: The Equalizer

Blu-ray anmeldelse

Hva om du simpelthen forsøker å leve livet ditt fullstendig i ro og uforstyrret, men du så blir vitne til en tragedie som tvinger deg til å komme ut av «boblen» og handle?
Karakter
Action
The Equalizer
Annonse
Annonse
forfatter

Robert McCall (Denzel Washington) er til gangs en rutinenes mann. Han møter pliktskyldig presis opp hver dag til jobb på jernvarelageret, går hjem, spiser en kjedelig ferdigmiddag alene, avslutter kvelden med en god bok før han, på grunn av søvnmangel, midt på natten drar til sin faste stamkafé, sammen med dagens bok og en medbrakt tepose. Ingen plager Robert og Robert plager ingen, knapt nok noen vet at han i det hele tatt eksisterer.

 

 

Hans ferdigheter fra fortiden innhenter ham i det han forpliktet til å forsvare en av byens løse fugler som blir brutalt banket opp av sin hallik, en hallik som sitter dypt integrert i den russiske mafiaen. Det å hjelpe den unge prostituerte ved et «sette et eksempel» får snøballen til å rulle, og etter hvert står Robert til over hodet med trøbbel og vold, i en spiral han ikke kommer ut av før hodet på slangen er kappet av.

Er det en ting Hollywood elsker så er det å satse på sikre kort, og ikke minst gjelder dette innenfor genren actionfilmer. Det er godt mulig at Sylvester Stallone, Dolph Lundgren og Harrison Ford har gått ut på dato, men det har så visst ikke Washington. Her er han i sitt ess!

For noen år siden kunne vi se Viggo Mortensen håndtere den russiske mafiaen i den fantastiske A History of Violence, om den filmen var mest på det psykologiske plan så får du med The Equalizer den hardbarket actionfilmversjonen, men en solid dose overdrevne scener og en tilsynelatende uovervinnelig helt. Det til side, så er filmen en svært vellaget og solid actionfilm med et vitalt manus, lekkert klippet og intenst drama fra start til slutt, samt glimrende hovedrolleprestasjoner av Washington og Marton Csokas som hans iskalde og hjerterå nemesis.

Så visst ikke perfekt, og litt for forutsigbar og klisjefylt, men like fullt en dreven og spennende actionfilm som lar tankene sveve noen timer. 4 bunnsolide stjerner til denne gjenopplivningen av TV-serien fra 1980-tallet. I tar gjerne en til!

Et i særdeleshet glimrende lydspor (dts-MA 7.1) som gir oss alle slag og smell med en herlig tyngde og presisjon. Billedkvaliteten er det heller intet å utsette på. I bonusmateriell får vi stillbilder, trailers og en rekke minidokumentarer som belyser produksjonen, men ingen helhetlig bakomfilm. I tillegg kan du se hele filmen i «Vengeance Mode», der det innimellom popper opp minidokumentarer som belyser den enkelte scenen.

platekomp

 

 

 

 

 

The-Equalizer_2 The-Equalizer_3 The-Equalizer_4 The-Equalizer_5 The-Equalizer_6 The-Equalizer_7 The-Equalizer_8 The-Equalizer_9 The-Equalizer_10
<
>
Fakta
  • Release: 9. februar 2015
  • Regi: Antoine Fuqua
  • Originaltittel: The Equalizer
  • Med: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Haley Bennett, Bill Pullman
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:12 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Les også

HBO puster nytt liv i en av tidenes mest populære TV-serier.
Ettar at HBO avsluttet sin flaggskipserie, Game of Thrones, har seertallene virkelig fått seg et skudd for baugen.
HBO har nå annonsert skuespillerne til andresesongen av Fremvandrerne (Beforeigners), og vi drar kjensel på en gammel kjenning fra Game of Thrones.
Netflix slipper nå traileren til den kommende seriemorder-serien Night Stalker.
En graviditet som går fryktelig galt er i ferd med å rive den unge familien i fillebiter.
Januar byr på lange og mørke kvelder - bare da så synd at strømme- og filmselskapene later til å ha tatt ferie.
Med Equinox leverer Netflix en av sine beste nordiske produksjoner.
12 dagers korona-juleferie, men hva skal du se for å kose deg og slappe av?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nok en gang leverer Pixar en teknisk innertier, akkompagnert av en høyst emosjonell historie.
Nok en førjulstid får vi tilbringe sammen med single, smådesperate, Johanne på jakt etter den eneste rette – og det blir da også ganske så fornøyelig.
En av bluesens absolutte førstedamer, akkompagnert av «Black Panther», gir oss heftige toner i et intenst kammerdrama.
Disney forsøker, skamløst, å utnytte folk flest sin higen etter lettbent juleunderholdning.
Alle fordommer du måtte ha mot homofile, musikalelskere og intolerante kristenkonservative i småby-Amerika får du bekreftet i The Prom.
Desember byr på kalde dager og mørke kvelder - alt ligger til rette for mange timer foran TV-en.
Mulan er i toppen av Disneys livegjenskapninger av tegnefilmklassikere.
Den superbe Trump-imitatoren krasjlander med sin nye Netflix-spesial.
Disney gjenskaper det amerikanske romeventyrets barnestadium.
Michael J. Fox briljerer i litt utdatert «klassiker».
At sjakk kunne være så fascinerende, og spennende, hadde vi faktisk ikke trodd!
Kate Mara begår barnerov i rotete og usammenhengende HBO-serie.