TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

forfatter
Publisert 07.12.12 - 00:00
L&B mener
Liten Prisen
Svak Ingen bass
Spesifikasjoner
 • Type: åpen
 • Frekvens: 20 – 20000 Hz
 • Impedans: 32 ohm
 • Følsomhet: 118 dB
Veil. pris 300Pr. 07.12.12 Produktside

Tanto er en meget nett liten hodetelefon med en tynn, tynn hodebøyle som mest minner om et diadem man finner på jenterommet. Passformen er akseptabel selv om jeg fra begynnelsen var redd for at hodebøylen ikke skulle kunne holde klokkene tilstrekkelig sammen over ørene. Hodetelefonen føles skjør og sårbar, og jeg føler meg ikke helt bekvem med å stoppe den ned i til eksempel treningsvesken, av redsel for at den skal feste seg til noe og gå i stykker når den tas opp. Derimot føles det som om man har lagt mer fokus på ledningen, som er stoffkledd og føles mer gedigen en selve hodetelefonen.

Klokkene, eller øreputene i dette tilfelle ettersom de er av on-ear-typen, er små, smekre, kledd i skumgummi og en anelse leddet for best komfort. Dette er den minste og en av de billigste hodetelefonene i testen, og foruten ”min” bringebærrøde (som jeg tror betegnes som rød av Urbanears) finnes den i blått, grått/antrasitt, grønt, gult, lilla, oransje, rosa, svart eller hvitt. Ifølge opplysninger skal den fungere med blant annet iPhone, Blackberry og HTC mobiler.

Tanto leverer et overraskende detaljert lydbilde i ”Våren” og stykket oppfattes like lett som selve hodetelefonen, om enn dog med mer styrke. Diskanten ligger på grensen til å være litt for intensiv, men havner likevel på rett side. Det samme gjelder når Mikael Wiehe tar sin gitar og stemmer opp i følsomme ”Den jag kunde va”. De dypere tonene er, ikke helt uventet, ganske svake og introen i ”Skynyrd Nations” blir mest belastende for ørene, da bassen uteblir og gitarene roper på oppmerksomhet.

Konklusjon
Tanto er en liten nett hodetelefon med åpen konstruksjon og leverer lyd deretter. Luftig og åpen med en diskant som holder seg akkurat på rett side av grensen til ikke å bli for påtrengende. Bassen er imidlertid ikke til å henge på juletreet, så noen rockehodetelefon er det ikke. Konstruksjonen er litt i spinkleste laget for å være en hodetelefon man tar med seg, og tross den rimelige prislappen synes jeg at man kan forvente seg en hodetelefon som føles holdbar.

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
 • Over 6000 produkt-tester
 • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
 • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
 • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
 • Alltid oppdatert på siste nytt
 • Nyhetsbrev rett i innboksen
 • L&B TechCast - en podcast av L&B
 • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
 • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.

Også i denne testen:

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
Kvaliteten

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen
Annonse

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Sjekk de lekre hodetelefonene! Merk deg navnet YH-5000SE. Yamahas mest ambisiøse flaggskip blant hodetelefoner.
Ingenting bør låte slik Ingen bass, ingen trådløs lading, ingen støydemping. Lyden fra ingenting er ikke imponerende.
… koste hva det koste vil Mark Levinson lager ikke billige ting, og de har ikke tenkt å begynne nå. Med sine første trådløse, støykansellerende hodetelefoner. Men hvor bra er de?
Hør mer av omgivelsene med disse øreproppene Mange er veldig opptatt av lyddemping i sine ørepropper. Men noen ganger er det smart å slippe omgivelsene inn. Creative Sensemore Air går lenger enn de fleste.
Skiller seg ut I denne sammenhengen tunge og store sportspropper som leverer både komfort og lyd.
Forbasket bra fra Focal Focal Bathys er et "må ha"-produkt med lydkvalitet i særklasse, fantastisk komfort og glimrende støykansellering.
Følg Lyd & Bilde