Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Nordiske serier får nytt liv hos SkyShowtime

Beforeigners, Lust og Kamikaze gjenoppstår hos SkyShowtime.

Skrevet av / 07.03.23 - 09:00
Nordiske serier får nytt liv hos SkyShowtime

Det pågår for tiden en omfattende kamp om de globale strømmeabonnentenes gunst. En heftig konkurransesituasjon som blant annet fører til oppkjøp, fusjoner – og uunngåelige kutt i programtilbudet.

I fjor vår gikk gigantfusjonen mellom Discovery og WarnerMedia igjennom, og siden har den nye ledergruppen i Warner Bros. Discovery gjennomført omfattende kostnadskutt; noe som til gangs har gått ut over innholdet på HBO Max. Siden fusjonen gikk igjennom har den nye ledelsen (med CEO David Zaslav i front) kuttet blant annet SnowpiercerBeforeignersWestworld og Raised by Wolves.

Les også Kansellert! Etter fusjonen tidligere i år fortsetter HBO Max sine massive kutt av innholdet på strømmetjenesten.

Her hjemme kom det som et sjokk på det nordiske film- og serie-miljøet når HBO Max i fjor sommer, i praksis, besluttet å legge ned alt lokalprodusert nordisk innhold. Herunder populære serier som Beforeigners og Lust. Ikke nok med at seriene ikke ble fornyet, unna for unna har de (litt under radaren) i hopetall forsvunnet fra HBO Max.

I stor grad har dette gått ut over lokalproduserte serier, fra den tiden HBO Nordic eksisterte.

Solide serier som blant annet norske Velkommen til Utmark, danske Kamikaze, svenske Lust, Björnstad og norske Beforeigners (en serie som også opplevde et stort internasjonalt publikum).

Den norske serien «Beforeigners» opplevde stor suksess på HBO Nordic (Foto: HBO Max)

Den nye forretningsplanen til Warner Bros. Discovery er åpenbart å barbere bort alt innhold som ikke genererer nok inntekter (les: abonnenter), kutte antallet produksjoner og heller satse mer (dog med et betydelig mindre totalbudsjett) på store flaggskipserier som House of the Dragon og nykommeren The Last of Us.

Les også Positiv zombie-overraskelse! Pedro Pascal tilfører noe forfriskende nytt til en (relativt) utslitt genre.

Mindre, mer «ubetydelige» serier legges ned; og arkivet selges nå til andre, lokale, strømmetjenester – som SkyShowtime!

Beforeigners (Foto:SkyShowtime)

Nykommeren SkyShowtime annonserer tidligere i år at de har inngått en stor programkjøpsavtale med Warner Bros. Discovery, som innebærer at de får sende- og eierrettighetene til blant annet serier som:

  • Bjørnstad, sesong 1 (Sverige)
  • Beforeigners, sesong 1 og 2 (Norge)
  • Kamikaze, sesong 1 (Danmark)
  • Lust, sesong 1 (Sverige)
  • The Informant, sesong 1 (Ungarn)
  • ID, sesong 1 (Finland)
  • Por H o Por B, sesong 2 (Spania)
  • The Winner, sesong 1 (Tsjekkia)
  • Warszawianka, sesong 1 (Polen)
Lust sesong 1 1
Lust (Foto: SkyShowtime)

SkyShowtime har kjøpt eksklusive europeiske rettigheter for 21 lokale serier fra HBO Max, inkludert noen av HBO Maxs mest populære og anerkjente serier fra regionen. Totalt gir avtalen SkyShowtime 168 episoder – over 150 timer – med helt nye og tidligere sendte serier.

Avtalen, som inkluderer tre splitter nye serier som har fullført produksjon og vil få verdenspremiere på SkyShowtime i løpet av 2023, akselererer selskapets inntreden i original programmering betydelig. De nye seriene som vil bli brandet som «SkyShowtime Originals» inkluderer ID (Finland), The Winner (Tsjekkia) og Warszawianka (Polen).

Les også Sviktende formkurve! Norsk komediekrim går seg litt vill i andresesongen.

NB! Avtalen innebærer også at SkyShowtime fra nå av sitter på rettighetene til å (eventuelt) fornye disse seriene, slik at vi kan få en Beforeigners, sesong 3 eller Lust, sesong 2.

Ikke minst krysser vi fingre, og tær, for at vi en dag får se Velkommen til Utmark, sesong 2!

 

 

SkyShowtime bekrefter i dag at de nordiske seriene Beforeigners, Björnstad, Kamikaze og Lust vil bli tilgjengelig for strømming, eksklusivt, fra den 14. mars.

Seriene brandes som SkyShowtime Exclusives.

 

I tillegg vil to andre, kjente, serier blir tilgjengelig for strømming: Velkommen til Utmark (Norge) og Knutby (Sverige).

Senere i år vil kunder over hele Norden også kunne strømme SkyShowtime Original, ID (Finland og Sverige).

Dagens pressemelding sier dog intet nytt om SkyShowtime vil lansere nye sesonger av de «gamle» nordiske seriene, men det understrekes at det er en mulighet de nå har.

 

I forbindelse med annonseringen av avtalen, uttaler SkyShowtimes direktør, Monty Sarhan:

Dette er en betydelig avtale for SkyShowtime som gir oss et umiddelbart fotfeste i den opprinnelige innholdssatsningen langt før planen. Som en strømmetjeneste laget spesielt for Europa har SkyShowtime en forpliktelse til forbrukere i våre markeder. Lokal programmering er en viktig del av strategien vår, og vi er glade for å være hjemmet for disse nye seriene så vel som populære serier som har fått gjenklang hos publikum over hele Norden, Sentral-­‐ og Øst-­‐Europa og Spania.

PS! Om du ikke har fått det med deg, så er SkyShowtimes eksklusive gullgås det vanvittig populære western-universet til Sheridan: Yellowstone, 1883 og 1923.

Les også Her ser du Yellowstone! Serieskaper Taylor Sheridan er blant de hottesteste navnene innen strømmebransjen om dagen - men hvor (og hvordan) får du sett alle hans eminente serier?
Björnstad (Foto: SkyShowtime)

Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top