Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Sony CMT-SBT300WB

Bomskudd uten bass

Sony er i skuddet for tiden med mange gode lyd- og bildeprodukter. Dessverre er ikke dette minianlegget et av dem…

Skrevet av / 24.10.14 - 05:00
Sony CMT-SBT300WB
Audun Hage

Etter flere år med mange ”midt på treet” produkter har den japanske produsenten samlet kreftene, og gitt ut det ene topp-produktet etter det andre, med alt fra sylskarpe 4K-TVer og projektorer til fullspekkede surround og stereoprodukter på merittlisten. Derfor hadde vi også høye forventninger til minianlegget CMT-SBT300WB, men disse ble ikke innfridd. For det første er ikke brukeropplevelsen særlig gjennomtenkt. For å sette opp anlegget og koble det til nettverket må vi først laste ned en app, etterfulgt av en del venting og valg. Det tar ikke lengre enn noen minutter, men kunne vært smidigere gjennomført.

Lydkvalitet
– Dette låter jo slett ikke bra, sier Geir. Og nei, lydgjengivelsen er ikke spesielt inspirerende: Sony-anlegget lider litt av ”papp-høyttaler” syndromet og har en ganske upresis, hul og farget lyd.

Gitaren til Mark Knopfler får en rar og ulineær klang, som favoriserer noen bestemte frekvenser. Og når basstromma slår inn på ”Privateering”, er det uten tyngde og romfølelse bak seg. Her mangler mange av de fine klangfargene fra Yamaha, og bassen er langt fra like dyp, kontrollert eller kraftfull som det Panasonic varter opp med. Sony-anlegget liker heller ikke spille særlig høyt før det blir veldig anstrengende å høre på.

Thomas Dybdahls forsiktige røst kommer ikke ordentlig ”ut” av høyttalerne, selv når vi tar av stoffgrillen. Den lyse stemmen til Melissa Horn låter hardt, og man kan ikke spille særlig høyt før lyden blir tydelig forvrengt. Lyden er for grumsete til å få frem alle detaljene i lydmiksen. Sony-anlegget fungerer definitivt bedre til bakgrunnsmusikk enn kritisk lytting i godstolen.

Øvrig utstyr
På papiret ser det bra ut: Sony-systemet inkluderer både CD-spiller, FM/DAB radio og USB, mens A2DP Bluetooth, NFC og Wifi med DLNA tar hånd om trådløs musikk. Derfor er det synd at lydkvaliteten ikke innfrir denne gangen.

Lyd & Bilde mener

Testens billigste anlegg, med svært gode tilkoblingsmuligheter. CD og DAB-radio, USB og trådløse lydtilkoblinger er Sony-anlegget rustet for det meste. Generelt flat og uengasjerende lyd uten nevneverdig bass, gjør at vi heller vil anbefale å legge noen ekstra kroner i et bedre lydsystem.

Også i denne testen:

6 trådløse mikroanlegg

Marantz M-CR610 og Boston Acoustics A 25

Perfekt allrounder

Spekket med funksjoner og tilkoblinger og ikke minst fabelaktig lydkvalitet, er dette klassens beste anlegg.

Anlegget har meget god basskontroll, og låter tøft når man spiller høyt. I tillegg er oppløsningen god nok til å få med overtonene og nerven i musikken. Legg til den lange utstyrslisten, og du har en vinner.
CD-receiveren fra Marantz kan godt pares med enda bedre høyttalere enn Boston Acoustics A 25, som er dette anleggets svakeste ledd.
Les hele testen

Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bak spakene, er hyggestunden et faktum.

Musikken låter varmt og fyldig, uten at det blir tregt i bassen av den grunn. Her er det snert, og musikken forfører med frodige sangstemmer og en naturlig klang. Pluss for DAB-radio og CD-spiller.
Vi skulle ønske det var mer kraft, slik at man kunne spille litt høyere før det begynner å skurre. Videre er ikke lydbildet så luftig og gassaktig som hos de beste, og dypbassen er naturligvis begrenset.
Les hele testen

NAD D3020 og B&W 686 S2

Ekte hi-fi

NAD og B&W gir ekte hi-fi-opplevelse, med et nøytralt, stort og luftig lydbilde.

Musikken gjengis i et stort og oppløst lydbilde som tidvis er en drøm å høre på. Spesielt stemmegjengivelsen er superb, med en nøytral klangbalanse og stort stereoperspektiv.
Høyttalerne skriker etter en enda bedre forsterker. Det kan låte litt flatt og livløst når man drar på, og bassen trenger mer kraft for å bli enda sprekere. Bluetooth kan gi dropouts.
Les hele testen

Philips DS9830

Lekre lydskapninger

Philips-høyttalerne med diskanten på stilk er et stilig alternativ til de tradisjonelle minianleggene. Men smaker det, så koster det…

Philips DS9830 er ikke bare morsomme å se på, men også engasjerende å lytte til. De leverer en fyldig og varm lyd med massevis av bass, tydelig stemmegjengivelse, og et åpent, presist lydbilde. Med støtte for Airplay og Spotify Connect får man enkel tilgang til en verden av musikk
Prisen er høy, og lyden har sin begrensning. Det kan lett låte litt hardt og stresset dersom man blir fristet til å spille for høyt. Uten innebygd radio eller CD krever det at man har en mobil eller pc som lydkilde.
Les hele testen

Panasonic SC-PMX9

Perfekt balanse

Panasonic er ikke nødvendigvis det første merket vi tenker på når det gjelder gode mini hi-fi systemer, men det inntrykket måtte vi revurdere etter å ha hørt SC-PMX9!

SC-PMX9 har flott byggekvalitet, enkel fjernbetjening og gode tilkoblingsmuligheter. Lydgjengivelsen er meget overbevisende, med en rik og fyldig bass som får musikken til å svinge.
Oppløsningen og detaljeringen i diskanten er ikke like fremtredende som de beste, men gir like fullt en behagelig avrundet lydsignatur.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Det enkleste er det beste

Verdensklasse!

dCS Network-DAC 2.0: Har du råd, har du lov!

Boksåpneren

Prisgunstig inngangsbillett

Klassens beste kjøp

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Scroll to Top