Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Philips DS9830

Lekre lydskapninger

Philips-høyttalerne med diskanten på stilk er et stilig alternativ til de tradisjonelle minianleggene. Men smaker det, så koster det…

Skrevet av / 24.10.14 - 05:00
Philips DS9830
Audun Hage

Philips-anlegget skiller seg markant fra de andre testdeltakerne. Det eneste man får er to høyttalere, hvor all elektronikken sitter innebygd i den ene høyttaleren. Heller ikke funksjonaliteten er helt på høyde med de andre anleggene, men ikke så langt i fra. Selv om Philips DS9830 mangler innebygd DAB-radio eller CD-spiller, kan den hente alt av musikk ved å koble den til et nettverk eller en iPhone.

Lydkvalitet
Vi var spente på hvordan disse futuristisk utseende høyttalerne ville gjøre det opp mot konkurrentene. I utgangspunktet har de en fordel ved at elektronikken er spesialtilpasset høyttalerne. På den annen side har vi litt blandet erfaring med aktive høyttalere der lyden overføres via den ene til den andre via høyttalerkabel. I dette tilfellet var det liten grunn til bekymring: Philips-høyttalerne leverer et glimrende stereoperspektiv, og en spenstig lydkarakter med fyldig bass og krisp diskantgjengivelse. Den dype røsta til Mark Knopfler ruver godt over høyttalerne, samtidig som vi får med oss de små detaljene i lydbildet.  Bassen er dyp og taktfast. Med lyd av en slik kvalitet blir vi fristet til å skru opp lyden enda mer, men da viser Philips-anlegget at det ikke har ubegrensede krefter. På høyere volum mister bassen litt kontrollen, og lyden låter beklemt. Philips DS9830 er i likhet med flere av konkurrentene tilpasset for å gi fyldig lyd på lave lydnivåer. Vi kunne gjerne tenkt oss flere EQ-innstillinger for å finjustere lyden for høyere lydnivå, men slik det er nå, måtte vi nøye oss med å bruke iPhonens egne lydinnstillinger.

Øvrig utstyr
De to Philips-høyttalerne er primært ment å være et trådløst anlegg der streaming er den viktigste musikkilden. Dette er et AirPlay-basert anlegg som kan benyttes sammen med Apple iOS og iTunes, men det støtter også Spotify Connect. Dermed kan både Apple og Android-brukere styre musikkavspillingen rett fra mobilen (så lenge de har en Spotify-konto). Philips-anlegget er meget enkelt å ta i bruk, og kobles til nettverket ved å kopiere mobilens nettverksinnstillinger.

Lyd & Bilde mener

Philips DS9830 er ikke bare morsomme å se på, men også engasjerende å lytte til. De leverer en fyldig og varm lyd med massevis av bass, tydelig stemmegjengivelse, og et åpent, presist lydbilde. Med støtte for Airplay og Spotify Connect får man enkel tilgang til en verden av musikk Prisen er høy, og lyden har sin begrensning. Det kan lett låte litt hardt og stresset dersom man blir fristet til å spille for høyt. Uten innebygd radio eller CD krever det at man har en mobil eller pc som lydkilde.

Også i denne testen:

6 trådløse mikroanlegg

Marantz M-CR610 og Boston Acoustics A 25

Perfekt allrounder

Spekket med funksjoner og tilkoblinger og ikke minst fabelaktig lydkvalitet, er dette klassens beste anlegg.

Anlegget har meget god basskontroll, og låter tøft når man spiller høyt. I tillegg er oppløsningen god nok til å få med overtonene og nerven i musikken. Legg til den lange utstyrslisten, og du har en vinner.
CD-receiveren fra Marantz kan godt pares med enda bedre høyttalere enn Boston Acoustics A 25, som er dette anleggets svakeste ledd.
Les hele testen

Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bak spakene, er hyggestunden et faktum.

Musikken låter varmt og fyldig, uten at det blir tregt i bassen av den grunn. Her er det snert, og musikken forfører med frodige sangstemmer og en naturlig klang. Pluss for DAB-radio og CD-spiller.
Vi skulle ønske det var mer kraft, slik at man kunne spille litt høyere før det begynner å skurre. Videre er ikke lydbildet så luftig og gassaktig som hos de beste, og dypbassen er naturligvis begrenset.
Les hele testen

NAD D3020 og B&W 686 S2

Ekte hi-fi

NAD og B&W gir ekte hi-fi-opplevelse, med et nøytralt, stort og luftig lydbilde.

Musikken gjengis i et stort og oppløst lydbilde som tidvis er en drøm å høre på. Spesielt stemmegjengivelsen er superb, med en nøytral klangbalanse og stort stereoperspektiv.
Høyttalerne skriker etter en enda bedre forsterker. Det kan låte litt flatt og livløst når man drar på, og bassen trenger mer kraft for å bli enda sprekere. Bluetooth kan gi dropouts.
Les hele testen

Sony CMT-SBT300WB

Bomskudd uten bass

Sony er i skuddet for tiden med mange gode lyd- og bildeprodukter. Dessverre er ikke dette minianlegget et av dem…

Testens billigste anlegg, med svært gode tilkoblingsmuligheter. CD og DAB-radio, USB og trådløse lydtilkoblinger er Sony-anlegget rustet for det meste.
Generelt flat og uengasjerende lyd uten nevneverdig bass, gjør at vi heller vil anbefale å legge noen ekstra kroner i et bedre lydsystem.
Les hele testen

Panasonic SC-PMX9

Perfekt balanse

Panasonic er ikke nødvendigvis det første merket vi tenker på når det gjelder gode mini hi-fi systemer, men det inntrykket måtte vi revurdere etter å ha hørt SC-PMX9!

SC-PMX9 har flott byggekvalitet, enkel fjernbetjening og gode tilkoblingsmuligheter. Lydgjengivelsen er meget overbevisende, med en rik og fyldig bass som får musikken til å svinge.
Oppløsningen og detaljeringen i diskanten er ikke like fremtredende som de beste, men gir like fullt en behagelig avrundet lydsignatur.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Det enkleste er det beste

Verdensklasse!

dCS Network-DAC 2.0: Har du råd, har du lov!

Boksåpneren

Prisgunstig inngangsbillett

Klassens beste kjøp

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Scroll to Top