Bil & El-kjøretøy Data Sport & Trening Gaming Mobil Smart Home Teknologi

Nyhet

Galaxy AI gir Samsung Galaxy S24-mobilene helt nye muligheter

Med kunstig intelligens kan Samsungs nye Galaxy-smarttelefoner gjøre ting de aldri har kunnet gjøre før. Få oversikten her.

Skrevet av / 17.01.24 - 19:02
Galaxy AI gir Samsung Galaxy S24-mobilene helt nye muligheter

Samsung har nettopp lansert sin nye serie Galaxy S24-mobiler på et stort arrangement i San José, California, der L&B Home var til stede. Her kan du lese alt om de nye modellene, inkludert maskinvare, spesifikasjoner og priser.

De tre nye Samsung-mobilene – Samsung Galaxy S24, Samsung Galaxy S24+ og Samsung Galaxy S24 Ultra – skiller seg fra hverandre på en rekke punkter, men én ting har de til felles. De kommer alle med nye funksjoner basert på Galaxy AI, Samsungs egen AI-programvare, som i noen tilfeller kjører på brukerens smarttelefon og dermed fungerer selv når telefonen er frakoblet, og i andre tilfeller kjører i Samsungs sky.

Noen dager før den offisielle lanseringen fikk vi en grundig forhåndsorientering om Samsungs nye mobiler, inkludert de nye AI-funksjonene. Vi prøvde ut mange av funksjonene selv, og de fleste fungerte feilfritt.

Dette er de viktigste Galaxy AI-funksjonene som introduseres med den nye Galaxy S24-serien:

Live Translate

Du snakker bare engelsk og litt spansk til hverdags, men nå er du på ferie i Frankrike og må ringe en fin restaurant for å bestille bord til i morgen kveld. Og restaurantpersonalet forstår bare fransk.

Med Live Translate er det ikke noe problem. Du ringer bare opp, aktiverer funksjonen, velger ditt eget språk og språket til personen du snakker med, og Samsung Galaxy S24-smarttelefonen tolker samtalen i sanntid. Du snakker engelsk, og den franske kelneren i den andre enden hører en AI-stemme som snakker fransk. Bordet er bestilt på null komma niks, og samtalen var også hundre prosent privat, for all tolking av telefonsamtaler skjer utelukkende på din Samsung Galaxy S24-smarttelefon, hvis du har lastet ned språkpakkene på forhånd.

Og så lenge din egen smarttelefon har Live Translate, kan du ringe hvem som helst, uansett hvilken telefon de bruker. De må bare venne seg til å ta en pause når du snakker, slik at den kunstige intelligensen får tid til å oversette det dere sier til hverandre.

I første omgang støtter Live Translate 13 språk, deriblant engelsk, fransk, italiensk og spansk, men også hindi, japansk, kinesisk og koreansk. De nordiske språkene vil bli lagt til i løpet av de kommende månedene, sier en talsperson fra Samsung som er med på turen til San José. Først ut er svensk, som vil bli lagt til om noen måneder, mens dansk og norsk vil bli lagt til på et senere tidspunkt.

Live Translate fungerer bare når du snakker «ekte» i telefonen. Det finnes ennå ikke noe API for tredjepartsapper, så funksjonen fungerer ikke når du snakker med andre, for eksempel via WhatsApp eller Messenger.

Interpreter

En lignende AI-funksjon som du kan bruke hvis du snakker med noen i den virkelige verden. Samtaler oversettes umiddelbart på en delt skjerm, slik at personer som står overfor hverandre både kan lytte til og lese en transkripsjon av det den andre nettopp har sagt. Det fungerer til og med uten mobildata eller Wi-Fi hvis du har lastet ned de aktuelle språkpakkene på forhånd.

En lignende funksjon har lenge vært tilgjengelig via Google Translate, men den fungerer bare hvis du er koblet til internett. Selv om du kan laste ned språkpakker til Google Translate slik at appen fungerer når du er offline, kan du bare oversette tekst.

Chat Assist

Her er en funksjon innebygd i Samsungs tastatur der kunstig intelligens hjelper deg med å skrive bedre tekstmeldinger.

(Foto: Samsung)

AI Text Translate støtter de samme språkene som Live Translate og kan oversette meldinger, e-poster osv. i sanntid. Tone Tweak hjelper deg med å tilpasse stil og tone når du skriver med andre.

Begge funksjonene fungerer med alle Samsungs egne apper samt chat-apper og sosiale medier som WhatsApp, Instagram og TikTok.

Note Assist

I Samsung Notes hjelper Galaxy AI deg med å holde orden takket være AI-genererte sammendrag, maloppretting som effektiviserer notatene med forhåndsdefinerte formater, og omslagsopprettelser som gjør det enkelt å finne notatene med en kort forhåndsvisning.

(Foto: Samsung)

Transcript Assist

Bruk telefonen som stemmeopptaker og bruk AI og tale-til-tekst-teknologi til å transkribere, oppsummere og til og med oversette opptak.

Circle to Search med Google

Samsung er ikke alene om denne funksjonen, men Galaxy S24-telefonene er de første som støtter Circle to Search med Google, en helt ny måte å søke på basert på bilder.

Enkelt forklart fungerer funksjonen ved at du trykker på hjemknappen i noen sekunder, og deretter får du muligheten til å tegne en sirkel rundt noe du ser på skjermen, typisk et bilde, uavhengig av hvilken app du er inne i. Google utfører deretter søket og presenterer resultatene i en omfattende oversikt som du ser nederst på skjermen.

 

 

Da vi prøvde det selv under pre-briefingen, klarte Circle to Search uten problemer å gjenkjenne et svært gammelt bilde av den danske skuespilleren Nicolai Coster-Waldau fra 1994, da han hadde en rolle i filmen «The Night Watch». Dermed kunne vi vise den hyggelige Samsung-medarbeideren at den kjekke unge mannen på bildet senere skulle bli verdenskjent som Jamie Lannister i «Game of Thrones». Imponerende.

Instant Slo-mo

Akkurat som på Googles nyeste Pixel-smarttelefoner er noen av de nye Galaxy AI-funksjonene knyttet til bilder og video. Blant disse er Instant Slow-mo, som lar deg klikke på en hvilken som helst video for å se den i sakte film, selv om den ikke ble filmet i sakte film i utgangspunktet!

Den kunstige intelligensen genererer ganske enkelt bildene som mangler i videoen, og handlingen i videoen vises deretter jevnt og sakte, uten merkbar AI-innblanding.

 

AI Photo Edit

Sist, men ikke minst, brukes Galaxy AI selvfølgelig også til å hjelpe deg med å redigere bildene dine.

Ikke bare foreslår Galaxy AI åpenbare justeringer for hvert bilde, med Generative Edit kan du enkelt fylle ut deler av en manglende bildebakgrunn ved hjelp av AI.

 

Hvis et bilde for eksempel er skjevt, fyller AI ut kantene. Hvis et objekt må flyttes litt for å få den perfekte posisjonen, kan AI justere motivets posisjon og generere en perfekt bakgrunn på den opprinnelige plasseringen.

Du kan også bruke Galaxy AI til å fjerne refleksjoner og skygger i bilder.

Når Galaxy S24 bruker generativ AI til å forbedre et bilde, vises et vannmerke på bildet og i metadataene.

Lyd & Bilde presiserer at reiseomkostningene til denne reportasjen ble betalt av produsenten.

Les også:

Samsung oppgraderer Galaxy S-serien med Galaxy S24, S24+ og S24 Ultra

To av modellene får Samsungs egen Exynos-prosessor, mens den dyreste får Snapdragon 8 Gen 3. Alle mobilene loves syv år med programvare- og sikkerhetsoppdateringer.

Les videre
Peter Gotschalk
(f. 1973): Sjefredaktør L&B Home. Peter har arbeidet for Lyd & Bilde siden 2012. Han har vært aktiv som tech-journalist for tallrike medier siden 1998, blant annet som sjefredaktør for gadgetmagasinet GEAR og som journalist for magasinene PC World og Privat Computer. Peter skriver om smartmobiler og andre bærbare enheter samt om teknologisk innovasjon, inkludert 5G, elektrisk mobilitet og smarte hjem.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Full furore: Apple ber om unnskyldning for brutal reklame

Nokia 3210 er tilbake!

Smartere og sterkere - samme kamera

Ny iPad Air fås i to størrelser

IPad Pro får to OLED-paneler

Nothings designkonkurranse er avgjort

Forsov du deg i dag morges? Apple innrømmer at det var deres feil!

Ta en digital detox med Nokias nye dumme mobiler

Her er HMDs egne mobiler

Tracker for Google Find My-nettverket

OnePlus er på vei med nye produkter

Heineken lanserer trist mobil

Scroll to Top