: The Equalizer

Blu-ray anmeldelse

Hva om du simpelthen forsøker å leve livet ditt fullstendig i ro og uforstyrret, men du så blir vitne til en tragedie som tvinger deg til å komme ut av «boblen» og handle?

Karakter
Action
The Equalizer

Robert McCall (Denzel Washington) er til gangs en rutinenes mann. Han møter pliktskyldig presis opp hver dag til jobb på jernvarelageret, går hjem, spiser en kjedelig ferdigmiddag alene, avslutter kvelden med en god bok før han, på grunn av søvnmangel, midt på natten drar til sin faste stamkafé, sammen med dagens bok og en medbrakt tepose. Ingen plager Robert og Robert plager ingen, knapt nok noen vet at han i det hele tatt eksisterer.

 

 

Hans ferdigheter fra fortiden innhenter ham i det han forpliktet til å forsvare en av byens løse fugler som blir brutalt banket opp av sin hallik, en hallik som sitter dypt integrert i den russiske mafiaen. Det å hjelpe den unge prostituerte ved et «sette et eksempel» får snøballen til å rulle, og etter hvert står Robert til over hodet med trøbbel og vold, i en spiral han ikke kommer ut av før hodet på slangen er kappet av.

Er det en ting Hollywood elsker så er det å satse på sikre kort, og ikke minst gjelder dette innenfor genren actionfilmer. Det er godt mulig at Sylvester Stallone, Dolph Lundgren og Harrison Ford har gått ut på dato, men det har så visst ikke Washington. Her er han i sitt ess!

For noen år siden kunne vi se Viggo Mortensen håndtere den russiske mafiaen i den fantastiske A History of Violence, om den filmen var mest på det psykologiske plan så får du med The Equalizer den hardbarket actionfilmversjonen, men en solid dose overdrevne scener og en tilsynelatende uovervinnelig helt. Det til side, så er filmen en svært vellaget og solid actionfilm med et vitalt manus, lekkert klippet og intenst drama fra start til slutt, samt glimrende hovedrolleprestasjoner av Washington og Marton Csokas som hans iskalde og hjerterå nemesis.

Så visst ikke perfekt, og litt for forutsigbar og klisjefylt, men like fullt en dreven og spennende actionfilm som lar tankene sveve noen timer. 4 bunnsolide stjerner til denne gjenopplivningen av TV-serien fra 1980-tallet. I tar gjerne en til!

Et i særdeleshet glimrende lydspor (dts-MA 7.1) som gir oss alle slag og smell med en herlig tyngde og presisjon. Billedkvaliteten er det heller intet å utsette på. I bonusmateriell får vi stillbilder, trailers og en rekke minidokumentarer som belyser produksjonen, men ingen helhetlig bakomfilm. I tillegg kan du se hele filmen i «Vengeance Mode», der det innimellom popper opp minidokumentarer som belyser den enkelte scenen.

platekomp

 

 

 

 

 

The-Equalizer_2 The-Equalizer_3 The-Equalizer_4 The-Equalizer_5 The-Equalizer_6 The-Equalizer_7 The-Equalizer_8 The-Equalizer_9 The-Equalizer_10
<
>

Fakta

  • Release: 9. februar 2015
  • Regi: Antoine Fuqua
  • Originaltittel: The Equalizer
  • Med: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Haley Bennett, Bill Pullman
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:12 t.

IMDB Rating

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

HBO tar oss med på en lite tilfredsstillende hockey-reise til Sveriges iskalde redneck-land.
Har du muligheten, sørg for at ditt neste kinobesøk blir i en IMAX-sal. Du vil ikke angre.
The Boss og hans E Street Band er tilbake i klassisk form, på et solid, men ujevnt, album.
Det kristenkonservative Midtvesten i USA danner bakteppet for Netflix’ outrerte familiekrønike om vold, begjær og den allestedsnærværende arvesynden.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Netflix lykkes bare delvis med sin feministiske vri på Sherlock Holmes-universet.
Disney forteller den «sanne» historien om det utrolige vaksinekappløpet i Alaska for nesten hundre år siden.
I dag er Disney+ lansert, men hva skal du se på tjenesten?
Bakgrunnshistorien om legendariske, iskalde, søster Ratched danner den perfekte rammen for en usedvanlig vellykket TV-serie.
Med sin første originalserie puster Disney nytt, og samtidig klassisk, liv i Star Wars-sagaen.
I et ganske så gjennomsnittlig drama om å gjenreise seg etter en familietragedie, med påfølgende alkoholisme, leverer Affleck ekte vare.
September byr på kaldere dager og mørkere kvelder. Alt ligger til rette for lange, late dager foran TV-en.
Hilary Swank styrer sitt internasjonale mannskap med stø kurs mot Mars – men både ferden og familien der hjemme opplever «rusk i maskineriet».
Christopher Nolans nyeste film er en herlig, tidvis absurd, blanding av James Bond, sci-fi og dommedagsprofeti.
Amerikanerne forsøker å gjenskape magien fra Braveheart – og krasjlander.
Beinhard sosialrealisme mikses med interessante karakterer og et rotete, uferdig plott i Netflix’ nyeste storfilm.
Lovecraft Country har potensialet i seg til å bli høstens store serie-snakkis.