TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sony DR-ZX302VP

Alt krutt på lyden

DR-ZX302 VP er neppe Sonys mest gedigne hodetelefon eller et kunststykke i kvalitet, men på den andre siden er heller ikke prislappen skremmende høy.

forfatter
Publisert 07.12.12 - 00:00
L&B menerskew
pluss Lyden Adapter Lydregulering på mikrofon
minus Kvaliteten
Veil. pris 480 Produktside
Spesifikasjoner
  • Type: lukket
  • Frekvens: 10 – 24000 Hz
  • Impedans: 24 ohm
  • Følsomhet: 102 dB

Sonys bidrag til testen sitter bekvemt over selve ørene, men hodebøylen er plastaktig og hard. Den er riktignok verken den dyreste eller billigste hodetelefonen i testen, men et mykt materiale nærmeste hodet synes jeg man kan forlange. Faktum er at hele hodetelefonen føles litt plastaktig og skranglete. Hodeklokkene er vribare sideveis og går å vinkle litt loddrett. Vil du ha en pen diskret hodetelefon velger du varianten med sorte klokker, men vil du skille deg en anelse ut kan man velge mellom hvite, røde, eller blå klokker. I pakken følger det med en adapter som gjør at hodetelefonen faktisk funker til min Sony Ericsson Xperia som er ganske kresen når det gjelder tilbehør, det får Sony et ekstra pluss i margen for.

På mikrofonen sitter, foruten en svarknapp, også regulering for lyden, noe som gjør at man slipper å ta opp spilleren for å øke eller senke volumet om det skulle være nødvendig, enda et pluss i margen for Sony – meget praktisk. Lydbildet er ganske typisk for en lukket hodetelefon med en lyd som ikke er så luftig og åpen som man kunne ønske seg, men med en bass som gjør jobben sin.

”Våren” låter så herlig pigg og glatt som den skal gjøre, men med noe dempet diskant. I Mikael Wiehes ”Den jag kunde va” savner jeg den realistiske knitringen ved anslaget på gitaren, men stemmen gjengis på en meget nærværende måte. Rockemusikk leveres med bra driv, og det eneste jeg savner i lydbildet er egentlig luft og rom.

Konklusjon
Rent kvalitetsmessig føles Sony DR-ZX302VP litt skranglete og plastaktig, og et mykere materiale mot hodet for bedre komfort hadde ikke skadet. Den praktiske lydreguleringen på mikrofonen høyner imidlertid karakteren noe, sammen med den medfølgende adapteren. Lyden er ganske typisk for en lukket hodetelefon med en noe dempet diskant, ikke så åpen og luftig, men med bra trøkk i bassen. Sony har lagt mest krutt på lyden i stedet for kvaliteten, og hva som er det viktigste er jo naturligvis opp til deg.

Også i denne testen:

Cresyn C555s

For den diskrete

Hodetelefonen fra Cresyn vinner ikke akkurat noen designpris, men vil du ha en liten smidig hodetelefon som kan bo i innerlommen når den ikke benyttes har du et alternativ her.

Kan foldes sammen
Designen

Coloud The Boom

Verken lyn eller torden

Det svenske firmaet Coloud Headphones kom på markedet i 2009, og til vår test hadde jeg fått The Boom som finnes i et vell av farger for den som våger.

Zound Lasso
Lyden Kvaliteten

Urbanears Tanto

Større enn man tror

En av Plattans småsøsken heter Tanto og den leveres, akkurat som alle hodetelefoner fra Urbanears, i en kartong av samme farge som hodetelefonen. I dette tilfellet lekkert bringebærrødt.

Liten Prisen
Svak Ingen bass

Denon AH-D510R

Vil spille høyt

Fra japanske Denon kommer den største, og også dyreste deltageren i testen, og er den hodetelefonen som føles mest tradisjonell med sin utførelse i svart og sølv.

Bassen Kvaliteten
Prisen Designen Trenger høyt volum

Urbanears Plattan

Elegant tilbehør

Å se på Urbanears høyttalerkolleksjon er som å gå inn i en godteributikk – fargesprakende til det ytterste. Her finnes alt fra tradisjonelt svart til fargesprakende kanarigult.

Mange fargevalg Ledningen
Lyden Passformen

Skullcandy Lowrider

Kosedyr med holdning

I vår testet jeg Uprock som var lite imponerende, unntatt alle de mulige fargekombinasjonene. Nå har jeg Lowrider i mine hender, og det skal bli spennende å se hva den er verdt.

Prisen Kan foldes sammen
Passformen

Philips SHL520WT/10

Lekker på flere plan

Bidraget fra Philips er en meget behagelig hodetelefon som er tilgjengelig i sobert svart, stilrent hvitt eller trendy rosa. Den ser faktisk dyrere ut enn de 500 som står på prislappen.

Lyden Prisen Designen
Soff på hodebøylen

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
MSI Creates a Graphics Card with Creators, Designers, and Artists in Mind Every day, designers and creators sit at their desk to make magic. Whether it is editing the next viral TikTok, or designing a 3D motion graphic character, designers and creators need a graphics card they can rely on.
lbpluss
En drøm til både studio og nytelse MM-500 er utviklet av og for studioteknikere, for å avsløre alt som ligger i et opptak. Noe som også gir ren nytelse til "vanlige folk".
Spennende nyheter fra Audio-Technica StreamSet-serien er laget spesielt for proffe gamere og Twitch-strømmere.
lbpluss
Unike hodetelefoner Disse hodetelefonene både ser fantastisk ut og låter glimrende. Og med et utseende som bare instrumentmakere kan.
Kineserne kan kjøpe OnePlus 11 allerede på mandag Lanseringen skjer mer enn en måned før den globale lanseringen, som skjer den 7. februar.
Dette har du ikke fått til 1000 kroner før Med FreeBuds 5i vil Huawei gi uovertruffen kvalitet for pengene.
Følg Lyd & Bilde