Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Kommentar

Ditt digitale liv 2.0

Året som gikk var preget av kunstig intelligens, airfryers og robotgressklippere.

Skrevet av / 24.03.24 - 12:02
Ditt digitale liv 2.0

I dag er det nøyaktig ett år siden vi lanserte L&B Home – mediet du leser akkurat nå.

Filosofien vår har hele tiden vært at vi egentlig ikke er interessert i teknologi for teknologiens skyld. Vi er mer interessert i hvordan elektroniske produkter og ny teknologi kan berike livene våre og gjøre dem smartere, morsommere, enklere, mer sosiale, mer underholdende og mer lærerike.

Hvis du føler det samme, er L&B Home mediet for deg. For selv om vi fokuserer på teknologi og forbrukerelektronikk, er det du som kommer først.

Vi tester produkter. Vi gir deg råd, tips og innsikt. Vi skriver nyheter om de nyeste trendene og tar for oss den siste teknologiske utviklingen. På dine premisser.

Les også 6 airfryers som gjør matlagingen lekende lett Alt man gjør i en ovn, kan man gjøre i en airfryer – bare raskere og bedre.

Siden 24. mars 2023 har vi testet utallige elbiler og andre elektriske transportmidler som el-sykler og el-sparkesykler. Vi har vært tilbake på kjøkkenet gang på gang for å teste blant annet følgende ting airfryerers og espressomaskiner. Og et par store, dyre kjøleskap og en oppvaskmaskin på benken er det også blitt.

Les også Farvel til kanttråden Plenroboter har akkurat blitt mye morsommere

Årets mest populære test i 2023 var gruppetesten vår av robotgressklippere.

Å få en robot til å klippe plenen er tydeligvis noe gartnere setter stor pris på, og vi lover at det kommer en ny test av de nyeste gressklipperne før sommeren er over oss.

Vi er også glade i gaming og har testet både håndholdte spillkonsoller, gaming-laptops og massevis av tilbehør.

Og selvfølgelig tester vi også de nyeste og dyreste smarttelefonene – som f.eks. iPhone 15 Pro Max, Google Pixel 8 Pro og Samsung Galaxy S24 Ultra, før de kommer i butikkene.

Guider om stort og smått

Men det handler ikke bare om produkttesting. Våre mange guider hjelper deg med å forstå og utnytte teknologien i ditt digitale liv. Og her har vi skrevet om alt fra AI og ChatGPT til lading av elbiler og hvordan, du ken bruke teknologien for å sove bedre.

Les også Slik bruker du ChatGPT Over natten gikk kunstig intelligens fra noe man leste om, til noe håndgripelig som alle kunne bruke. ChatGPT har gjort KI mainstream, men hvordan bruker du det?

Men den mest populære guiden vi publiserte i 2023 var faktisk den som handlet om hvordan unngår du at plantene dine dør mens du er på ferie. Hvem skulle trodd at en huspalme fortjente så mye kjærlighet?

Du kan forvente å se mye mer av denne typen innhold i 2024.

AI

Det er ikke til å komme fra at den mest bemerkelsesverdige teknologiske utviklingen de siste 12 månedene har vært kunstig intelligens, AI.

Les også Disse AI-funksjonene kommer til de nye Samsung Galaxy S24-mobilene Med kunstig intelligens kan Samsungs nye Galaxy-smarttelefoner gjøre ting de aldri har kunnet gjøre før. Få oversikten her.

Vi har skrevet den nevnte guiden og en rekke nyhetssaker om de ulike nye tjenestene og produktene, men i fremtiden vil vi også måtte venne oss til at AI spiller en stor rolle i den fysiske elektronikken vi bruker i hverdagen.

Det første eksemplet på dette er Samsung Galaxy S24 og Samsung Galaxy S24 Ultra, som begge er utstyrt med Galaxy AI, en rekke smarte funksjoner integrert i telefonene, for eksempel direkte oversettelse av telefonsamtaler fra ett språk til et annet.

Vi har også allerede sett AI-teknologi integrert i nye datamaskiner og til og med i hvitevarer som vaskemaskiner og kjøleskap. Du kan forvente å lese mye mer om kunstig intelligens i 2024 og årene som kommer.

Hva synes du?

Vi vil alltid gjerne vite hva du synes om det vi skriver. Spesielt hvis du mener at det er emner eller produkttyper vi har gått glipp av.

Skriv gjerne dine forslag og ideer i kommentarfeltet under artikkelen. Vi leser hvert eneste innspill.

Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Her er artiklene du leste mest i 2023

Her er testene du leste mest i 2023

L&B Home kårer årets beste produkter 2023-2024

Velkommen hjem!

Scroll to Top