TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Marantz M-CR610 og Boston Acoustics A 25

Perfekt allrounder

Spekket med funksjoner og tilkoblinger og ikke minst fabelaktig lydkvalitet, er dette klassens beste anlegg.

forfatter
Publisert 24.10.14 - 05:40
L&B mener
Anlegget har meget god basskontroll, og låter tøft når man spiller høyt. I tillegg er oppløsningen god nok til å få med overtonene og nerven i musikken. Legg til den lange utstyrslisten, og du har en vinner.
CD-receiveren fra Marantz kan godt pares med enda bedre høyttalere enn Boston Acoustics A 25, som er dette anleggets svakeste ledd.
Spesifikasjoner
 • Trådløst: Wifi
 • Strømming: AirPlay, Spotify, DLNA
 • Annet: CD-spiller, FM/DAB+, USB, Ethernet, optisk
 • App-styring
 • Subwooferutgang
 • Effekt: 2 x 50 W (6 ohm)
 • Pris: 7.995 kr
 • Web: akustikk.no
Veil. pris 7995Pr. 24.10.14 Produktside

NO gullikon 2014.indd

Menysystemet snakker flere språk, med svensk som nærmeste morsmål. Anlegget kobles enkelt til det trådløse nettverket hvis du har en WPS-ruter. Ellers kreves passord og litt blaing i alfabetet med piltastene på fjernkontrollen.

Til trådløs strømming velger vi Wimp HiFi med CD-kvalitet, strømmet gjennom anlegget via AirPlay. Spotify er innebygd, men fordi Spotify Connect for tiden er fraværende, er man avhengig av Marantz sitt eget brukergrensesnitt via mobil-appen Marantz Remote App, som ikke blir like intuitivt.

Marantz og Boston har samme distribusjon. Marantz M-CR610 selges ofte sammen med Boston Acoustics A 25, derfor er det naturlig å teste denne kombinasjonen.

Lydkvalitet
Vi var skeptisk til så rimelige høyttalere med en CD-receiver til 6.000 kroner. Anlegget overrasket imidlertid med en god og stram bass, med virkelig saftige rytmer fra trommene på Thomas Dybdahls ”This Love is Here To Stay”. Kontrollen er bedre enn med NAD og B&W, selv om B&W-høyttalerne egentlig er bedre. Marantz-receiveren har nemlig bedre kontroll på høyttalerne, enn hva NAD D3020 har. Falsett-stemmen til Thomas er på sin side ikke fullt så luftig og nyansert her som med NAD og B&W.

Men kombinasjonen er et bedre kompromiss. Melissa Horns stemme låter vakkert, og med en skikkelig frodig bassgjengivelse er lyden meget lett å like, samtidig som det er detaljer nok til å få frem nerven. Og når vi får lyst til å guffe opp lydnivået, sier ikke anlegget nei. Boston-høyttalerne er lettdrevne, og Marantz har guffe nok til å blåse liv i musikken.

Den store kroppen i lydbildet, kombinert med at det er nok luft til at vi kommer tett på musikken, gjør dette til vårt favorittanlegg. Bedre lyd til 8.000 kroner skal man lete lenge etter!

Øvrig utstyr
Foruten nettverkstilkoblinger med mange strømmemuligheter, deriblant høyoppløste musikkfiler fra en nettverksharddisk, byr Marantz på både FM og DAB/DAB+, CD-spiller og optisk digitalinngang. To USB-innganger spiller fra minnepinner eller iPhone/iPad, og to analoge AUX-innganger er på plass i tillegg til subwooferutgang. Vil du spare penger, kan du alternativt kjøpe Marantz M-CR510, som nå koster 3.995 kroner og selges med de samme høyttalerne for 5.995 kroner. Da får du samme ytelse, men uten CD-spiller og DAB.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

Også i denne testen:

Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bak spakene, er hyggestunden et faktum.

Musikken låter varmt og fyldig, uten at det blir tregt i bassen av den grunn. Her er det snert, og musikken forfører med frodige sangstemmer og en naturlig klang. Pluss for DAB-radio og CD-spiller.
Vi skulle ønske det var mer kraft, slik at man kunne spille litt høyere før det begynner å skurre. Videre er ikke lydbildet så luftig og gassaktig som hos de beste, og dypbassen er naturligvis begrenset.

NAD D3020 og B&W 686 S2

Ekte hi-fi

NAD og B&W gir ekte hi-fi-opplevelse, med et nøytralt, stort og luftig lydbilde.

Musikken gjengis i et stort og oppløst lydbilde som tidvis er en drøm å høre på. Spesielt stemmegjengivelsen er superb, med en nøytral klangbalanse og stort stereoperspektiv.
Høyttalerne skriker etter en enda bedre forsterker. Det kan låte litt flatt og livløst når man drar på, og bassen trenger mer kraft for å bli enda sprekere. Bluetooth kan gi dropouts.

Sony CMT-SBT300WB

Bomskudd uten bass

Sony er i skuddet for tiden med mange gode lyd- og bildeprodukter. Dessverre er ikke dette minianlegget et av dem…

Testens billigste anlegg, med svært gode tilkoblingsmuligheter. CD og DAB-radio, USB og trådløse lydtilkoblinger er Sony-anlegget rustet for det meste.
Generelt flat og uengasjerende lyd uten nevneverdig bass, gjør at vi heller vil anbefale å legge noen ekstra kroner i et bedre lydsystem.

Philips DS9830

Lekre lydskapninger

Philips-høyttalerne med diskanten på stilk er et stilig alternativ til de tradisjonelle minianleggene. Men smaker det, så koster det…

Philips DS9830 er ikke bare morsomme å se på, men også engasjerende å lytte til. De leverer en fyldig og varm lyd med massevis av bass, tydelig stemmegjengivelse, og et åpent, presist lydbilde. Med støtte for Airplay og Spotify Connect får man enkel tilgang til en verden av musikk
Prisen er høy, og lyden har sin begrensning. Det kan lett låte litt hardt og stresset dersom man blir fristet til å spille for høyt. Uten innebygd radio eller CD krever det at man har en mobil eller pc som lydkilde.

Panasonic SC-PMX9

Perfekt balanse

Panasonic er ikke nødvendigvis det første merket vi tenker på når det gjelder gode mini hi-fi systemer, men det inntrykket måtte vi revurdere etter å ha hørt SC-PMX9!

SC-PMX9 har flott byggekvalitet, enkel fjernbetjening og gode tilkoblingsmuligheter. Lydgjengivelsen er meget overbevisende, med en rik og fyldig bass som får musikken til å svinge.
Oppløsningen og detaljeringen i diskanten er ikke like fremtredende som de beste, men gir like fullt en behagelig avrundet lydsignatur.
forfatter

Audun Hage

(f. 1981): Redaksjonssjef. Audun ble ansatt som journalist hos Lyd & Bilde i 2004 og har spilt en aktiv rolle i utviklingen av L&B som magasin og nettsted. Audun er ekstremt kvalitetsbevisst, og kjent for sine kresne ører og skarpe blikk. Som redaksjonssjef holder han et våkent øye med alt journalistene skriver. Han er også ansvarlig for Lyd & Bildes TV-tester.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nye og bedre musikkstrømmere fra Auralic Auralic Aries G1.1 og Altair G1.1 får oppdatert estetikk, bedre isolasjon og vibrasjonsdemping, og støtter endelig AirPlay 2.
Nå kan du designe din egen Burmester-stereo Det er lov å drømme! Med Burmesters nye AR-app kan du selv sette sammen et anlegg og teste plasseringen i eget hjem.
Rimelig inngangsbillett til høyoppløst lyd Strømming og lydkvalitet går hånd i hånd med Wiim Mini, som er en enkel måte å strømme høyoppløst på.
En velkommen opplevelse med mykere tonalitet Vi kan være enige om at teknologi skal være for alle. Men trenger man virkelig å gjøre det så tåpelig?
Prisbelønnet RIAA i ny utgave Verteres platespillerforsterker har kommet i en oppdatert utgave, kalt Phono-1 MKII L
Det beste kjøpet i klassen Pro-Ject Debut Pro markerer selskapets 30-årsjubileum med stil og finesse.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend