: Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bak spakene, er hyggestunden et faktum.
Lyd & Bilde mener
Musikken låter varmt og fyldig, uten at det blir tregt i bassen av den grunn. Her er det snert, og musikken forfører med frodige sangstemmer og en naturlig klang. Pluss for DAB-radio og CD-spiller.
Vi skulle ønske det var mer kraft, slik at man kunne spille litt høyere før det begynner å skurre. Videre er ikke lydbildet så luftig og gassaktig som hos de beste, og dypbassen er naturligvis begrenset.
Spesifikasjoner
  • Trådløst: Wifi (tilleggsutstyr)
  • Strømming: AirPlay, Spotify Connect, DLNA
  • Annet: CD-spiller, FM/DAB+, USB, Ethernet, coax, optisk
  • App-styring
  • Subwooferutgang
  • Effekt: 2 x 32 W (6 ohm)
  • Pris: 5.580 kr (m/ Wifi-adapter)
  • Web: yamaha.no
Annonse
Annonse
forfatter

For å kunne nyte musikken trådløst med Yamaha, trengs en Wifi-adapter, for eksempel Yamahas egen YWA-10, da anlegget ellers må kobles til nettverket med kabel. Skal du strømme høyoppløste musikkfiler helt opp til 192 kHz, er kabel anbefalt for best mulig stabilitet, men siden dette er en test av trådløse anlegg, bruker vi adapter.

Bortsett fra de gangene man vil nyte musikkfiler i høyere enn CD-kvalitet, er Spotify Connect eller AirPlay klart det mest praktiske. Vi bruker abonnementstjenesten Wimp HiFi, som gir CD-kvalitet direkte fra mobilen.

Lydkvalitet
Thomas Dybdahls myke, luftige falsettstemme på sangen ”The Love is Here” krever et anlegg med gode overtoner. Og Yamaha overbeviser fra første takt. Stemmen kommer langt bedre frem enn med Sony. Basstromma er fast og stram, men likevel fyldig og varm.

Der hvor klangen fra gitarkassa til Lars Winnerbäck på den lengtende balladen ” Vi åkte aldrig ut till havet” låter boksete og hul med Sony, er den langt mer naturlig gjengitt av Yamaha. Og den rustne stemmen til Lars kommer frem god, fyldig, og raspende. Klangen fra stålstrengeren til Mark Knopfler på folk/blues-sangen ”Privateering” klinger krispt og fint, og stemmen til Mark er også stor og klar. Yamaha har rett og slett en veldig god og fyldig mellomtonegjengivelse, fulgt opp av bra kropp i bassområdet. Derfor er også basstromma saftig og deilig.

Imidlertid vokser ikke lydbildet helt ut fra høyttalerne. Der hvor det henger i lufta med Philips, i hvert fall i det øvre registeret, er det litt mer kabinettlyd fra Yamahas høyttalere. En annen svakhet er at Yamaha med kompleks musikk begynner å skurre ved litt lavere lydnivåer enn vi ønsker. Dette tilskrives forsterkerdelen, som godt kunne vært kraftigere.

Øvrig utstyr
Yamaha skal ellers ha skryt for enkel fjernstyring med appen Network Player Controller. Her finnes både CD-spiller, DAB/DAB+ radio og en USB-inngang som er iPhone/iPad-kompatibel, og som fra USB-minne eller nettverksharddisk kan spille av høyoppløste lydfiler av typen FLAC og WAV. Trenger du mer bass, kan en subwoofer kobles til. Anlegget kommer standard uten trådløs nettverkstilkobling, da til 4.995 kroner.

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Også i denne testen:

Marantz M-CR610 og Boston Acoustics A 25

Perfekt allrounder

Spekket med funksjoner og tilkoblinger og ikke minst fabelaktig lydkvalitet, er dette klassens beste anlegg.

Anlegget har meget god basskontroll, og låter tøft når man spiller høyt. I tillegg er oppløsningen god nok til å få med overtonene og nerven i musikken. Legg til den lange utstyrslisten, og du har en vinner.
CD-receiveren fra Marantz kan godt pares med enda bedre høyttalere enn Boston Acoustics A 25, som er dette anleggets svakeste ledd.

NAD D3020 og B&W 686 S2

Ekte hi-fi

NAD og B&W gir ekte hi-fi-opplevelse, med et nøytralt, stort og luftig lydbilde.

Musikken gjengis i et stort og oppløst lydbilde som tidvis er en drøm å høre på. Spesielt stemmegjengivelsen er superb, med en nøytral klangbalanse og stort stereoperspektiv.
Høyttalerne skriker etter en enda bedre forsterker. Det kan låte litt flatt og livløst når man drar på, og bassen trenger mer kraft for å bli enda sprekere. Bluetooth kan gi dropouts.

Sony CMT-SBT300WB

Bomskudd uten bass

Sony er i skuddet for tiden med mange gode lyd- og bildeprodukter. Dessverre er ikke dette minianlegget et av dem…

Testens billigste anlegg, med svært gode tilkoblingsmuligheter. CD og DAB-radio, USB og trådløse lydtilkoblinger er Sony-anlegget rustet for det meste.
Generelt flat og uengasjerende lyd uten nevneverdig bass, gjør at vi heller vil anbefale å legge noen ekstra kroner i et bedre lydsystem.

Philips DS9830

Lekre lydskapninger

Philips-høyttalerne med diskanten på stilk er et stilig alternativ til de tradisjonelle minianleggene. Men smaker det, så koster det…

Philips DS9830 er ikke bare morsomme å se på, men også engasjerende å lytte til. De leverer en fyldig og varm lyd med massevis av bass, tydelig stemmegjengivelse, og et åpent, presist lydbilde. Med støtte for Airplay og Spotify Connect får man enkel tilgang til en verden av musikk
Prisen er høy, og lyden har sin begrensning. Det kan lett låte litt hardt og stresset dersom man blir fristet til å spille for høyt. Uten innebygd radio eller CD krever det at man har en mobil eller pc som lydkilde.

Panasonic SC-PMX9

Perfekt balanse

Panasonic er ikke nødvendigvis det første merket vi tenker på når det gjelder gode mini hi-fi systemer, men det inntrykket måtte vi revurdere etter å ha hørt SC-PMX9!

SC-PMX9 har flott byggekvalitet, enkel fjernbetjening og gode tilkoblingsmuligheter. Lydgjengivelsen er meget overbevisende, med en rik og fyldig bass som får musikken til å svinge.
Oppløsningen og detaljeringen i diskanten er ikke like fremtredende som de beste, men gir like fullt en behagelig avrundet lydsignatur.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Laser gir kraftig lys i opptil 150 tommers størrelse
I Steens hjemmekino er det plass til alle byens innbyggere!
Ny oppdatering lar deg koble til to subwoofere i et Sonos hjemmekinoanlegg.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Den er ikke sprek, den lader tregt og kjører ikke langt om gangen. Men Mazda MX-30 har et lydanlegg som mange vil misunne den.
Netatmo Smart Video Doorbell er blant få kablede smarte ringeklokker som fungerer med norsk strømforsyning. Her trenger du heller ikke abonnement for full funksjonalitet.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Geneva er tilbake med en gnistrende stereohøyttaler i et stilrent retrokabinett.
Volvos første elbil har alt som skal til for å bli en storselger, men det er to ting man skal huske på.
Fujifilm X-T200 er et perfekt startkamera for nysgjerrige fotografspirer.
Asus ZenBook Flip S UX371 er blant de beste hybride bærbare som kan kjøpes for penger akkurat nå. Spesielt skjermen er helt fantastisk.
Sony-zoomen koster en del, men den tekniske ytelsen gjør det mulig å forsvare prisen.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!