Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Ny norsk Netflix-film: «Royalteen»

Norsk boksuksess, med kongelig tvist, blir til Netflix-film.

Den norske romanen Arvingen blir nå til spillefilm hos strømmegiganten Netflix.

Arvingen er første roman ut fra serien «Halve kongeriket» (skrevet av Randi Fuglehaug og Anne Gunn Halvorsen). Boken fikk 5 stjerner og følgende omtale i VG: «Arvingen er en sosial våt drøm av en ungdomsbok: Det er Gossip girl møter Mette Marits historie, møter Lille Marius’ ungdomstid møter Skam» – noe som jo lover godt for den kommende filmen.

Filmen regisseres av Per-Olav Sørensen (som tidligere blant annet har regissert de to Netflix-seriene Quicksand – Störst av allt og Hjem til Jul) og Emilie Beck.

Royalteen (Foto: Netflix)

Skuespillerteamet består av Ines Høysæter Asserson (Lena), Mathias Storhøi (Prins Kalle), Elli Müller Osborne (Margrethe), Filip Bargee Ramberg (Arnie), Amalie Sporsheim (Ingrid), Ina Dajanna Ervik (Tess), Hannah Larsen Walberg (Fanny), Vår Sørensen Grønlie (Astrid), Niels Skåber (Gunnar) og Carmen Andrea Høilund (Guro).

Fra pressmeldingen kan vi lese følgende om handlingen:

Han bærer en hel nasjon på skuldrene. Hun bærer på en løgn. Finnes det en fremtid for den kommende kongen og jenta med den store hemmeligheten? Royalteen er en kjærlighetshistorie om å akseptere sine egne feil, erobre frykt og krasje internettet. Når prins Karl Johan (Mathias Storhøi), kjent som Kalle blant venner, og nykommer Lena (Ines Høysæter Asserson) begynner å utvikle følelser for hverandre, er Lena sjarmert, men også skeptisk av flere grunner. Partyprinsen Kalle er en gjenganger i tabloidene og sladderbloggene – en av dem ble drevet anonymt av Lena selv, til hun blir avslørt. Lena er smertelig klar over at det å date den fremtidige kongen kan sette dem begge i en umulig situasjon – hun har ikke fortalt Kalle eller noen andre om den store hemmeligheten sin, som også er grunnen til at hun flyttet fra hjembyen.

«Royalteen» slippes på Netflix neste år (Foto: iStock)

Regissør Per-Olav Sørensen, utdyper:

Annonse

Vi trenger å skape mer innhold for unge voksne som viser kjærlighet på både autentiske, sjenerte, hjelpeløse, sårbare og følsomme måter. Med Royalteen håper vi å dekke noe av dette behovet. Denne historien dekker mange relevante tematikker for unge mennesker i dag, og sammen med min med-regissør Emilie Beck håper vi å kunne formidle en moderne kjærlighetshistorie fylt med humor, sårbarhet og lidenskap. Denne moderne Askepott-historien er både fascinerende og underholdende.

Royalteen lanseres globalt på Netflix en gang i løpet av 2022.

Royalteen (Foto: Aschehoug)

Med en stadig mer intens kamp om strømmeabonnentene, er et av strømmegigantens sterkeste kort satsing på mer lokalprodusert innhold.

Tidligere denne uken annonserte HBO Max sin første nordiske produksjon, den svenske serien Lust.

Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Netflix har siden 2016 ledet an i dette løpet (Marseille, sesong 1), og lanserte allerede for to år siden sin første nordisk serie, The Rain (som i fjor kom med sin tredje sesong) i Danmark.

Deretter har Netflix lansert Hjem til julRagnarok og Kadaver i Norge, samt Quicksand – störst av allt og  den fornøyelige Kjærlighet & anarki i Sverige og Young Royals.

I Danmark slapp de for på tampen av fjoråret den spennende serien Equinox – og har allerede annonsert den kommende Chosen, samt Against the Ice.

Les også

Partyprinsen!

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Norsk boksuksess, med kongelig tvist, blir til Netflix-film.

Norsk boksuksess, med kongelig tvist, blir til Netflix-film.

Norsk boksuksess, med kongelig tvist, blir til Netflix-film.

Norsk boksuksess, med kongelig tvist, blir til Netflix-film.

Norsk boksuksess, med kongelig tvist, blir til Netflix-film.

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Norsk boksuksess, med kongelig tvist, blir til Netflix-film.

Norsk boksuksess, med kongelig tvist, blir til Netflix-film.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.