Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

HBO trekker ut pluggen for Westworld

Etter fusjonen tidligere i år fortsetter HBO Max sine massive kutt av innholdet på strømmetjenesten.

Skrevet av / 05.11.22 - 11:47
HBO trekker ut pluggen for Westworld

Det pågår for tiden en omfattende kamp om de globale strømmeabonnentenes gunst. En heftig konkurransesituasjon som blant annet fører til oppkjøp, fusjoner – og uunngåelige kutt i programtilbudet.

I våres gikk gigantfusjonen mellom Discovery og WarnerMedia igjennom, og siden har den nye ledergruppen i Warner Bros. Discovery gjennomført omfattende kostnadskutt; noe som til gangs har gått ut over innholdet på HBO Max.

Les også Nå er musen størst av dem alle! Det tok Mike Mus & Co kun to og et halvt år å vippe Netflix ned fra strømmetronen.

I går kveld ble det kjent at en av HBOs flaggskipserier, Westworld, har fått øksen. Sesong 4 (som hadde sin avsluttende episode så sent som den 15. august i år) blir den siste sesongen av den fascinerende sci-fi-serien.

Serien som hadde sin premiere tilbake i 2016 gir oss et skremmende, dog dypt fascinerende (og tidvis heftig forvirrende), innblikk i en nær fremtid der kunstig intelligens er i ferd med å spinne fullstendig ut av kontroll.

Westworld (Foto: HBO Max)

Hovedrollen gjennom samtlige fire sesonger har blitt gestaltet av en enigmatisk Evan Rachel Wood. I andre ledende roller har vi sett danske Sidse Babett Knudsen, samt norske Ingrid B. Berdal.

AI har stått i sentrum for seriens narrativ. Steg for steg kommer forskere stadig nærmere det nærmest utopiske, å skape kunstig intelligens. Sci-fi-forfattere har til alle tider vært fascinert og opptatt av om ikke kunstig intelligens også kan utvikle følelser, empati og fri vilje – og hva om maskinene etter hvert blir smartere enn sine skapere? Disse eksistensielle spørsmålene har vært temaer for klassikere som blant annet Blade RunnerA.I.The IslandI, Robot og Ex Machina.

I 1976 kom spillefilmen Westworld med Yul Brynner og James Brolin i hovedrollene, manuskriptet var basert på boken av samme navn til ingen ringere enn Michael Crichton. Star Wars-regissør JJ Abrams, basert på Crichtons bok, har fungert som produsent av en av tiårets mest fascinerende TV-serier.

 

Den kritikerroste serien, med hele 53 Emmy-nominasjoner (vi kåret sågar andresongen til Årets Beste TV-serie), fikk umiddelbart et stort publikum, men seertallene har stadig gått nedover; og opplevde en regelrett knekk med sesong 4.

Legg så til at Westworld har vært en av de dyreste seriene å produsere, så lå den dessverre latent til for kutt fra en kostnadsfokusert toppledelse.

I forbindelse med annonseringen om at serien legges ned, uttaler serieskaperne Jonathan Nolan og Lisa Joy:

Making ‘Westworld’ has been one of the highlights of our careers. We are deeply grateful to our extraordinary cast and crew for creating these indelible characters and brilliant worlds. We’ve been privileged to tell these stories about the future of consciousness – both human and beyond – in the brief window of time before our AI overlords forbid us from doing so.

Et lite stikk til Warner Bros. Discovery der altså.

Westworld (Foto: HBO Max)

Siden fusjonen gikk igjennom har den nye ledelsen (med CEO David Zaslav i front) kuttet blant annet følgende serier/filmer:

Les også Kansellert! Den nyskapende sci-fi-serien ble åpenbart for dyr for Warners nye eierkonstellasjon.

Mest oppsikt vakte det nok når Warner besluttet å trekke ut stikket for Batgirl. Filman var allerede ferdig innspilt, og hadde så langt kostet ca. 1 milliard (!) kroner. Men filmrullene blir nå lagt i det dype hvelvet hos Warner Bros. Discovery – og ser muligens aldri dagens lys.

Så, nå eksisterer det åpenbart ikke lenger noen «hellige kuer» blant programinnholdet.

Her hjemme kom det som et sjokk på det nordiske film- og serie-miljøet når HBO Max i sommer, i praksis, besluttet å legge ned alt lokalprodusert nordisk innhold. Herunder populære serier som Beforeigners og Lust.

Les også Sviktende formkurve! Norsk komediekrim går seg litt vill i andresesongen.

Trist at serien ikke fikk en ordentlig slutt, der vi kunne ha blitt opplyst, og litt klokere. Sesong 4 avsluttet meget svevende. Vi lyser fred over The Man in Blacks minne!

Westworld, sesong 3 (Foto: HBO)

Westworld, sesong 1

Fremragende sci-fi-spenning!

En av årets definitivt mest etterlengtede serier skuffer så visst ikke! Westworld kan meget vel bli «det neste store» for HBO.

Les videre

Westworld, sesong 2

Det kunstige universet ekspanderer – og imploderer

Den fascinerende TV-serien opprettholder fortsatt sine premiumkvaliteter.

Les videre

Westworld, sesong 3

Frysninger for sinn og sjel

Westworld makter å fornye, og forbedre, seg i sin tredje sesong.

Les videre

Westworld, sesong 4

Det er noe galt med hele verden!

Etter en langvarig koronapause er Westworld tilbake på sporet, og mer tilbake til røttene.

Les videre
Tor Aavatsmark
(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Høyreekstrem valgmanipulering!

Se Robert Downey Jr. i ny spionserie!

Premiere i dag!

Yellowstone lever videre!

Kommende høydepunkter på Netflix!

Hel-MAX?

Se trailer!

Premiere i dag!

Følelsene er tilbake!

Netflix slår tilbake!

Premiere i dag!

And the Oscar Goes to...

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top