Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV
Vi utfører vedlikehold på våre nettsider fra kl 23:00 22.04.24. Noe nedetid vil forekomme.

: The Equalizer

Blu-ray anmeldelse

Hva om du simpelthen forsøker å leve livet ditt fullstendig i ro og uforstyrret, men du så blir vitne til en tragedie som tvinger deg til å komme ut av «boblen» og handle?

Publisert 12.02.15 - 00:01
The Equalizer
Tor Aavatsmark

Robert McCall (Denzel Washington) er til gangs en rutinenes mann. Han møter pliktskyldig presis opp hver dag til jobb på jernvarelageret, går hjem, spiser en kjedelig ferdigmiddag alene, avslutter kvelden med en god bok før han, på grunn av søvnmangel, midt på natten drar til sin faste stamkafé, sammen med dagens bok og en medbrakt tepose. Ingen plager Robert og Robert plager ingen, knapt nok noen vet at han i det hele tatt eksisterer.

 

 

Hans ferdigheter fra fortiden innhenter ham i det han forpliktet til å forsvare en av byens løse fugler som blir brutalt banket opp av sin hallik, en hallik som sitter dypt integrert i den russiske mafiaen. Det å hjelpe den unge prostituerte ved et «sette et eksempel» får snøballen til å rulle, og etter hvert står Robert til over hodet med trøbbel og vold, i en spiral han ikke kommer ut av før hodet på slangen er kappet av.

Er det en ting Hollywood elsker så er det å satse på sikre kort, og ikke minst gjelder dette innenfor genren actionfilmer. Det er godt mulig at Sylvester Stallone, Dolph Lundgren og Harrison Ford har gått ut på dato, men det har så visst ikke Washington. Her er han i sitt ess!

For noen år siden kunne vi se Viggo Mortensen håndtere den russiske mafiaen i den fantastiske A History of Violence, om den filmen var mest på det psykologiske plan så får du med The Equalizer den hardbarket actionfilmversjonen, men en solid dose overdrevne scener og en tilsynelatende uovervinnelig helt. Det til side, så er filmen en svært vellaget og solid actionfilm med et vitalt manus, lekkert klippet og intenst drama fra start til slutt, samt glimrende hovedrolleprestasjoner av Washington og Marton Csokas som hans iskalde og hjerterå nemesis.

Så visst ikke perfekt, og litt for forutsigbar og klisjefylt, men like fullt en dreven og spennende actionfilm som lar tankene sveve noen timer. 4 bunnsolide stjerner til denne gjenopplivningen av TV-serien fra 1980-tallet. I tar gjerne en til!

Et i særdeleshet glimrende lydspor (dts-MA 7.1) som gir oss alle slag og smell med en herlig tyngde og presisjon. Billedkvaliteten er det heller intet å utsette på. I bonusmateriell får vi stillbilder, trailers og en rekke minidokumentarer som belyser produksjonen, men ingen helhetlig bakomfilm. I tillegg kan du se hele filmen i «Vengeance Mode», der det innimellom popper opp minidokumentarer som belyser den enkelte scenen.

platekomp

 

 

 

 

 

The-Equalizer_2 The-Equalizer_3 The-Equalizer_4 The-Equalizer_5 The-Equalizer_6 The-Equalizer_7 The-Equalizer_8 The-Equalizer_9 The-Equalizer_10
<
>
Karakter
The Equalizer

Fakta:

  • Release: 9. februar 2015
  • Regi: Antoine Fuqua
  • Originaltittel: The Equalizer
  • Med: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Haley Bennett, Bill Pullman
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:12 t.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Mer enn bare «okidoki»

G(alt)enialt sjarmerende

Anbefalt påskekrim

Lyd & Bilde
Scroll to Top