greit, jeg synes den funker helt fint. Derimot finnes det to forskjellige former for omgivelseslyd: Ambient Aware tar inn mest mulig fra omgivelsene, med et bredt frekvensområde. TalkThru slipper derimot gjennom mer mellomtone og mindre bass, for å fremheve menneskestemmer i en samtale. Jeg synes TalkThru faktisk låter mest naturlig og fungerer best i de fleste situasjoner.

Disse øreproppene låter magisk - hvis du gjør dette JBL Live Pro+ er komplett med aktiv støydemping, og selv om de låter middelmådig ut av boksen, redder de seg med en fabelaktig EQ i appen. Dermed kan de likevel få klasseledende lyd.
JBL LIVE PRO+ spread

JBL Tour Pro+ støtter stemmeassistentene Google Assistant og Amazon Alexa, og i appen kan du velge om du vil trykke på høyre eller venstre ørepropp for å påkalle assistenten.

Annonse
JBL Tour Pro+ Plus case

Ladeetuiet til JBL Tour Pro+ kan lades trådløst. Foto: Geir Gråbein Nordby

JBL Tour Pro+ i praksis

Appen gir noen valg rundt Bluetooth-moduser med tanke på lydkvalitet. Normal lover en mer stabil tilkobling i situasjoner med mye interferens fra andre enheter, da noe på bekostning av lydkvalitet. Audio skal gi best lyd på musikk, mens Video skal gi minst forsinkelse og best leppesynk på film og spill. Jeg opplevde omtrent den samme forsinkelsen uansett modus, og må si meg skuffet over at også Video har noe forsinkelse og dermed fare for at lyden kommer ut av synk med bildet, avhengig av hvilken strømmeapp du bruker.

Annonse

Det følger med flere ulike puter, så sannsynligheten er stor for at noen av dem gir optimal passform. JBL-proppene gir i utgangspunktet fyldig bass, men en tynn mellomtone og litt spiss diskant.

Partytrikset er at appen har en virkelig god EQ, slik at du kan stille lyden som du selv ønsker. Du kan plotte inn så mange punkter langs frekvenskurven du ønsker, og finjustere skikkelig. Det viktigste er å få hevet mellomtoneområdet noe, og dra ned det skarpe frekvensområdet rundt 6 kHz. Utover dette kan du finjustere etter eget behov.

JBL Tour Pro+ Plus(2)

Foto: JBL

Jeg savner likevel flere forhåndsvalg i EQ-en, for den som ikke er komfortabel med å stille selv. Jazz fjerner nemlig alt av mellomtone, Vocal tar bort all bass, mens Bass forsterker det eneste området som jeg ikke ønsker å stille på.

Med lyden bra stilt inn, får jeg fyldigere lyd enn med Supra Nero-TX Pro, slik at sangstemmene kommer bedre frem, og lydbildet får en større scene å boltre seg på. Det spruter bra fra et piano, og jeg kan fint nyte både klassisk og populærmusikk. Lydkvaliteten er veldig lik med og uten støydemping aktivert, men det litt bedre hurtighet i transienter med støydempingen av.

Talekvaliteten er helt grei, mottakeren hører hva som blir sagt. Men det låter litt krassere og mindre naturlig enn med de beste øreproppene med utstikkende mikrofoner.

JBL-Tour-PRO-TWS-2

Foto: JBL

Konklusjon

JBL Tour Pro+ er et par ørepropper med flere kjekke funksjoner, god batteritid og med fungerende støykansellering og omgivelseslyd.

Annonse

Lydkvaliteten er i utgangspunktet grei nok, men man bør absolutt justere EQ i appen for å få frem mellomtonen og fjerne en skarphet i diskanten. Den gode EQ-en er redningen til disse øreproppene, som ellers ville vært middelmådige.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

OnePlus Buds Pro

Glimrende AirPods-kopi

Det er helt tydelig at OnePlus har brukt AirPods Pro som mal, likevel er Buds Pro så vellykket at de fortjener å bli sett på som noe eget.

Meget naturtro lyd på musikk, bra snert i piano og flott klang i stemmer. Velfungerende støykansellering og omgivelseslyd. Grei kontroll direkte på proppene, bra kvalitetsinntrykk.
Appen har ingen EQ-funksjon. Ikke multipunkt-tilkobling (ennå).

Beats Studio Buds

Skarpe Beats

Vi har vel sjeldent vært så spent på et par ørepropper til under 2000 kroner. Eller tilsvarende skuffet.

Problemfri tilkobling. Støydemping og omgivelseslyd, støtter Spatial Audio. Bortkomne propper kan finnes ved hjelp av mobilen.
Spiss lyd, ingen app med EQ-justering.

Sennheiser CX True Wireless

Flott lyd, men...

Forutsatt at du finner puter som passer dine ører skikkelig, gir Sennheiser CX True Wireless herlig lyd.

Fabelaktig lyd, såfremt du får optimal passform.
Ikke aktiv støykansellering eller omgivelseslyd. Maksimalt lydnivå kunne vært høyere. Silikonputene skled ofte ut av ørene våre, vi måtte ty til alternative puter.

Supra Nero-TX Pro

Kongen av bass

Supra har tatt sine strålende billigpropper og gitt dem aktiv støydemping – og enda lengre batteritid. Prislappen er også høyere.

Heftig bass, lang samlet batteritid, fungerende støykansellering og omgivelseslyd. Ultrakompakte!
Kan oppleves litt hard i øvre mellomtone, spesielt på enkelte kvinnestemmer. Lokket sitter ikke fast i ladeetuiet.
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.