Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

: Line Magnetic LM-502CA

To konvertere i én

Kinesiske Line Magnetic har laget en digitalomvandler med rør på utgangen. Men du kan også velge vanlig transistor.

Skrevet av / 31.07.14 - 16:49
Line Magnetic LM-502CA
Geir Gråbein Nordby

Line Magnetic har spesialisert seg på rørforsterkere, og har et ganske fett utvalg på menyen. Deriblant noen reproduksjoner av klassiske Western Electric forsterkere. Når de da også har en digitalomvandler i sortimentet, er det bare rett og rimelig at denne også har rør i analogtrinnet.

Det gjøres et poeng ut av at rørkretsen er skikkelig separert, og ikke bare en enkel buffer for å lage ”rørlyd”. Utgangstrinnet består av ett likeretterrør (6Z4) og to 12AU7-rør.

Alle de digitale inngangene, inkludert USB, støtter opptil 32-bit/192 kHz overføring. For Windows må medfølgende driver installeres. DSD støttes ikke, selv om ESS Sabre DAC-chipen faktisk gjør det. Litt merkelig at ikke LM har inkludert støtte for dette.

Brukervennlighet
LM-502CA er enkel å bruke. Velg inngang med en av knappene til høyre, og med knappen til venstre for disse kan du velge om du vil benytte rørutgangen eller la signalet i stedet gå gjennom vanlige transistorer. Omvandleren håndhilser på alle signaler den får servert uten å nøle, og tegnruten viser hvilken samplingfrekvens som spilles av. Jeg savner fjernkontroll for å skifte mellom transistor og rør, og dessuten mulighet for variabelt lydnivå.

Lydkvalitet
Med transistorutgangen har DAC-en rask transientrespons, rytmene leveres kjapt, og musikken kommer klart og tydelig frem. Men lydbildet er i overkant sterilt, og oppleves tidvis som noe anstrengt.

Selv om det ikke er noen selvfølge at rørutgangen låter bedre, så gjør den det i dette tilfellet. Lydbildet er en anelse mykere og varmere, akkurat nok til å skape den nødvendige roen. Hi-hat-en på Daft Punks elektroniske funklåt ”The Game of Love” avspilt i studiokvalitet (24-bit/88,2 kHz) låter vesentlig roligere og mindre stikkende, samtidig som basstromma er fetere. Det som kan stikke litt ved høyt lydnivå med transistor får en langt mer behagelig musikkgjengivelse med rør. Som om sjelen fra musikken kommer bedre frem.

Høyoppløst jazz fra Hoff Ensembles ”Silent Winter Night” i 24-bit/192 kHz er meget behagelig å lytte til. Arild Andersens kontrabass drar ikke på like mye i bunnen som jeg ønsker, lydbildet er litt lett på tå. Det hele er meget behagelig å lytte til, stemmen til Unni Wilhelmsen er luftig, og trompeten har fylden i sitt viktige mellomtoneregister. Det mangler bare litt trøkk og pågangsmot sammenlignet med de aller beste, og størrelsen på lydbildet er heller ikke helt i toppklasse.

En fordel Line Magnetic har er at den runder av spisse innspillinger. ”Automatic For the People” av R.E.M. er litt røff i kantene, cymbalene kan fort bli stikkende. Ikke med LM-502CA, som sminker lyden akkurat nok til at det blir behagelig.

Konklusjon
Line Magnetic LM-502CA er en digitalomvandler med både transistor- og rørutgang, så man kan velge. Transistorutgangen har en litt mer attakkert spillestil, men mangler oppløsningen og fylden fra rørutgangen. Vi foretrekker derfor rør.

Lyden er meget behagelig, med en fin fylde i mellomtoneregisteret og en deilig gjengivelse av cymbaler i overtoneområdet. Bassrytmer kunne vært litt mer kontante og aggressive, og vi kunne gjerne ønsket oss et enda større og dypere lydlandskap.

Lyd & Bilde mener

Med både rør og transistor lar denne DAC-en deg velge om du ønsker en varm og musikalsk klang, eller mer rytme og snert. Spesielt med rør låter det meget behagelig og deilig. Det mangler litt trøkk i bassrytmene, og vi ønsker et litt større lydbilde. Volumkontroll mangler.

Også i denne testen:

6 digitalomvandlere

Auralic Vega

Musikken mellom tonene

Ingen i klassen skildrer rommet i lydbildet som Auralic Vega, som understreker at det er musikk også mellom tonene.

Auralic tar pusten fra oss fra begynnelse til slutt. Usedvanlig oppløste toner, og kontante rytmer. Balanserer hele lydbildet makeløst bra! Ulike filterinnstillinger gir muligheter.
Kommer ikke på noe, annet enn at et så rått produkt gjerne kunne hatt hodetelefonutgang. Men da hadde det fort blitt dyrt!
Les hele testen

Bryston BDA-2

Opphøyd sannhet

Digitalomvandleren fra Bryston er blant de mest detaljerte og oppløste i klassen.

Bryston låter superoppløst og distinkt hele veien, med overlegent detaljnivå og et gigantisk lydbilde.
Fjernkontroll er (dyrt) ekstrautstyr, og volumkontroll er mangelvare.
Les hele testen

Electrocompaniet ECD 2

Med knyttet neve

Dette er den strammeste og mest potente bassen vi har hørt på lenge. Det hele balanseres med flotte toner også oppover.

Sjeldent har vi hørt en digitalomvandler med så tøff bass. Lydbildet er samtidig både balansert og stort, også oppover i overtonene.
Her mangler bare det siste lille av mikronyanser i toppen, for at Electrocompaniet skal gruse hele gjengen.
Les hele testen

Asus Xonar Essence III

Ambisiøs toppmodell

Dataprodusent Asus søker innpass i hi-fi-bransjen med sin dyreste – og beste – digitalkonverter noensinne.

Ekte dual-mono-DAC med en skikkelig påkostet hodetelefonforsterker. Bassregisteret låter usedvanlig kontant, og DAC-en driver så å si alle hodetelefoner.
Det er først og fremst oppløsning i overtonene som mangler her.
Les hele testen

Naim DAC-V1

Mye for pengene

Naims bidrag er en kompakt digitalomvandler med fjernkontroll, variabelt lydnivå og hodetelefonutgang. Og den låter flott.

Meget velutstyrt, og har til og med innebygd hodetelefonforsterker. DAC-V1 har full kontroll på lydbildet, spesielt i mellomtoneregisteret. Glimrende til prisen!
Lydbildet kunne vært noe større.
Les hele testen

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kompakt sportscoupé

Klasse D låter som klasse A

Ekstremt vellydende (og litt sær) musikkstreamer

Du vil ikke tro hvor svært forsterkerne låter

Referanselyd i premium-klassen

Finn CD-samlingen frem igjen

Sensasjonelt godt kjøp

Sjarmerende kassettspiller

Lydkortet pensjonerer din high-end DAC

Spiller best uten

Bordanlegget som har alt

Et uvanlig godt kjøp

Scroll to Top