Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Marantz M-CR610 og Boston Acoustics A 25

Perfekt allrounder

Spekket med funksjoner og tilkoblinger og ikke minst fabelaktig lydkvalitet, er dette klassens beste anlegg.

Skrevet av / 24.10.14 - 05:40
Marantz M-CR610 og Boston Acoustics A 25
Audun Hage

NO gullikon 2014.indd

Menysystemet snakker flere språk, med svensk som nærmeste morsmål. Anlegget kobles enkelt til det trådløse nettverket hvis du har en WPS-ruter. Ellers kreves passord og litt blaing i alfabetet med piltastene på fjernkontrollen.

Til trådløs strømming velger vi Wimp HiFi med CD-kvalitet, strømmet gjennom anlegget via AirPlay. Spotify er innebygd, men fordi Spotify Connect for tiden er fraværende, er man avhengig av Marantz sitt eget brukergrensesnitt via mobil-appen Marantz Remote App, som ikke blir like intuitivt.

Marantz og Boston har samme distribusjon. Marantz M-CR610 selges ofte sammen med Boston Acoustics A 25, derfor er det naturlig å teste denne kombinasjonen.

Lydkvalitet
Vi var skeptisk til så rimelige høyttalere med en CD-receiver til 6.000 kroner. Anlegget overrasket imidlertid med en god og stram bass, med virkelig saftige rytmer fra trommene på Thomas Dybdahls ”This Love is Here To Stay”. Kontrollen er bedre enn med NAD og B&W, selv om B&W-høyttalerne egentlig er bedre. Marantz-receiveren har nemlig bedre kontroll på høyttalerne, enn hva NAD D3020 har. Falsett-stemmen til Thomas er på sin side ikke fullt så luftig og nyansert her som med NAD og B&W.

Men kombinasjonen er et bedre kompromiss. Melissa Horns stemme låter vakkert, og med en skikkelig frodig bassgjengivelse er lyden meget lett å like, samtidig som det er detaljer nok til å få frem nerven. Og når vi får lyst til å guffe opp lydnivået, sier ikke anlegget nei. Boston-høyttalerne er lettdrevne, og Marantz har guffe nok til å blåse liv i musikken.

Den store kroppen i lydbildet, kombinert med at det er nok luft til at vi kommer tett på musikken, gjør dette til vårt favorittanlegg. Bedre lyd til 8.000 kroner skal man lete lenge etter!

Øvrig utstyr
Foruten nettverkstilkoblinger med mange strømmemuligheter, deriblant høyoppløste musikkfiler fra en nettverksharddisk, byr Marantz på både FM og DAB/DAB+, CD-spiller og optisk digitalinngang. To USB-innganger spiller fra minnepinner eller iPhone/iPad, og to analoge AUX-innganger er på plass i tillegg til subwooferutgang. Vil du spare penger, kan du alternativt kjøpe Marantz M-CR510, som nå koster 3.995 kroner og selges med de samme høyttalerne for 5.995 kroner. Da får du samme ytelse, men uten CD-spiller og DAB.

Lyd & Bilde mener

Anlegget har meget god basskontroll, og låter tøft når man spiller høyt. I tillegg er oppløsningen god nok til å få med overtonene og nerven i musikken. Legg til den lange utstyrslisten, og du har en vinner. CD-receiveren fra Marantz kan godt pares med enda bedre høyttalere enn Boston Acoustics A 25, som er dette anleggets svakeste ledd.

Også i denne testen:

6 trådløse mikroanlegg

Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bak spakene, er hyggestunden et faktum.

Musikken låter varmt og fyldig, uten at det blir tregt i bassen av den grunn. Her er det snert, og musikken forfører med frodige sangstemmer og en naturlig klang. Pluss for DAB-radio og CD-spiller.
Vi skulle ønske det var mer kraft, slik at man kunne spille litt høyere før det begynner å skurre. Videre er ikke lydbildet så luftig og gassaktig som hos de beste, og dypbassen er naturligvis begrenset.
Les hele testen

NAD D3020 og B&W 686 S2

Ekte hi-fi

NAD og B&W gir ekte hi-fi-opplevelse, med et nøytralt, stort og luftig lydbilde.

Musikken gjengis i et stort og oppløst lydbilde som tidvis er en drøm å høre på. Spesielt stemmegjengivelsen er superb, med en nøytral klangbalanse og stort stereoperspektiv.
Høyttalerne skriker etter en enda bedre forsterker. Det kan låte litt flatt og livløst når man drar på, og bassen trenger mer kraft for å bli enda sprekere. Bluetooth kan gi dropouts.
Les hele testen

Sony CMT-SBT300WB

Bomskudd uten bass

Sony er i skuddet for tiden med mange gode lyd- og bildeprodukter. Dessverre er ikke dette minianlegget et av dem…

Testens billigste anlegg, med svært gode tilkoblingsmuligheter. CD og DAB-radio, USB og trådløse lydtilkoblinger er Sony-anlegget rustet for det meste.
Generelt flat og uengasjerende lyd uten nevneverdig bass, gjør at vi heller vil anbefale å legge noen ekstra kroner i et bedre lydsystem.
Les hele testen

Philips DS9830

Lekre lydskapninger

Philips-høyttalerne med diskanten på stilk er et stilig alternativ til de tradisjonelle minianleggene. Men smaker det, så koster det…

Philips DS9830 er ikke bare morsomme å se på, men også engasjerende å lytte til. De leverer en fyldig og varm lyd med massevis av bass, tydelig stemmegjengivelse, og et åpent, presist lydbilde. Med støtte for Airplay og Spotify Connect får man enkel tilgang til en verden av musikk
Prisen er høy, og lyden har sin begrensning. Det kan lett låte litt hardt og stresset dersom man blir fristet til å spille for høyt. Uten innebygd radio eller CD krever det at man har en mobil eller pc som lydkilde.
Les hele testen

Panasonic SC-PMX9

Perfekt balanse

Panasonic er ikke nødvendigvis det første merket vi tenker på når det gjelder gode mini hi-fi systemer, men det inntrykket måtte vi revurdere etter å ha hørt SC-PMX9!

SC-PMX9 har flott byggekvalitet, enkel fjernbetjening og gode tilkoblingsmuligheter. Lydgjengivelsen er meget overbevisende, med en rik og fyldig bass som får musikken til å svinge.
Oppløsningen og detaljeringen i diskanten er ikke like fremtredende som de beste, men gir like fullt en behagelig avrundet lydsignatur.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Har du sett på maken

Hegel slutter ikke å overraske

Det enkleste er det beste

Verdensklasse!

dCS Network-DAC 2.0: Har du råd, har du lov!

Boksåpneren

Prisgunstig inngangsbillett

Klassens beste kjøp

Spiller med glødende engasjement

Moderne nostalgi

Musikkstreameren knuser alle fordommer

Sensasjonelt god nettverksspiller

Scroll to Top