TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Anmeldelse The Tomorrow War

Tanketom sci-fi action-splatter!

Chris Pratt viser oss hvordan man skal massakrere sinte aliens, i en mildt sagt hårete film.

forfatter
Publisert 01.07.21 - 00:01
Karakter
Action
The Tomorrow War

Chris Pratt fikk sitt virkelig store internasjonale gjennombrudd som sjarmerende og rappkjeftet «cowboy» i Guardians of the Galaxy (2014). Den høyst fornøyelige, og uhøytidelige, sci-fi-filmen gjorde mannen fra Bride Wars til superstjerne, og typcastet for tøffe actionroller (i filmer som The Magnificent Seven og Jurassic World).

Les også Intelligent actionfilm? Prime Video forsøker å skvise Tom Clancy-sitronen med en fullstendig middelmådig actionfilm, som et gufs fra 1990-tallet.

Nå har Jeff Bezos & Co, i Amazon Prime Video, kastet seg over «boy wonder» og fått ham med i den nye actionfilmen til Chris McKay (Lego Batman).

https://youtu.be/RQjEbkV-9ZM

I 2022, midt under en fotball VM-kamp i Qatar, får verden sjokk når en gruppe tidsreisende kommer fra 2052 for å levere et viktig budskap. Tretti år frem i tid er Jorden i ferd med å tape en altutslettende krig mot slimet aliens som skyter ut giftpiler. Eneste håpet for menneskeheten er å få soldater og sivile fra nåtiden til å reise til fremtiden for å nedkjempe fienden.

Den tidligere elitesoldaten, nåværende læreren Dan Forester (Chris Pratt) bestemmer seg for å gjøre sin plikt i fremtidskrigen, primært for å redde sin datters fremtid.

I 2052 kommer han under kommando hos Romeo Command (Yvonne Strahovski), en person han har en meget spesiell tilknytning til. Sammen legger de en «kløktig» (!) plan for å bli kvitt aliensavskummet.

Miami i flammer! «The Tomorrow War» (Foto: Prime Video)

The Tomorrow War er en salig miks av Starship Troopers (en film som, tross alt, hadde en dypere mening), Aliens, Terminator, Independence Day, Edge of Tomorrow og enhver Jerry Bruckheimer-film de siste tiårene. Det hele med en umiskjennelig, emmen 1980-talls smak.

Handlingen, og det kaotiske plottet er fullstendig underordnet. Ikke engang forsøk å få mening eller logikk ut av historien, godt eksemplifisert av når fremtidssoldatene skal «forklare» hvorfor man ikke bare kan reise til fremtiden før romvesenene fikk overtaket. Her handler alt om bang-for-the-bucks, og er det «din greie» så får du kuler, krutt og splattereffekter med hjernemasse og aliensslim i rikelig monn.

Les også Vi kårer den beste strømmetjenesten (for deg) Med lanseringen av Disney+ har strømmekrigen for alvor tatt av, men hvilke av de store strømmetjenestene MÅ du ha?

CGI-avdelingen har her virkelig jobbet overtid, noe som for ofte kun blir anmassende, utmattende og alt for dataspillaktig. Det blir uvirkelig og fjernt, slik at du ikke evner å bli følelsesmessig engasjert.

De patetiske forsøkene på emosjonelle øyeblikk faller fullstendig på stengrunn, som når Pratt (med grøtet stemme, til svulstig musikk, mot slutten) uttaler: «For my best future, it turns out, was always right in front of me».

Yvonne Strahovski, «The Tomorrow War» (Foto: Prime Video)

Et av de mer spenstige rollevalgene er Yvonne Strahovski (isdronningen fra The Handmaid’s Tale) som hardbarket vitenskapskvinne – filmens svar på Sarah Connor. Vi kommer garantert til å få se Strahovski i flere actionfilmer fremover, og godt er det!

Alt i alt en relativt kaotisk og sprikende film som du må koble ut både venstre og høyre hjernehalvdel for å ha noen glede av. Pratt gjør, nok en gang, en habil jobb som actionhelt, og filmens beste scene er faktisk avslutning, når Pratt og faren (J.K. Simmons, som han selvsagt har et meget anstrengt forhold til), kicks alien ass på en russisk isbre. 3 stjerner til en høyst middelmådig, tanketom actionfilm.

The Tomorrow War The Tomorrow War The Tomorrow War The Tomorrow War The Tomorrow War
<
>
The Tomorrow War (Foto: Prime Video)

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Fakta
 • Prime Video
 • Release: 2. juli 2021
 • Regi: Chris McKay
 • Med: Chris Pratt, Yvonne Strahovski, J.K. Simmons, Betty Gilpin, Sam Richardson, Jasmine Mathews, Edwin hodge
 • Genre: Action
 • Land: USA
 • År: 2021
 • Tid: 2:20 t.
 • Karakter: 3
IMDB Rating
The Tomorrow War Action, Adventure, Drama, Sci-Fi, Thriller | July 2, 2021 (United States) Summary:
Countries: United StatesLanguages: English
forfatter

Tor Aavatsmark

(f. 1974): Lyd & Bildes dedikerte filmanmelder, samt administrerende direktør. Tor har jobbet i L&B siden 2005. I perioden 2003-2005 var han og en partner eiere av et magasinforlag, med blant annet et filmmagasin i porteføljen, en interesse han har dratt med seg inn i L&B. Tor er utdannet cand.polit. fra UiO, men finner seg meget godt til rette bak rattet i en mediebedrift.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Julekos i det ville, brutale, vesten? Disse seriene/filmene kan du strømme i desember - og nå kommer 1923!
Adar erstattes! Prime video annonserer nye skuespillere/karakterer til Ringenes Herre - og et trist bytte.
Her er den første Indy-traileren 'Indiana Jones and the Dial of Destiny' har premiere 23. juni 2023. Og nå er den første traileren her.
Svensk krim fra Disney Disney lager serie ut av den svenske krimsuksessen Koke bjørn.
Fungerer Willow-magien i 2022? Disney forsøker å puste nytt liv i 1980-talls klassikeren.
Kommer allerede i desember! SkyShowtime slipper i dag ny trailer til Taylor Sheridan-serien 1923 - og fremskynder premieredatoen!
Følg Lyd & Bilde