TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Marks Wahlbergs «Infinite» lanseres på Paramount+

Nok en storfilm fra Hollywood slippes rett-på-strømming.

Som en konsekvens av koronapandemien (med påfølgende nedstengte kinoer) har filmstudioene sett seg om etter alternative distribusjonsformer.

Studioer som Warner, Disney og MGM har enten utsatt kinopremieren (som med James Bond: No Time to Die), lansert filmer rett-på-strømming (som med Soul og Luca), simultanlansering på åpne kinoer og strømmetjenester (som med Wonder Woman 1984 og Black Widow) eller solgt filmene til andre strømmetjenester (som med The Tomorrow War).

James Bond utsettes igjen Nok engang flyttes premieren på den 25. James Bond-filmen.

Nå har nykommeren på strømmemarkedet, Paramount+, sikret seg den seneste actionfilmen til kassasuksessen Mark Wahlberg.

 

Infinite utforsker fenomenet reinkarnasjon, der det sakte men sikkert går opp for hovedkarakteren Evan McCauley (Wahlberg) at hallusinasjonene han opplever faktisk er minner fra tidligere liv. Minner og ferdigheter fra «fortiden» som han nå må aktivere for å sikre fremtiden.

Infinite får premiere i Norden, på Paramount+, den 11. august.

PS! Filmen ble sluppet på det amerikanske markedet allerede den 10. juni, og ble straks den meste sette på Paramount+ i USA.

Sophie Cookson, «Infinite» (Foto: Paramount+)

Filmen er basert på romanen The Reincarnationist Papers av D. Eric Maikranz, og regien står ringreven Antoine Fuqua for.

Fuqua står blant annet bak actionsuksesser som Training Day, Olympus has Fallen, The Equalizer og The Magnificent Seven. Amerikaneren behersker med andre ord actiongenren til fingerspissene – så dette kan bli riktig så gøy.

Fra pressemelding leser vi følgende om premisset i Infinite:

Evan McCauley (Mark Wahlberg) hjemsøkes daglig av ferdigheter han aldri har lært og minner fra steder han aldri har besøkt. Han er selvmedisinert og idet han er i ferd med å få et mentalt sammenbrudd, blir Evan oppsøkt av en hemmelig gruppe som kaller seg “Infinites”. De avslører at minnene hans kan være ekte, men at de stammer fra flere tidligere liv. Infinites transporterer Evan inn i en ekstraordinær verden der noen få begavede får muligheten til å bli gjenfødt med sine minner og kunnskap samlet gjennom århundrer. Med store hemmeligheter begravet i sin fortid må Evan samarbeide med Infinites for å låse opp svarene i minnene. Han må løpe mot tiden for å redde menneskeheten fra en av sine egne (Chiwetel Ejiofor), som ønsker å avslutte alt liv for å stoppe det han ser på som den forbannede, endeløse syklusen av reinkarnasjon.

Infinite_2 Infinite_3 Infinite_6
<
>
Infinite (Foto: Paramount+)

I tillegge til Wahlberg som trekkplaster, bekles hovedrollene av Chiwetel Ejiofor (12 Years a Slave), Sophie Cookson, Jason Mantzoukas, Rupert Friend, Liz Carr, Toby Jones og Dylan O’Brien.

Chiwetel Ejiofor, «Infinite» (Foto: Paramount+)

Strømmepresident og COO, Kelly day, i ViacomCBS, kan love mer premiuminnhold rett-på-strømming i tiden som kommer:

Med den internasjonale lanseringen av Paramount Pictures’ Infinite på Paramount+ i Norden, bygger vi et momentum for premiuminnhold som kan lanseres globalt og samtidig i de markedene hvor vi har strømmetjenesten Paramount+. Og dette er bare begynnelsen. Vi har så vidt startet.

Kinoindustrien har blitt så hardt rammet av lockdown og sosial distansering at enkelte stiller spørsmål ved om Covid-19 vil ta livet av, i det minste radikalt endre, kinomarkedet for all fremtid. En ting er sikkert, pandemi med påfølgende nedstengte samfunn og hjemmesitting har vært en gullgruve for strømmetjenestene, slik som Netflix og Disney+.

Om korona blir kinoenes nådestøt gjenstår å se, men med filmselskaper som presser på for å krympe det eksklusive «kinovinduet» og vedtak om å lansere storfilmene sine rett på egne strømmetjenester (som Disney+ og Paramount+), vil kinokjedene få det utfordrende fremover.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Lyd & Bilde