: The Equalizer

Blu-ray anmeldelse

Hva om du simpelthen forsøker å leve livet ditt fullstendig i ro og uforstyrret, men du så blir vitne til en tragedie som tvinger deg til å komme ut av «boblen» og handle?
Karakter
Action
The Equalizer
Annonse
Annonse
forfatter

Robert McCall (Denzel Washington) er til gangs en rutinenes mann. Han møter pliktskyldig presis opp hver dag til jobb på jernvarelageret, går hjem, spiser en kjedelig ferdigmiddag alene, avslutter kvelden med en god bok før han, på grunn av søvnmangel, midt på natten drar til sin faste stamkafé, sammen med dagens bok og en medbrakt tepose. Ingen plager Robert og Robert plager ingen, knapt nok noen vet at han i det hele tatt eksisterer.

 

 

Hans ferdigheter fra fortiden innhenter ham i det han forpliktet til å forsvare en av byens løse fugler som blir brutalt banket opp av sin hallik, en hallik som sitter dypt integrert i den russiske mafiaen. Det å hjelpe den unge prostituerte ved et «sette et eksempel» får snøballen til å rulle, og etter hvert står Robert til over hodet med trøbbel og vold, i en spiral han ikke kommer ut av før hodet på slangen er kappet av.

Annonse

Er det en ting Hollywood elsker så er det å satse på sikre kort, og ikke minst gjelder dette innenfor genren actionfilmer. Det er godt mulig at Sylvester Stallone, Dolph Lundgren og Harrison Ford har gått ut på dato, men det har så visst ikke Washington. Her er han i sitt ess!

For noen år siden kunne vi se Viggo Mortensen håndtere den russiske mafiaen i den fantastiske A History of Violence, om den filmen var mest på det psykologiske plan så får du med The Equalizer den hardbarket actionfilmversjonen, men en solid dose overdrevne scener og en tilsynelatende uovervinnelig helt. Det til side, så er filmen en svært vellaget og solid actionfilm med et vitalt manus, lekkert klippet og intenst drama fra start til slutt, samt glimrende hovedrolleprestasjoner av Washington og Marton Csokas som hans iskalde og hjerterå nemesis.

Så visst ikke perfekt, og litt for forutsigbar og klisjefylt, men like fullt en dreven og spennende actionfilm som lar tankene sveve noen timer. 4 bunnsolide stjerner til denne gjenopplivningen av TV-serien fra 1980-tallet. I tar gjerne en til!

Et i særdeleshet glimrende lydspor (dts-MA 7.1) som gir oss alle slag og smell med en herlig tyngde og presisjon. Billedkvaliteten er det heller intet å utsette på. I bonusmateriell får vi stillbilder, trailers og en rekke minidokumentarer som belyser produksjonen, men ingen helhetlig bakomfilm. I tillegg kan du se hele filmen i «Vengeance Mode», der det innimellom popper opp minidokumentarer som belyser den enkelte scenen.

platekomp

Annonse

 

 

 

 

 

Annonse
The-Equalizer_2 The-Equalizer_3 The-Equalizer_4 The-Equalizer_5 The-Equalizer_6 The-Equalizer_7 The-Equalizer_8 The-Equalizer_9 The-Equalizer_10
<
>
Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her
Fakta
  • Release: 9. februar 2015
  • Regi: Antoine Fuqua
  • Originaltittel: The Equalizer
  • Med: Denzel Washington, Marton Csokas, Chloë Grace Moretz, David Harbour, Haley Bennett, Bill Pullman
  • Genre: Action
  • Land: USA
  • År: 2014
  • Tid: 2:12 t.
IMDB Rating

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Serieversjonen av den svenske filmsuksessen leverer mer av det samme, i et heseblesende, men etter hvert repeterende, tempo.
At 40 % av spanske menn går på horehus var en sjokkerende nyhet for oss – men jammen makter ikke Álex Pina å lage heidundrende underholdning ut av tragedien.
April byr på mye snadder fra strømmetjenestene, nå kan du også strømme innhold fra nykommeren Paramount+.
En hyperaktiv, sterkt alkoholisert og gudbenådet sjarmerende flyvertinne, kan det virkelig bli god underholdning ut av.
Det blir definitivt ingen ekte påskeferie uten thriller og/eller påskekrim!
Den etterlengtede oppfølgeren til det friske pustet av en superheltfilm, Wonder Woman, ender opp som årets største skuffelse.
Nykommeren Paramount+ lanseres med Maisie Williams som rappkjeftet eremitt som brått slippes ut i det fri. Morsomst, men noget uforløst.
Disney+ beviser at det fortsatt er mer spennende materiale å formidle fra det rikholdige Marvel-universet.
Mange filmer har i ettertid blitt «pusset» på av en misfornøyd regissør – men ingen så omfattende som Justice League.
En av 1980-tallets store komikere, Eddie Murphy, forsøker virkelig hardt å gjenopplive komiklassikeren – men ender opp med å servere en langt mindre sjarmerende kopi.
Oppfølgeren følger i de samme fascinerende fotsporene som førstesesongen – og det i seg selv er ikke negativt.
Årets første vårmåned byr lyse, snøfrie dager, og mengder av spennende innhold fra strømmetjenestene.
New Orleans’ mest respekterte dommer havner i gjørme til langt oppover livet.
Hva om det var Sovjetunionen som først fikk plassert en mann på Månen?
Big Sky er det levende beviset på at selv en av bransjens mest erfarne, og anerkjente, serieskapere kan bomme.
Tom Hanks briljerer i sobert western-epos med hjertet på rett sted.