: NAD D3020 og B&W 686 S2

Ekte hi-fi

NAD og B&W gir ekte hi-fi-opplevelse, med et nøytralt, stort og luftig lydbilde.
Lyd & Bilde mener
Musikken gjengis i et stort og oppløst lydbilde som tidvis er en drøm å høre på. Spesielt stemmegjengivelsen er superb, med en nøytral klangbalanse og stort stereoperspektiv.
Høyttalerne skriker etter en enda bedre forsterker. Det kan låte litt flatt og livløst når man drar på, og bassen trenger mer kraft for å bli enda sprekere. Bluetooth kan gi dropouts.
Spesifikasjoner
  • Trådløst: Bluetooth
  • Strømming: Bluetooth
  • Annet: coax, optisk og USB digital, AUX
  • Subwooferutgang
  • Effekt: 2 x 30 W (4-8 ohm)
  • Pris: 7.794 kr
  • Web: hifiklubben.no
Annonse
Annonse
forfatter

Forsterkeren NAD D3020 vil overta arven etter milepælen 3020 fra 1978. D3020 er langt mer kompakt og lett, men likevel 20 watt kraftigere, og tilpasset den digitale tidsalder. Trådløs musikk går via Bluetooth, her er ingen nettverkstilkobling. Vi bruker abonnementstjenesten Wimp Premium og ikke HiFi, da Wimps AAC-kodek sendes direkte over Bluetooth, mens Lossless formatet til Wimp HiFi går gjennom en viderekonvertering først.

Den oppgraderte utgaven av bokhyllehøyttaleren B&W DM686 har fått tilnavnet S2, blant annet med doble membraner for bedre avstiving, og flytende diskantoppheng for å redusere vibrasjoner.

Lydkvalitet
Selv om musikken ikke er ”lossless”, er dette i en helt annen liga enn de fire rimeligere anleggene. Mark Knopflers stemme står ut fra høyttalerne, og gitaren klirrer krispt og deilig. Bassen oppleves tidvis litt slank, fordi anlegget ikke har lagt til noe kunstig bass. Det hele låter mer lineært og oppløst. Og når resten av bandet kommer inn, med tunge trommer og bassgitar, følger anlegget opp med god tyngde og dynamikk.

Singer/songwriter Melissa Horne får den klart beste pianolyden så langt. Gitaren skiller seg fra munnspillet på en helt annen måte. Og den skjøre stemmen til Melissa selv skildres så det nesten går kaldt nedover ryggen. Dette beviser at kvaliteten på anlegget er viktigere enn at musikkfilene må være lossless.

Det er likevel ganske klart at høyttalerne skriker etter en enda bedre forsterker. NAD D3020 gjør jobben greit, og låter enda bedre med kablet utstyr, men den er ikke helt kraftig nok til å få frem den store dynamiske kontrasten som vi vet høyttalerne er i stand til.

Bluetooth kan gi dropouts, derfor kan det lønne seg å legge telefonen eller hva du nå bruker, i nærheten av anlegget mens den spiller.

Øvrig utstyr
Bluetooth er nok ikke hovedbruksområdet for NAD-forsterkeren. Den har både koaksial og optisk digitalinngang på baksiden, i tillegg til en USB-inngang som tar over for datamaskinens lydkort. Best resultat får man av å bruke kabel av noe slag. I tillegg finnes en analoginngang, hvor for eksempel en separat platespillerforsterker kan tilkobles. En subwooferutgang kan med fordel brukes om ekte dypbass ønskes. Sterk minus for håpløs fjernkontroll.

Også i denne testen:

Marantz M-CR610 og Boston Acoustics A 25

Perfekt allrounder

Spekket med funksjoner og tilkoblinger og ikke minst fabelaktig lydkvalitet, er dette klassens beste anlegg.

Anlegget har meget god basskontroll, og låter tøft når man spiller høyt. I tillegg er oppløsningen god nok til å få med overtonene og nerven i musikken. Legg til den lange utstyrslisten, og du har en vinner.
CD-receiveren fra Marantz kan godt pares med enda bedre høyttalere enn Boston Acoustics A 25, som er dette anleggets svakeste ledd.

Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bak spakene, er hyggestunden et faktum.

Musikken låter varmt og fyldig, uten at det blir tregt i bassen av den grunn. Her er det snert, og musikken forfører med frodige sangstemmer og en naturlig klang. Pluss for DAB-radio og CD-spiller.
Vi skulle ønske det var mer kraft, slik at man kunne spille litt høyere før det begynner å skurre. Videre er ikke lydbildet så luftig og gassaktig som hos de beste, og dypbassen er naturligvis begrenset.

Sony CMT-SBT300WB

Bomskudd uten bass

Sony er i skuddet for tiden med mange gode lyd- og bildeprodukter. Dessverre er ikke dette minianlegget et av dem…

Testens billigste anlegg, med svært gode tilkoblingsmuligheter. CD og DAB-radio, USB og trådløse lydtilkoblinger er Sony-anlegget rustet for det meste.
Generelt flat og uengasjerende lyd uten nevneverdig bass, gjør at vi heller vil anbefale å legge noen ekstra kroner i et bedre lydsystem.

Philips DS9830

Lekre lydskapninger

Philips-høyttalerne med diskanten på stilk er et stilig alternativ til de tradisjonelle minianleggene. Men smaker det, så koster det…

Philips DS9830 er ikke bare morsomme å se på, men også engasjerende å lytte til. De leverer en fyldig og varm lyd med massevis av bass, tydelig stemmegjengivelse, og et åpent, presist lydbilde. Med støtte for Airplay og Spotify Connect får man enkel tilgang til en verden av musikk
Prisen er høy, og lyden har sin begrensning. Det kan lett låte litt hardt og stresset dersom man blir fristet til å spille for høyt. Uten innebygd radio eller CD krever det at man har en mobil eller pc som lydkilde.

Panasonic SC-PMX9

Perfekt balanse

Panasonic er ikke nødvendigvis det første merket vi tenker på når det gjelder gode mini hi-fi systemer, men det inntrykket måtte vi revurdere etter å ha hørt SC-PMX9!

SC-PMX9 har flott byggekvalitet, enkel fjernbetjening og gode tilkoblingsmuligheter. Lydgjengivelsen er meget overbevisende, med en rik og fyldig bass som får musikken til å svinge.
Oppløsningen og detaljeringen i diskanten er ikke like fremtredende som de beste, men gir like fullt en behagelig avrundet lydsignatur.
Har du dette produktet?
Gi din karakter.

0 / 5. Antall stemmer 0

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.
Annonse
Annonse

Les også

LG Display tilbyr flere nye OLED skjermstørrelser i 2021, deriblant en etterlengtet 42-tommer. Spørsmålet er hvilken av TV-produsentene som biter på først?
LG viser frem både små og store TV-er under CES 2021, men denne tar kaka.
TCL satser tungt på den nye MiniLED-teknologien, med flere modeller i planene for 2021.
LG har en rekke TV-nyheter på gang i år, deriblant et helt nytt OLED-panel!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Så velutstyrt, og så riktig. Primare I35 Prisma snakker sannheten, med stram lyd og flott klang. Så spiller den hva det skal være av filer og tjenester.
Unik bærbar til kreative profesjonelle med begrenset budsjett. Skjermen er smart, men prisen er stiv.
Sony har krympet sitt beste allroundkamera, det har både positive og negative sider.
JBL 4349 er ikke som andre høyttalere. De er mye, mye fetere!
Ledvance har meldt seg på i kampen om å levere smart lys til det smarte hjem. Det er enkelt – og ikke særlig dyrt.
Philips har forent sin fargesprakende OLED-TV med en potent lydplanke fra Bowers & Wilkins. Resultatet er en skikkelig drømme-TV!
Robotstøvsugerne er selvkjørende computere som kan fjerne støvet, vaske gulvet – og holde vakt.
Slanke høyttalere med voksen bass er ikke lett å finne, med mindre de heter PMC.
Er du sugen på ekte 8K-oppløsning uten å betale en formue? Da kan Samsung Q700T være rett medisin.
Fairphone 3 vil gjerne redde klimaet og gi deg god samvittighet på samme tid. Men selv om den grunnleggende ideen er god, feiler mobilen totalt.
Thorens er endelig der de skal være med en av de beste platespillerne vi har testet på lenge.
Nikon har lyttet til kritikken og perfeksjonert Z6 II, som med ett ble et av de beste kameraene du kan kjøpe.