Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

TEST: Beats Studio Buds

Skarpe Beats

Vi har vel sjeldent vært så spent på et par ørepropper til under 2000 kroner. Eller tilsvarende skuffet.

Publisert 13.09.21 - 09:00
Beats Studio Buds
Geir Gråbein Nordby

Etter suksessen med de fantastiske, helt trådløse treningsproppene Powerbeats Pro har Apple-eide Beats nå kommet med en ny trådløs modell for hverdagsbruk. Beats Studio Buds har elliptisk hus, hvor AirPods-modellene har sine karakteristiske mikrofonpinner som stikker ut. Og mens AirPods ikke bryr seg veldig mye om Android-funksjonalitet, kan Beats Studio Buds kobles til både iOS- og Android-enheter med en enkel berøring, takket være NFC.

Beats Studio Buds GeirNordby-L&B scaled
Beats Studio Buds. Foto: Geir Gråbein Nordby

Som de mer sporty Powerbeats Pro har Studio Buds IPX4-sertifisering, så de tåler regn og svette. De bare sitter ikke fullt så idiotsikkert under trening, siden de ikke har ørebøylen til Powerbeats. Det følger med tre silikonpropper av ulike størrelser, for å kunne passe i de fleste ører. I anmelderens ører passet de mellomstore best.

Les også Fortsatt blant våre favoritter Trådløs rekkevidde i toppklasse, helstøpt passform – og meget engasjerende lyd.

Som AirPods Pro har Beats Studio Buds små ventiler som hindrer vakuumfølelse i ørene (som når man er under vann), og det funker. Mindre gnisselyder her enn med endel andre, men helt borte er de ikke.

beats studio buds colors
Beats Studio Pro kommer i fargene rødt, svart og hvitt. Foto: Beats

Spatial Audio

Apple Music-abonnenter vil sette pris på at Studio Buds støtter Spatial Audio via Dolby Atmos-lydspor, som finnes på utvalgte musikkutgivelser i Apple Music-katalogen.

Støykansellering og omgivelseslyd

Batteritiden er oppgitt til 5 timer fra proppene med støykansellering aktivert, med ytterligere 10 timer fra ladeetuiet. Uten støykansellering får du 8 pluss 16 timer.

Apropos støykansellering finnes det to moduser: Active blokkerer ut støy, mens Transparency gjør det motsatte og i stedet forsterker lyder utenfra. Dermed kan du prate med folk uten å måtte ta proppene ut av ørene.

iOS-brukere kan aktivere Apples stemmeassistent med en «Hei, Siri!», og Studio Buds støtter både Hvor er? i iOS og Finn enheten min i Android. Kjekt om du ofte glemmer hvor du har lagt dem.

beats studio buds black
Batteritiden er 5 timer med støykansellering aktivert, med to ekstra ladinger fra etuiet. Foto: Beats

Beats Studio Buds i praksis

Det er virkelig enkelt å koble til Studio Buds, enten det du har mobil med Android eller Apple operativsystem. Bare hold dem inntil mobilen, og de dukker opp. Passformen er god, og man gleder seg til å høre på musikk med disse.

Det vil si, det er inntil musikken faktisk starter. Men bare etter få takter har jeg egentlig fått nok. Musikken låter altfor hardt i øvre mellomtone. Vokaler skriker langt inn i øregangen, og strengeinstrumenter låter metallisk og ubehagelig.

Bassgjengivelsen er ikke overdreven som Beats tradisjonelt er kjent for, men er her i stedet godt balansert. Men det hjelper så lite, når resten av lydbildet skriker så det går kaldt nedover ryggen.

Beats Studio Buds lifestyle(2)
Foto: Beats

Det finnes ingen app til noen av Apple eller Beats sine hodetelefoner, ei heller Studio Buds. iPhone-brukere kan riktignok velge EQ-innstillinger på telefonen, men de fungerer bare i Apples egen Musikk-app (som også gjelder musikktjenesten Apple Music). Spotify har også innebygd EQ som kan brukes. Men det funker dårlig når det er app-betinget, for straks du åpner Netflix, YouTube, Tidal eller Qobuz – for å nevne noen – så er du tilbake til den skarpe, fæle lyden.

Samtalekvaliteten er heller ikke spesielt bra, det låter innestengt og tilslørt. Selve støydempingen funker greit nok, men selv om den gjør en god nok jobb til å dempe lavfrekvent støy utenfra, blir høyfrekvente lyder faktisk forsterket i forhold til når øreproppene får dempe dem passivt. Merkelig.

Beats Studio Buds lifestyle
Foto: Beats

Konklusjon

Jeg hadde gledet meg til å teste Beats Studio Buds, spesielt siden Powerbeats Pro er mine favorittpropper å trene med. Men Studio Buds tar et lydmessig mageplask, med en lyd som er for skarp og brutal til at jeg klarer å sette pris på den.

Talekvalitet er ikke spesielt god, og støydempingen middelmådig. Da hjelper det liksom ikke så mye at øreproppene støtter Spatial Audio og Dolby Atmos.

Karakter
Beats Studio Buds
Premium

Lyd & Bilde mener

Problemfri tilkobling. Støydemping og omgivelseslyd, støtter Spatial Audio. Bortkomne propper kan finnes ved hjelp av mobilen. Spiss lyd, ingen app med EQ-justering.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Allerede abonnent? Logg inn eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Våre L&B Home abonnement finner du her.

Den beste budsjettstrømmeren

Gnistrende high-end høyttaler

Storm i et vannglass

Scroll to Top