Search
Generic filters

TEST: Ultimate Ears Hyperboom

Den ultimate hagehøyttaleren

Ultimate Ears Hyperboom er så latterlig fet til prisen, at alle burde ha en. Eller to.

Karakter
Ultimate Ears Hyperboom

Lyd & Bilde mener

Spretten dynamikk, digert lydbilde og godt balansert klang, med ikke så rent lite finesse og raffinement. To Hyperboom spiller grisehøyt. Solid kvalitetsinntrykk. Sprutsikker.
Støtter kun Spotify på Android, ingen Tidal-støtte.
Radio: Nei
Trådløst: Bluetooth 5.0
Tilkoblinger: Optisk, analog, USB-lading
Hodetelefonutgang: Nei
Appstyring: Boom app
Fjernkontroll: Via app
Batteritid: 24 timer, 2.6 t ladetid
Bass: 2 x 114 mm basser + 89 x 190 mm passiv
Diskant: 2 x 25 mm
Frekvensrespons: 45 Hz – 20 kHz
Mål: 36,4 x 19 x 19 cm
Vekt: 5,9 kg
Annet: Sprutsikker IPX4, paring oppt. 8 enheter /stereo
Web: ultimateears.com

Vis mer
Vis mindre

Veil.pris 3999 kr

Markedet flommer over av trådløse høyttalere, men mange er ikke klar over at Ultimate Ears var blant de første som faktisk klarte å lage høyttalere med god lyd. Før UE Boom, som den heter, var det meste tynne, skrikende kråker av noen høyttalere.

Man kan si at Boom var et vannskille for små, bærbare høyttalere. For etter den virker det som om de andre skjerpet seg, og lyden ble generelt bedre hos andre produsenter. dag finner man riktig god lyd i høyttalere fra JBL, Sony, Marshall og nykommeren Braven, men de er for små til å sette skikkelig fyr på sommerfesten.

Da må man opp i størrelse, for ingenting trumfer fysikk.

Men da er det lett å gå i DJ-fellen, nemlig å velge en høyttaler med mye bass, og lite annet. Det funker aldeles fint hvis man digger blinkende lys og røykmaskin, men lyden er ikke særlig god.

Det beste alternativet, er den langt bedre Hyperboom, som er Ultimate Ears største høyttaler. Den er mye større enn den første Boom-høyttaleren og utfordrer JBL Boombox 2 og Sony GTK XB90 på rent lydtrykk, men lyder bedre på et stort utvalg musikk.

Les også testen av 7 trådløse feriehøyttalere

App-styring

Appen har eq, partymode, stereoparing og mer.

Den 36 cm høye og nesten seks kilo tunge høyttaleren, har et hendig bærehåndtak og kan stå utendørs i solskinn eller regn. Den er ikke vanntett som de mindre UE-høyttalerne, men sprutsikker, og tåler fint at noen velter Prosecco-glasset over høyttaleren.

Den kobles til mobilen som alle andre trådløse høyttalere, via Bluetooth, og har inngangsvelger og volum på toppen av høyttaleren. Her er det på sin plass å legge til at den har optisk og analoge innganger for eksterne lydkilder, og en USB-kontakt for å lade mobilen.

Den har også appstyring, som man kan bruke dersom man vil justere lyden litt. Appen har en fembånds equalizer, sånn at man kan dempe bassen litt, og heve diskanten, dersom lydkvaliteten fra Spotify ikke er tilfredsstillende. Den har også en adaptiv eq, altså tilpasning av balansen i lyden etter hvor høyttaleren er plassert.
Her kan man også sette opp partylisten for en hel kveld, fra strømmetjenester som Spotify (kun Android), Amazon Music,

Apple Music eller Deezer

Stereo eller multiparing
Hyperboom har også en partymode, som aktiveres dersom man vil at andre på festen skal ha tilgang til høyttaleren. Eller høyttalerne. For hvis man har en annen UE-høyttaler, Hyperboom, Megaboom eller Boom, kan de kobles sammen trådløst og plasseres ut på terrassen for enda mer lyd.

Men det aller feteste er å koble sammen to Hyperboom i stereo. Sett dem gjerne på et bord eller en hylle, slik at høyttalerne ikke spiller bare for føttene til gjestene, og skru opp lyden!

Hyperboom og Boom, stor forskjell på alle måter.

Seks høyttalerelementer

Med tilsammen seks høyttalerelementer, blir det et himla lydtrykk fra en Hyperboom. UE sier at den klarer et lydtrykk på 100 desibel, og det stemmer fint med våre målinger. På hver av sidene har de plassert to basselementer med to slavebasser, og to diskanter. Sånt blir det mye lyd av.

Seks høyttalerelementer blir det mye lyd av.

Hva er bedre enn én Hyperboom

Veldig mye lyd. En vanlig Boom drukner fullstendig, og det tar ikke lang tid før den ikke henger med når man skrur opp volumet. Setter man en Hyperboom på bakken, kan man kjenne vibrasjonene fra bassen. Selv når den står på en støpt terrasse, kan man føle bassen. Men den er ikke ullen eller udefinert selv om det er mye (nok) bass. Bassgangen på Emilie Nicolas nydelige If I Call, er selvsagt ikke like definert som på et par Dynaudio Special 40, men klart tydeligere definert enn fra JBL Boombox 2.

Norske Dagnys hit, Somebody, drar partystemningen rett i taket når jeg skrur opp volumet, og vokalen henger fint med i det rytmiske drivet også når jeg spiller på maks volum.

Men det er ikke bare popmusikk som skinner på Hyperboom. Akustisk jazz som Keith Jarrett trio på Inside Out, viser at høyttaleren også klarer å få fram klangdybden i et konsertklaver, og at kontrabassen kan lyde klar og tydelig i det store lydbildet høyttaleren skaper.

Dobbelt så fett med to Hyperboom.

Det eneste som er bedre enn en Hyperboom, er to Hyperboom. Jeg koblet opp en til i stereo, og satte dem slik man vanligvis ville satt et par høyttalere. Det ga både Dagny og Emilie Nicolas musikk en helt ny dimensjon. Jeg behøvde heller ikke å spille særlig høyt for å få nok lyd. To er som kjent mer enn én, og i tillegg til bedre lydtrykk, fikk jeg også bedre lyd. Trioen til Keith Jarrett vokste markant i skala og selv om stereoperspektivet er litt diffust, hører man tydelig plasseringen av klaver, kontrabass og trommer foran seg.

Et gammelt opptak med Luciano Pavarotti lød som om lyden kom fra en metallboks med JBL Boombox 2, men Hyperboom ga vokalklangen mer varme og dybde, og orkesteret var merkbart bedre fokusert når jeg byttet fra JBL til UE.
Leon Bridges Bad Bad News, løftet virkelig stemningen da jeg byttet fra én til to Hyperboom-høyttalere. Den ene høyttaleren fylte terrassen godt, med to ble det nesten som en mini-PA der ute, og rett og slett dobbelt så moro.

Konklusjon

Ultimate Ears er den beste bærbare høyttaleren i sin klasse. Den ultimate partyhøyttaleren, men som også fikser klassisk og jazz bedre enn konkurrentene. Det er ikke bare bass, volum og desibel i en Hyperboom, den har også fokus og gjennomsiktighet nok til å lyde temmelig raffinert og klart. To er selvsagt enda bedre, og gir musikken en helt annen skala, i tillegg til enda mer lyd, men man kommer lengre med én Hyperboom enn med noen av konkurrentenes trådløse og bærbare høyttalere.

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Lyd & Bilde,
se våre abonnementstilbud her .
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

 1. Imponerende høyttaler, veldig moro. Jeg lurer på om artikkelforfatter har hørt Marshall Tufton, som har en lignende størrelse, og omtrentlig samme lydressurser (finner ingen test av den i L&B).

  Det hadde vært interessant med en sammenligning!

 2. Det finnes en mode der man kan få den til å spille utvalgte spillelister bare ved å trykke på en knapp. Da støtter den kun Spotify over Android.

  Funksjonen støtter Apple Music, så her har vel Apple snakket med Logitech tenker jeg, for det er helt ulogisk med at den kun støtter Spotify på et system..

  I starten støttet den ikke Spotify i det hele tatt leste jeg, noe som er rart siden de er verdens største.

 3. To av denne høyttaleren er vel et spennende og godt alternativ til en Soundboks, men hva betyr det at den kun støtter Spotify på Android? Høres merkelig ut! Skulle gjerne hørt med importør om det vil bli en endring på det!

  Les også

  Denons jubileums-spiller kan ta seg kjærlig av CD-ene dine i mange år fremover. Men strømmingen får en kald skulder.
  Vi spurte, leserne svarte. Med nesten 4500 stemmer er iPhone 11 kåret som vinner av kamerablindtesten.
  Sonus faber Lumina III er det opplagte valg av høyttalere til mindre rom
  Samsung HW-Q950T er den nyeste toppmodellen, og den skuffer ikke. Denne lydplanken er det krutt i!

  Aktuelle tilbud

  Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
  Med sin saftige kontrast og fargestrålende Ambilight-lys, gir Philips OLED805 en virkelig heftig bildeopplevelse.
  OnePlus 8T er et kompromiss. Derfor må man holde tungen rett i munnen hvis man vurderer et kjøp. For de fleste er OnePlus 8T blant de beste mobiltelefonene på markedet, mens forbrukere med spesielle behov bør se etter noe annet.
  Endelig et Wi-Fi 6 meshnettverk som folk flest har råd til. Er det bare å spenne sikkerhetsbeltet og gjøre klar for superhastigheter?
  Dyson Lightcycle Morph er noe helt for seg selv. Den kan det meste, men samarbeider dårlig.
  Hvis du er villig til å gi avkall på Dolby Atmos og DTS:X, finnes det neppe noen bedre lydplanke til prisen, enn Samsung HW-Q66T.
  Det er få lydplanker som klarer å simulere surroundlyd som Sony HT-G700.
  TCL C815 byr på flott bildekvalitet og flust med smarte finesser til en fornuftig pris. Her får du til og med glimrende lyd!
  Endelig en interiørvennlig subwoofer som gir skikkelig fysisk bass! Ja, det koster, men betaler tilbake i form av nydelige basstoner på musikk og heftige basseffekter på film. Fra et slankt format som du kan henge på veggen.
  Denon feirer sin egen 110-års fødselsdag med en forsterker der det er jobbet ekstra med den gode lyden.
  Det er sjelden jeg har blitt forbanna over et produkt. Spesielt et så brukervennlig et som Google Nest Audio.
  TCL Ray-Danz TS9030 benytter smarte akustiske løsninger fremfor avansert DSP, for å simulere surroundlyd.
  De ser nydelige ut, men det er ikke bare det kosmetiske som er tiltalende med B&W 702 S2 Signature.
  Do NOT follow this link or you will be banned from the site!