Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Panasonic SC-PMX9

Perfekt balanse

Panasonic er ikke nødvendigvis det første merket vi tenker på når det gjelder gode mini hi-fi systemer, men det inntrykket måtte vi revurdere etter å ha hørt SC-PMX9!

Skrevet av / 24.10.14 - 05:00
Panasonic SC-PMX9
Audun Hage

Vi forbinder Panasonic mest med TV-er, video og fotoprodukter som gir god kvalitet til en fornuftig pris. Lydproduktene deres har vi derimot ofte kunnet styre vår begeistring for: Minianleggene har til tider vært preget av billige løsninger, og ikke alltid nådd opp mot konkurrentene. Men med dette anlegget får pipa en annen låt!

En flott finish i børstet aluminium gir sammen med høyglanslakkerte høyttalere et solid kvalitetsinntrykk. Mulighetene til å spille av musikk er også mange: Foruten CD-spiller finnes innebygd dokking for iPhone, med støtte for den nye Lightning-kontakten. Anlegget støtter trådløs musikkavspilling fra mobilen via Bluetooth, og fra nettverket via DLNA. I alle tilfeller fant vi at Panasonic-anlegget var enkelt å sette opp.

Lydkvalitet
Utseende og utstyr er vel og bra, men det var lyden som virkelig overrasket oss. Lyden er nemlig mer engasjerende, livlig og fyldig enn vi hadde forventet. Vi startet med Thomas Dybdahl, og SC-PMX9 gjengir fint detaljene i hans lavmælte, lyse vokal med masse energi og klarhet, samtidig som gitarklangen er imponerende fyldig. Den varme mellomtonen får Lars Winnerbäcks stemme til å låte realistisk. Ikke bare det, basstromma på Mark Knopflers ”Privateering” smeller til med overbevisende kraft og tyngde, og gjør anlegget meget engasjerende å lytte til.

To diskanter pr. høyttaler gjengir toppen av frekvensområdet mer kontrollert og balansert enn flere av testdeltakerne. Ikke helt på nivå med de dyreste anleggene fra Marantz og NAD: det krevende pianospillet til Melissa Horn mangler for eksempel litt snert, og de lyseste klangfargene er noe dempet. Stemmen til Melissa kommer derimot utmerket godt frem.

Man kan anta at Panasonic har valgt en avrundet diskant for å gjøre lytteopplevelsen mer behagelig og mindre avslørende overfor dårlige opptak. Anlegget har også en bassheving kalt Dynamic Bass, som gir mer fylde i bassen på lavere lyttenivåer. Ikke helt hi-fi korrekt, men bidrar til meget fyldig og behagelig lyd på siviliserte lyttevolum.

Øvrig utstyr
En fjernkontroll styrer alle funksjoner, men en mer elegant måte er med Panasonics egne mobil-apper for iOS og Android. Vi har testet Panasonic SC-PMX9 i en versjon uten DAB/DAB+. Derimot finnes det en variant som heter SC-PMX9DB, som ellers er likt, men har DAB/DAB+.

Lyd & Bilde mener

SC-PMX9 har flott byggekvalitet, enkel fjernbetjening og gode tilkoblingsmuligheter. Lydgjengivelsen er meget overbevisende, med en rik og fyldig bass som får musikken til å svinge. Oppløsningen og detaljeringen i diskanten er ikke like fremtredende som de beste, men gir like fullt en behagelig avrundet lydsignatur.

Også i denne testen:

6 trådløse mikroanlegg

Marantz M-CR610 og Boston Acoustics A 25

Perfekt allrounder

Spekket med funksjoner og tilkoblinger og ikke minst fabelaktig lydkvalitet, er dette klassens beste anlegg.

Anlegget har meget god basskontroll, og låter tøft når man spiller høyt. I tillegg er oppløsningen god nok til å få med overtonene og nerven i musikken. Legg til den lange utstyrslisten, og du har en vinner.
CD-receiveren fra Marantz kan godt pares med enda bedre høyttalere enn Boston Acoustics A 25, som er dette anleggets svakeste ledd.
Les hele testen

Yamaha MCR-N560D

Behagelige toner

Med Yamaha bak spakene, er hyggestunden et faktum.

Musikken låter varmt og fyldig, uten at det blir tregt i bassen av den grunn. Her er det snert, og musikken forfører med frodige sangstemmer og en naturlig klang. Pluss for DAB-radio og CD-spiller.
Vi skulle ønske det var mer kraft, slik at man kunne spille litt høyere før det begynner å skurre. Videre er ikke lydbildet så luftig og gassaktig som hos de beste, og dypbassen er naturligvis begrenset.
Les hele testen

NAD D3020 og B&W 686 S2

Ekte hi-fi

NAD og B&W gir ekte hi-fi-opplevelse, med et nøytralt, stort og luftig lydbilde.

Musikken gjengis i et stort og oppløst lydbilde som tidvis er en drøm å høre på. Spesielt stemmegjengivelsen er superb, med en nøytral klangbalanse og stort stereoperspektiv.
Høyttalerne skriker etter en enda bedre forsterker. Det kan låte litt flatt og livløst når man drar på, og bassen trenger mer kraft for å bli enda sprekere. Bluetooth kan gi dropouts.
Les hele testen

Sony CMT-SBT300WB

Bomskudd uten bass

Sony er i skuddet for tiden med mange gode lyd- og bildeprodukter. Dessverre er ikke dette minianlegget et av dem…

Testens billigste anlegg, med svært gode tilkoblingsmuligheter. CD og DAB-radio, USB og trådløse lydtilkoblinger er Sony-anlegget rustet for det meste.
Generelt flat og uengasjerende lyd uten nevneverdig bass, gjør at vi heller vil anbefale å legge noen ekstra kroner i et bedre lydsystem.
Les hele testen

Philips DS9830

Lekre lydskapninger

Philips-høyttalerne med diskanten på stilk er et stilig alternativ til de tradisjonelle minianleggene. Men smaker det, så koster det…

Philips DS9830 er ikke bare morsomme å se på, men også engasjerende å lytte til. De leverer en fyldig og varm lyd med massevis av bass, tydelig stemmegjengivelse, og et åpent, presist lydbilde. Med støtte for Airplay og Spotify Connect får man enkel tilgang til en verden av musikk
Prisen er høy, og lyden har sin begrensning. Det kan lett låte litt hardt og stresset dersom man blir fristet til å spille for høyt. Uten innebygd radio eller CD krever det at man har en mobil eller pc som lydkilde.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Sonos-killeren

Trådløs kraftpakke

Har aldri vært bedre

Kompakt sportscoupé

Klasse D låter som klasse A

Ekstremt vellydende (og litt sær) musikkstreamer

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Scroll to Top