TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
HØSTTILBUD PÅ LB+ 5 UKER FOR 5 KR
Nyhet

Against the Ice lanseres på Netflix i år

Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.

forfatter
Publisert 20.01.21 - 08:00

Netflix girer opp med flere nordiske produksjoner, og annonserer nå at strømmegiganten er i full gang med en dansk spillefilm: Against the Ice.

Hovedrollene bekles av «verdens mest kjent danske» Nikolaj Coster-Waldau, som fikk sitt store internasjonale gjennombrudd som søster-puler og kongemorder i Game of Thrones, samt Joe Cole (Peaky Blinders). Coster-Waldau har fått med seg en gammel kollega fra Game of Thrones, Charles Dance, i en av rollene.

Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister) sammen med sitt livs kjærlighet, hans egen søster (!) Cersei Lannister (Lena Headey) i «Game of Thrones». (Foto: HBO Nordic)

Filmen vil regisseres av Peter Flinth, og produseres av selskapet til den anerkjente islandske filmskaper Baltasar Kormákur, RKV Studio.

Les også Korona-boost for Netflix Hjemmekontor og koronakarantene gir voldsom seervekst for strømmegiganten.

Coster-Waldau har også hatt jobben med å adaptere den danske romanen Two Against the Ice (Ejnar Mikkelsen) til filmmanus, sammen med Joe Derrick.

Fra Netflix’ pressmelding kan vi lese følgende om filmens tematikk:

«I 1909 forsøkte Danmarks Alabama-ekspedisjon, ledet av Kaptein Ejnar Mikkelsen (Nikolaj Coster-Waldau) å motbevise USAs krav til Nordøst-Grønland, og en påstand som kom fra ideen om at Grønland var delt opp i to ulike øyer. Etter å ha forlatt mannskapet på skipet, tar Mikkelsen med seg den uerfarne Iver Iversen (Joe Cole) fra mannskapet, over Grønlandsisen. De to mennene finner bevis på at Grønland er en øy, men turen tilbake tar mer tid og er mye hardere enn de forventet. Etter å ha kjempet mot ekstrem sult, utmattelse og et isbjørnangrep, kommer de endelig tilbake til skipet, kun for å oppdage at skipet har krasjet i isen og nå er forlatt. Med håp om å bli reddet forsøker de å holde seg i live. Etter hvert som dagene blir lengre begynner også grepet om virkeligheten å bli svakere – en grobunn for mistillit og paranoia, og en farlig cocktail i kampen for overlevelse. Against the Ice er en historie om vennskap, kjærlighet og den imponerende styrken en kan finne i en følgesvenn.»

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

Med en stadig mer intens kamp om strømmeabonnentene, er et av strømmegigantens sterkeste kort satsing på mer lokalprodusert innhold.

Netflix har siden 2016 ledet an i dette løpet (Marseille, sesong 1), og lanserte allerede for to år siden sin første nordisk serie, The Rain (som i fjor kom med sin tredje sesong) i Danmark.

Deretter har Netflix lansert Hjem til julRagnarok og Kadaver i Norge, samt Quicksand – störst av allt og  den fornøyelige Kjærlighet & anarki i Sverige. I Danmark slapp de for kun 3 uker siden den spennende serien Equinox – og har allerede annonsert den kommende Chosen.

«Against the Ice» har vært et lidenskapsprosjekt fra starten. Det kombinerer flere temaer jeg synes er spennende: eventyr, Grønland, vennskap, lojalitet, og kjærlighet. Det er en utforskning av to menn, to motsetninger, som er fanget i en episk og vanskelig situasjon. Det er også en historie om å leve under ekstremt press og omstendigheter, en konstant kamp for overlevelse, å kjempe mot trusler som ekstrem kulde, mangel på mat, sultne isbjørner og ikke minst den skjøre menneskehjernen. Peter Flinth sendte meg boka “Two against the ice” av Ejnar Mikkelsen. Jeg leste den, elsket den, og begynte med en gang å gjøre den om til et manus sammen med Joe Derrick. sammen startet vi vårt eget produksjonsselskap: Ill Kippers. «Against the Ice» er vårt første prosjekt. Heldigvis for oss ville Netflix lage den, noe jeg vil være evig takknemlig for. Å kunne lage denne filmen sammen med Peter Flinth som regissør og Baltasar Kormákur som produsent er, og har vært et drømmescenario for meg. Jeg kan ikke vente med å dele «Against the Ice» med publikum.

– Nikolaj Coster-Waldau

Against the Ice blir en engelskspråklig film, og innspillingen er nettopp ferdigstilt. Netflix har så langt ikke fastsatt en premieredato, men lover at den vil slippes globalt i løpet av 2021.

Les også Dansk forsvinningsmysterium! Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Men jerven var ikke død! Men Hugh Jackmans Wolverine var ikke død! I 2024 gjenoppstår helten med knivbladene, i Deadpool 3.
Endelig er Lotus tilbake! Fikk du ikke nok av arrogante, narsissistiske, hvite rike turister på Hawaii, så vender konseptet snart tilbake på skjermen.
Har "klonet" stemmen til Darth Vader ved hjelp av kunstig intelligens James Earl Jones går av med pensjon, men stemmen hans bevares ved hjelp av AI-teknologi!
Bridges i sitt ess! Jeff Bridges beviser at alder kun er et tall. Han briljerer som pensjonert superspion i miniserien basert på Perrys roman.
Fascinerende dårlig! Viaplay forsøker seg med et klønete innlegg i den betente norske ulvedebatten – og ender opp med å servere oss en fullstendig uinteressant, og uengasjerende, historie.
Mer cash fra Sverige! Netflix slipper nå den etterlengtede andresesongen av Snabba Cash!
Følg Lyd & Bilde