Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Ny norsk Netflix-film: “Royalteen”

Norsk boksuksess, med kongelig tvist, blir til Netflix-film.

Skrevet av / 11.07.21 - 12:01
Ny norsk Netflix-film: “Royalteen”

Den norske romanen Arvingen blir nå til spillefilm hos strømmegiganten Netflix.

Arvingen er første roman ut fra serien “Halve kongeriket” (skrevet av Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen). Boken fikk 5 stjerner og følgende omtale i VG: “Arvingen er en sosial våt drøm av en ungdomsbok: Det er Gossip girl møter Mette Marits historie, møter Lille Marius’ ungdomstid møter Skam” – noe som jo lover godt for den kommende filmen.

Filmen regisseres av Per-Olav Sørensen (som tidligere blant annet har regissert de to Netflix-seriene Quicksand – Störst av allt og Hjem til Jul) og Emilie Beck.

Les også Quicksand – Störst av allt, sesong 1 Skremmende drama som bringer den amerikanske våpenkulturen inn i vår egen trygge bakgård.
Royalteen (Foto: Netflix)

Skuespillerteamet består av Ines Høysæter Asserson (Lena), Mathias Storhøi (Prins Kalle), Elli Müller Osborne (Margrethe), Filip Bargee Ramberg (Arnie), Amalie Sporsheim (Ingrid), Ina Dajanna Ervik (Tess), Hannah Larsen Walberg (Fanny), Vår Sørensen Grønlie (Astrid), Niels Skåber (Gunnar) og Carmen Andrea Høilund (Guro).

Fra pressmeldingen kan vi lese følgende om handlingen:

Han bærer en hel nasjon på skuldrene. Hun bærer på en løgn. Finnes det en fremtid for den kommende kongen og jenta med den store hemmeligheten? Royalteen er en kjærlighetshistorie om å akseptere sine egne feil, erobre frykt og krasje internettet. Når prins Karl Johan (Mathias Storhøi), kjent som Kalle blant venner, og nykommer Lena (Ines Høysæter Asserson) begynner å utvikle følelser for hverandre, er Lena sjarmert, men også skeptisk av flere grunner. Partyprinsen Kalle er en gjenganger i tabloidene og sladderbloggene – en av dem ble drevet anonymt av Lena selv, til hun blir avslørt. Lena er smertelig klar over at det å date den fremtidige kongen kan sette dem begge i en umulig situasjon – hun har ikke fortalt Kalle eller noen andre om den store hemmeligheten sin, som også er grunnen til at hun flyttet fra hjembyen.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?
“Royalteen” slippes på Netflix neste år (Foto: iStock)

Regissør Per-Olav Sørensen, utdyper:

Vi trenger å skape mer innhold for unge voksne som viser kjærlighet på både autentiske, sjenerte, hjelpeløse, sårbare og følsomme måter. Med Royalteen håper vi å dekke noe av dette behovet. Denne historien dekker mange relevante tematikker for unge mennesker i dag, og sammen med min med-regissør Emilie Beck håper vi å kunne formidle en moderne kjærlighetshistorie fylt med humor, sårbarhet og lidenskap. Denne moderne Askepott-historien er både fascinerende og underholdende.

Royalteen lanseres globalt på Netflix en gang i løpet av 2022.

Royalteen (Foto: Aschehoug)

Med en stadig mer intens kamp om strømmeabonnentene, er et av strømmegigantens sterkeste kort satsing på mer lokalprodusert innhold.

Tidligere denne uken annonserte HBO Max sin første nordiske produksjon, den svenske serien Lust.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Netflix har siden 2016 ledet an i dette løpet (Marseille, sesong 1), og lanserte allerede for to år siden sin første nordisk serie, The Rain (som i fjor kom med sin tredje sesong) i Danmark.

Deretter har Netflix lansert Hjem til julRagnarok og Kadaver i Norge, samt Quicksand – störst av allt og  den fornøyelige Kjærlighet & anarki i Sverige og Young Royals.

I Danmark slapp de for på tampen av fjoråret den spennende serien Equinox – og har allerede annonsert den kommende Chosen, samt Against the Ice.

Les også Partyprinsen! Netflix tar et svensk skråblikk på kongefamilien – og det å være annerledes.
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

RIP Wheeler?

Tid for mer fransk romantikk

No more Netflix... !

Ny trailer fra kostymedramaverdenen

Nå er traileren her!

Komilegenden vender tilbake til røttene!

Ventetiden er over!

Premiere til høsten!

Sci-fi-klassiker klar for strømming!

Premieredatoen er klar!

MILF-trailer!

Klar for nok en runde?

Scroll to Top