Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.
Lyd & Bilde mener
Liten Prisen
Svak Ingen bass
Spesifikasjoner
  • Type: åpen
  • Frekvens: 20 – 20000 Hz
  • Impedans: 32 ohm
  • Følsomhet: 118 dB

Tanto er en meget nett liten hodetelefon med en tynn, tynn hodebøyle som mest minner om et diadem man finner på jenterommet. Passformen er akseptabel selv om jeg fra begynnelsen var redd for at hodebøylen ikke skulle kunne holde klokkene tilstrekkelig sammen over ørene. Hodetelefonen føles skjør og sårbar, og jeg føler meg ikke helt bekvem med å stoppe den ned i til eksempel treningsvesken, av redsel for at den skal feste seg til noe og gå i stykker når den tas opp. Derimot føles det som om man har lagt mer fokus på ledningen, som er stoffkledd og føles mer gedigen en selve hodetelefonen.

Klokkene, eller øreputene i dette tilfelle ettersom de er av on-ear-typen, er små, smekre, kledd i skumgummi og en anelse leddet for best komfort. Dette er den minste og en av de billigste hodetelefonene i testen, og foruten ”min” bringebærrøde (som jeg tror betegnes som rød av Urbanears) finnes den i blått, grått/antrasitt, grønt, gult, lilla, oransje, rosa, svart eller hvitt. Ifølge opplysninger skal den fungere med blant annet iPhone, Blackberry og HTC mobiler.

Tanto leverer et overraskende detaljert lydbilde i ”Våren” og stykket oppfattes like lett som selve hodetelefonen, om enn dog med mer styrke. Diskanten ligger på grensen til å være litt for intensiv, men havner likevel på rett side. Det samme gjelder når Mikael Wiehe tar sin gitar og stemmer opp i følsomme ”Den jag kunde va”. De dypere tonene er, ikke helt uventet, ganske svake og introen i ”Skynyrd Nations” blir mest belastende for ørene, da bassen uteblir og gitarene roper på oppmerksomhet.

Konklusjon
Tanto er en liten nett hodetelefon med åpen konstruksjon og leverer lyd deretter. Luftig og åpen med en diskant som holder seg akkurat på rett side av grensen til ikke å bli for påtrengende. Bassen er imidlertid ikke til å henge på juletreet, så noen rockehodetelefon er det ikke. Konstruksjonen er litt i spinkleste laget for å være en hodetelefon man tar med seg, og tross den rimelige prislappen synes jeg at man kan forvente seg en hodetelefon som føles holdbar.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?

Også i denne testen:

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen
Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.