Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

TEST: Google Pixel 8 Pro

Google Pixel 8 Pro hever listen for konkurrentene

Noen ganger er det bedre med en mobil som er smartest i stedet for bare raskest.

Skrevet av / 11.10.23 - 19:00
Google Pixel 8 Pro
Jonas Ekelund

Etter at vi i mange år har lengtet etter Googles mobiler som bare ble sluppet i utlandet, ble det endelig vår tur i fjor. Da kom nemlig Google Pixel 7 Pro, Pixel 7 og Pixel 7a som det gikk riktig bra for i våre tester. Dessuten fikk vi øreproppene Pixel Buds Pro, men ikke Pixel Watch-klokken. Ved årets lansering manglet det derimot ikke noe. Vi fikk Google Pixel 8 og Pixel 8 Pro samt klokken Pixel Watch 2. Budsjettmodellen Pixel 8a skal etter planen lanseres til våren.

Pixel 8 Pro finnes i porceline, obsidian og bay. (Foto: Google)

Utseende og konstruksjon

Det ville være synd å påstå at Pixel 8 Pro har fått en radikal ny design. De tre kameraene i den opphøyde kameramodulen er nå plassert bak et felles glass. Fjorårets oppgradering var at den ble metallblank i stedet for matt, og vi liker at de har beholdt det, da det får mobilen til å skille seg ut fra mengden. Blitsen har flyttet litt på seg for å få plass til den nye temperatursensoren. Mobilen fås i svart (obsidian), off-white (porceline) og lys blå (bay), litt piggere enn fjorårets dempede farger. Dessuten er baksiden i matt blass (Gorilla Glass Victus) som gjør den mindre glatt. Skjermen har fått Gorilla Glass Victus 2.

Pixel 7 Pro i hvit og Pixel 8 Pro i blå. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Skjerm

Vi får like stor skjerm som i fjor, men merkelig nok med anelsen lavere oppløsning. Skjermteknikken er samme utmerkede LTPO OLED-panel. Men lysstyrken har blitt presset opp til hele 1600 nit i high brightness-modus og med en peak brightness på imponerende 2400 nit. Det er 60 prosent lavere enn fjorårets modell og 15–20 prosent mer lyssterk enn vanlige Pixel 8. Ved siden av at skjermen kan gå opp til 120 Hz oppdateringsfrekvens for at spillene skal flyte sømløst, kan den også gå ned i bare 1 Hz for å spare strøm når man har et statisk bilde oppe.

Les også Nå er Googles smartklokke her Vi ble utelatt i 2022, men nå får de skandinaviske landene tilgang til den helt nye Google Pixel Watch 2.

Kamera

Kameraene har også blitt oppgradert. Noen mindre, som hovedkameraet som bare har blitt 21 prosent mer lysfølsomt, men også sies å ha fått høyere bildekvalitet. Eller telefotokameraet som har blitt 56 prosent mer lysfølsomt. I stedet har kruttet blitt brent på ultravidvinkelen, og det er bra, da dette var det svakeste punktet på den forrige modellen. Den har blitt oppgradert fra 12 til 48 megapiksler, og blitt betydelig mer lysfølsom, samtidig som den har fått bedre autofokus, sammen med bedre makrofokus.

Det finnes nå Pro- og manuelle innstillinger. (Skjermbilde L&B)

Bildekvaliteten har ikke økt dramatisk, men vi har takket være den mer lyssterke optikken fått enda litt bedre mørkebilder. Men det er fra et i utgangspunktet veldig høyt nivå, hvor vi holdt bildekvaliteten blant de aller beste mobilene. Med ultravidvinkelen har det derimot blitt betydelig bedre, og med en slik detaljrikdom og skarphet er det vanskelig å finne noe å klage på om man ikke skal være pedantisk.

pixel 7 pro dark pixel 8 pro dark
<
>
Pixel 7 Pro Night Sight (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Som vanlig er det imidlertid på programvaresiden at Googles kameraer skinner. På 8 Pro har den fått Pro-kontroller, som gjør at man kan skyte på full 50 megapikslers oppløsning, lagre bilder i RAW-format for å beholde bildeinformasjonen, samt at man får full manuell kontroll over fokus, hvitbalanse, ISO, lukkertid og blendere.

macro leaf macro pixel 7 pro macro pixel 8 pro
<
>
Pixel 7 Pro makro (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Men fremfor alt er det redigeringsverktøyene som er fantastiske. Fra tidligere har vi Magisk viskelær hvor vi kan ta bort uønskede detaljer fra bildene. Det har blitt komplettert av Magisk redigering som kan flytte objektene omkring og endre himmelen. Samt Beste bildet hvor man kan erstatte hodet på den personen som blunker med et der den ikke gjør det. For video finnes nå lys-viskelær for videoer, hvor man kan ta bort forstyrrende bakgrunnslyd. Og snart kommer Videoboost som gir HDR+ og fargegradering for video samt i tillegg også mørkemodus.

pixel 7 pro ultrawide pixel 7 pro wide pixel 7 pro 2x pixel 7 pro 5x
<
>
Pixel 7 Pro ultrawide (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

 

pixel 8 pro ultrawide pixel 8 pro wide pixel 8 pro 2x pixel 8 pro 5x
<
>
Pixel 8 Pro ultrawide (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Bruk

Det meste som har blitt forbedret med brukervennligheten i Pixel 8 Pro, er på grunn av Android 14. Det merker man med en sentral for helsedata, en smart assistent som lærer seg dine vaner og preferanser, samt adaptiv lading som skal spare batteriet. Men det kommer jo på flere produsenters mobiler, så det ville ikke være riktig å fremheve dem som fordeler akkurat her.

Les også Android 14 er her Googles Pixel-mobiler har det allerede, og snart kommer det til resten av produsentenes nyere mobiler.

Noe vi lenge har klaget over, er standarden på ansiktsgjenkjennelse på Android-mobiler, som er langt etter Apples FaceID. Google sier nå at deres Face Unlock er så sikker at den nå kan brukes til bankinnlogginger og betalinger. Hurra! Og den virker også raskere og mer presis, men den fungerer fortsatt ikke i mørket.

Noe som derimot er helt unikt, er at Pixel 8 Pro har fått en temperatursensor. Den fungerer helt enkelt som de infrarøde termometerne hvor man bare trenger å rette den mot en overflate og trykke på knappen. De er imidlertid store som pistoler og koster hundrevis av kroner, så det er litt imponerende at Google har klart å klemme det inn i mobilen. Og så vidt vi kan se, fungerer det. Imidlertid ikke for å se om man har feber, da det bare er hudtemperaturen som måles.

Det er bare å rette termometeret mot det man vil måle. (Foto: Jonas Ekelund, L&B Home)

Noe som har blitt snakket om de siste årene, er produkter som må kastes før tiden fordi de ikke lenger får support. Vi ser på deg, Chromebook. De fleste mobilprodusentene tilbyr bare tre års oppdateringer, noe som ikke er lenge. Vi applauderer derfor Google som tilbyr syv års Android-oppgraderinger, sikkerhetsoppdateringer og nye funksjoner. Noe som gjør at man skal kunne beholde Pixel 8 til 2030!

Les også Google meg i øret Det minste medlemmet av familien Pixel sitter godt i øret.

Ytelse

Under panseret sitter Googles egne Tensor G3, og trenger vi å si at det ifølge  Google selv er den raskeste Piksel-systemkretsen noensinne? Det interessante med den Samsung-bygde kretsen er at den ikke er bygd for å slå Snapdragons eller Apples ytelsesrekord. Den er designet for å gi bra AI- og maskininnlæringsytelse for å beskytte alle slike funksjoner som Google har klemt inn i mobilen.

geekbench pixels geekbench competition 3d performance overall performance
<
>
Derimot sleper den rå ytelsen etter konkurrentene. (Grafikk: Jonas Ekelund, L&B Home)

Sammenlignet med den tidligere modellen har ytelsen, målt med Geekbench, steget med 15–20 prosent, som er sammenlignbart med tidligere ytelsesøkning. Grafikkytelsen har økt med imponerende 37 prosent, men det er fra et lavt nivå, og vi kan si at den begynner å komme på høyde med konkurrentene. Samlet ytelse, målt med Antutu 10, forteller oss at ytelsen har økt med hele 29 prosent. Men det tar den bare opp på nivå med fjorårets Samsung Galaxy S22 Ultra. Sammenlignet med årets toppmodeller ligger den bak, men det er som sagt heller ikke meningen å være raskest. Ifølge Geekbench ML har imidlertid maskininnlæringsytelsen økt med hele 41 prosent, og det var hva Google har uttalt at de var ute etter.

Til tross for det større batteriet lader 8 Pro nesten like raskt som Pixel 8. (Grafikk: Jonas Ekelund, L&B Home)

Pixel 8 Pro har fått et marginalt større batteri, men derimot raskere lading. Vi registrerte 70 minutter fra 10 til 90 prosent lading. PCMarks batteritest ga oss 12 timer og 47 minutter, som er blant de bedre resultatene, men uten å skille seg ut på noen måte.

Konklusjon

Det er tydelig at Google med sine Pixel-mobiler vil peke ut retningen for Android-mobiler. Og fremtiden er ikke et rustningskappløp. Våre mobiler er allerede raske som datamaskiner, men er det virkelig nødvendig? I stedet gjør den alt litt smartere. Kameraene tar bedre bilder, mikrofonen tar bort støy, assistenten forstår hva vi vil ha, og den lader smartere enn oss. Dermed ikke sagt at den mangler nyheter, for ytelsen har virkelig blitt bedre, skjermen har blitt enormt lyssterk – og så har den et termometer! Visst har den enkelte brister, men det er bare å kapitulere for må-ha- følelsen.

 

Karakter
Google Pixel 8 Pro
High End

Home mener

Enormt lyssterk skjerm, termometer (!), skikkelig forbedret ultravidvinkelkamera, imponerende AI-fotofunksjoner, bedre ansiktsgjenkjenning, 7 års oppdateringer. Ytelsen ligger fortsatt på nivå med fjorårets konkurrenter.

3 hendelser på “Google Pixel 8 Pro”

  1. Jeg har i dag kjøpt Google Pixel 8 pro er veldig fornøyd anbefales 👍

  2. Jeg har Pixel 7 og har aldri vært mer fornøyd med en mobil noen gang. Spesielt fornøyd med prisen for en såpass premium telefon. Men hvorfor Høyer de prisen såpass mye? 7 pro kostet ca 10 000, mens 8 Pro nå koster 12 700 🤷‍♂️

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Det hele for det halve?

Den nyeste Sony Xperia 1 VI er mindre unik enn forgjengerne

Det beste kinesiske alternativet til Samsung Galaxy S24 Ultra, men …

Hva har skjedd med Edge?

Lang batterilevetid, lav pris og gode funksjoner

Hvor mye Nothing er det over Nothing Phone (2a)

Supermobil på budsjett

Velkommen tilbake, OnePlus!

Liten, men kraftig

AI-begynnelsen er vanskelig

Ikke helt solgt

Oneplus konkurrerer med seg selv

Scroll to Top